نائب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
نائب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
مجتبی شادلو نائب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفتوگو با خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تاثیر خرید توافقی گوجه فرنگی در بازار اظهار کرد: با توجه به فراوانی تولید و زیان چشمگیر کشاورزان و نبود ظرفیت لازم کارخانجات رب سازی برای خرید محصول از کشاورزان هر روز شاهد افت شدید قیمت محصول در بازار بودیم که به همین خاطر سازمان تعاون روستایی اقدام به خرید توافقی گوجه فرنگی از کشاورزان کرد.
او افزود: اگر چه خرید توافقی گوجه فرنگی از کشاورزان راه نجات نیست، اما در شرایط فعلی تا حدودی بر کاهش زیان کشاورزان موثر بوده است چرا که به سبب افزایش هزینههای تولید اعم از نهادههای کشاورزی، هزینه نیروی انسانی، حمل و نقل و ... ادامه روند کاهش قیمت میتوانست به نابودی تولید این محصول منجر شود.
شادلو بیتوجهی به اجرای الگوی کشت را عامل اصلی نوسانات شدید قیمت محصولات کشاورزی در بازار دانست و گفت: با وجود آنکه اجرای الگوی کشت میتواند تعادل تولید و مصرف را به همراه داشته باشد، اما متاسفانه این مصوبه مورد بی توجهی قرار گرفته است که به همین خاطر همه ساله شاهد روند مازاد یا کاهش تولید محصولات کشاورزی و نوسانات قیمت هستیم به طوری که یک سال از مازاد تولید کشاورزان و سال دیگر از افت تولید مصرف کنندگان متضرر میشوند.
این مقام مسئول با بیان اینکه خرید توافقی محصولات تنها مسکن موقتی برای کاهش زیان کشاورزان در بازار به شمار میرود بیان کرد: دولت برای برقراری تعادل میان تولید و مصرف باید مصوبه الگوی کشت را در تمامی استانها اجرا کند و تنها بحث نظارهگری در بازار را انجام دهد.
بیشتر بخوانید: نوسان قیمت گوجه فرنگی در بازار/تولید مرکبات نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت
نائب رئیس اتحادیه باغداران تهران با بیان اینکه تولید گوجه نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از دو برابر رشد داشته است گفت: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی امسال در بسیاری از محصولات همچون
گوجه فرنگی در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد چند برابری داشتهایم به طوری که برخی روستاها که به دلیل کمبود آب در چند سال اخیر رها شده بودند امسال به سبب شرایط مساعد اقلیمی مجدد زیر کشت رفتند که همین امر بر افزایش بهرهوری تاثیر به سزایی داشت.
به گفته او با وجود رشد چند برابری تولید محصولات کشاورزی نسبت به مدت مشابه سال قبل و مازاد بر نیاز داخل از مسئولان امر انتظار میرفت که با به کارگیری برخی تدابیر اقدام جدی برای صادرات انجام میدادند تا کشاورزان به سبب تولید بیش از نیاز داخل متضرر نمیشدند.
شادلو در پایان تصریح کرد: اگر مسئولان امر تعادل بخشی در تولید محصولات کشاورزی را اعمال کنند دیگر نیازی به یارانه و خرید توافقی نیست چرا که همه ساله به سبب عدم اجرای الگوی کشت در استانها شاهد مازاد و کاهش تولید محصولات کشاورزی و نوسانات قیمت در بازار هستیم.
انتهای پیام/
اجرای الگوی کشت تنها راهکار تعادل بخشی تولید و مصرف