نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عوارض ناشی از مصرف زیاد شکر اظهار کرد: طبق مطالعات انجام شده مصرف زیاد شکر احتمال ابتلا به اختلالات روانی مانند استرس، اضطراب و افسردگی را در افراد افزایش میدهد. همچنین نتایج حاصل از تحقیقی در مورد زنان نشان میدهد که خانمها در هنگام گرسنگی، ناراحت، عصبی و پرخاشگر میشوند.
او بیان کرد: اگر مصرف زیاد شیرینی در حدی باشد که برای فرد اضافه وزن ایجاد کند، میتواند در بروز اختلالات روانی مانند افسردگی در او نقش داشته باشد. تحقیقات نشان میدهند که خوردن شکر میتواند احتمال ابتلا به افسردگی را در مردان به میزان چشمگیری افزایش دهد. به عبارتی آقایانی که روزانه ۶۰ تا ۷۰ گرم شکر استفاده میکنند، بروز افسردگی در آنها ۲۳ درصد بیشتر میشود.
بیشتر بخوانید: تمایل به خوراکی شیرین نشانه بیماری روحی مزمن
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: مصرف زیاد شکر بر ترشح هورمون دوپامین در مغز اثر میگذارد و نوعی اعتیاد به شیرینی و در نهایت افسردگی را در فرد ایجاد میکند. خوردن زیاد شکر نواحی را در مغز فعال میکند که مواد مخدر هم بر آن مناطق اثر میگذارد.
جوزدانی تاکید کرد: به طور کلی وقتی افراد شیرینی مصرف میکنند، ۳۰ تا ۴۵ دقیقه پس از خوردن آن احساس خوبی دارند، ولی پس از این مدت به طور ناگهانی انرژی آنها کاهش پیدا میکند که این موضوع ناشی از نوسانات هورمون دوپامین در مغز است.
بیشتر بخوانید: چرا خوراکیهای شیرین هوس میکنیم؟
او یادآوری کرد: دریافت زیاد شکر میتواند سلولهای بدن را ملتهب و افسردگی را در اشخاص ایجاد کند. افراد حداکثر تا ۱۰ درصد از انرژی روزانه خود را میتوانند از طریق شکر دریافت کنند.
انتهای پیام/