بنابر گفته مسئولان، برخی سد‌های کلیدی کشور در وضعیت بحرانی قرار دارند.

بنابر آخرین آمار اعلامی تا ساعت ۶:۳۰ صبح روز ۱۹ اسفند متوسط بارش کشور ۱۰۱ میلی‌متر ثبت شده است که نسبت به مقدار نرمال بلندمدت (۱۶۰ میلی‌متر)، کاهش ۳۷ درصدی را نشان می‌دهد.

عقب ماندگی در بارش‌ها و وضعیت سد‌ها که عیسی بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور با تاکید بر آن بیان کرد: کاهش ذخایر سد‌ها متناسب با کاهش بارش‌ها بوده است. امسال ورودی سد‌ها ۹.۵ میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به سال گذشته (۱۳ میلیارد مترمکعب) کاهش ۳.۵ میلیارد مترمکعبی داشته است.

این مقام مسئول همچنین افزود: خروجی سد‌ها کاهش یافته تا موجودی مخازن نسبت به سال گذشته افت کمتری داشته باشد، اما همچنان با عقب‌افتادگی ۱.۵ میلیارد مترمکعبی مواجه هستیم.

به گفته بزرگ‌زاده، برخی سد‌های کلیدی کشور در وضعیت بحرانی قرار دارند. برای نمونه، حجم مفید مخزن سد امیرکبیر (کرج) به حدود نصف کاهش یافته و رسوبات بخش زیادی از آن را پر کرده است. سد لار نیز تقریباً خشک شده و سد‌های تأمین‌کننده آب تهران (لتیان، طالقان، ماملو) با کاهش ۴۶ درصدی بارش نسبت به نرمال و ۲۵ درصدی نسبت به سال گذشته روبه‌رو هستند. در سایر نقاط کشور نیز سد‌هایی مانند میناب در هرمزگان، زاینده‌رود در اصفهان، ۱۵ خرداد در خراسان رضوی و ساوه در استان مرکزی در وضعیت قرمز یا زرد قرار دارند.

به تازگی هم بزرگ‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص آخرین وضعیت سد‌های تهران بیان کرده است: متاسفانه چهار سدی که در اطراف تهران هستند یعنی سد‌های کرج، ماملو، لتیان و لار شرایط مناسبی را ندارند؛ متاسفانه بارش نداشتم این باران‌های چند روز اخیر هم بیشتر در حوزه پایین دست سد‌های تهران رخ داده و بخش کمی در حوزه بالا دست سد‌ها اتفاق افتاده است بنابر این منجر به آور قابل ملاحظه‌ای در پشت سد‌های تهران متاسفانه تاکنون نشده است.

سد کرج در شرایط بحرانی

در ادامه هم محمد جوانبخت معاون وزیر نیرو اظهار کرده است: سد کرج با هفت درصد پرشدگی در شرایط بحرانی و بی‌سابقه‌ای قرار دارد. سد لار نیز با یک درصد پرشدگی و سد‌های لتیان و ماملو با ۱۲ درصد پرشدگی، شرایطی مشابه سد کرج دارند.

جوانبخت درباره وضعیت نگران‌کننده سد کرج، افزود: خالی بودن سد کرج که یکی از اصلی‌ترین منابع تأمین آب شرب تهران محسوب می‌شود، در طول تاریخ بهره‌برداری این سد بی‌سابقه است و محدودیتی جدی برای تأمین پایدار آب پایتخت محسوب می‌شود؛ از عموم مردم فهیم کشورمان به ویژه شهروندان تهرانی درخواست می‌کنیم مدیریت مصرف آب را جدی بگیرند تا بتوانیم این بحران جدی را پشت سر بگذاریم.

مدیریت مصرف آب تنها راهکار عبور از بحران

تاکید بر مدیریت مصرف آب که سخنگوی صنعت آب با اشاره به آن گفت: وقوع یک سال ترسالی نرمال در میان سال‌های خشکسالی متوالی می‌تواند به ذخیره‌سازی آب در مخازن سطحی و زیرزمینی کمک کند، اما این موضوع به‌تنهایی کافی نیست و ما به یک مدیریت مصرف هوشمندانه نیاز داریم.

او  با اشاره به محدودیت استفاده از آب‌های زیرزمینی در بسیاری از مناطق کشور توضیح داد: برداشت بی‌رویه از چاه‌ها، علاوه بر شور شدن و آلودگی آب، باعث تهدید پایداری سفره‌های زیرزمینی می‌شود. هرگونه افزایش برداشت از این منابع نیازمند بررسی‌های دقیق کارشناسی است؛ تنها راه عبور از بحران، کاهش مصرف آب است.

در نهایت گفتنی است‌، با توجه به وضعیت بحرانی سد‌های ایران و کاهش شدید ذخایر آبی، مدیریت مصرف آب به یک ضرورت اساسی تبدیل شده است. عوامل مختلفی از جمله کاهش بارش‌ها و مصرف بالای آب در بخش‌های کشاورزی و شرب، فشار بیشتری بر منابع آبی وارد کرده است. این بحران می‌تواند تأمین آب شرب و کشاورزی را تحت تأثیر قرار دهد و به ناپایداری اقتصادی منجر شود.

لذا، آموزش عمومی، استفاده از فناوری‌های نوین آبیاری، بهبود زیرساخت‌های آب و تدوین قوانین حمایتی برای مصرف بهینه، از جمله راهکار‌های ضروری برای مدیریت مصرف آب هستند. حفظ منابع آبی نه تنها به تأمین نیاز‌های کنونی کمک می‌کند، بلکه آینده‌ای پایدار برای نسل‌های آینده را هم تضمین می‌کند.

برچسب ها: سد لار ، سد کرج ، خشکسالی‌
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۲:۴۳ ۲۴ اسفند ۱۴۰۳
روسیه معدن یخچال های بزرگ و آب های زیاد،
از طریق دریای خزر ،بااستفاده از لوله،آب مورد نیاز تهران ودیگر
شهرها را اگر به همین منوال پیش برود،باید خرید و وارد نمود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۰ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
بیش از بیست درصد جمعیت کشور را بدون در نظر هیچ برنامه ای در تهران و قم و البرز جمع کرده اند باید هم دچار انواع مشکلات شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۸ ۲۲ اسفند ۱۴۰۳
جلوی کشت برنج در استان‌های زاگرس نشین گرفته شود متاسفانه عمق چاه‌ها به بیش از ۱۵۰ متر رسیده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۷ ۲۲ اسفند ۱۴۰۳
این همه گزارش و نگرانی و استرس و دریغ از یک راهکار از سمت متولیان ...تعجب دارد که با این فرمان جلو برویم چه اتفاقی خواهد افتاد لطفا کارشناسان و متولیان به فکر باشند که سرنوشت همدان در تابستان ۱۴۰۳ گریبانگیر شهرهای کلان کشور در ماه‌های آتی نشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۲ ۲۲ اسفند ۱۴۰۳
زمستان و تابستان وبهار و پاییز سخت ایران
Iran (Islamic Republic of)
مسترپلنوببین،گول نخور
۲۰:۴۵ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
بالای ۹۰درصد آب در بخش کشاورزی مصرف میشه،چرا اینهمه زمین ول دارین،نمیدین دست دیمه کارها تا دیمه بکارن!چرا روی گیاهان شور دوست کار نمیکنین،حتی کل حاشیه دریای عمان و خلیج فارس رو میتونین بکارین و علاوه بر غذای انسان،غذای دامها رو هم تهیه کنین
Iran (Islamic Republic of)
حجت
۲۰:۵۰ ۲۲ اسفند ۱۴۰۳
استاد، اگه دیم جواب می‌داد مرض داریم که خدا تومن پول آب بدیم؟ می‌رفتیم دیم می‌کاشتیم. بعد استفاده از گیاهان شور دوست یعنی چه؟ یعنی خاکو با آب شور آبیاری کنیم که گیاه شورپسند می‌خوایم بکاریم. مگه چه جایگاهی در سبد غذایی داره که همه رو بدیم شورپسند کشت کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۲ ۲۳ اسفند ۱۴۰۳
آقا خیارشور بکارید،بازارش هم خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۱۸ ۲۴ اسفند ۱۴۰۳
مشکلات بی آبی همش بخاطر کشاورزی سنتی هست همینجوری آب های بی زبان را رها میکنند تو زمین ها اگر مسولان جهاد کشاورزی به کشاورزان کمک میکردند لوله کشی قطره ای برای بخش کشاورزی انجام میدادند الان کشو دچار مشکلات بی آبی نمیشد چه کنیم که مسولان محترم کشوری این چند ساله فقط دغدغه شون کشورهای دیگه ای بوده بودجه زیاد نمی آوردند داخل کشور خودمان خرج کنند
Iran (Islamic Republic of)
بانک خصوصی،بزرگترین غارت ایران
۲۰:۳۷ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
ببین،اگه از زمین و زمان آب و بارون بباره،اصلا توفان نوح(ع)بشه،اینا نخواهند گفت امسال وضع آب خوبه،همیشه میگن اوضاع همه چی بحرانیه!تعجب میکنم کشوری با این ثروت چجوری همه چیش بحرانیه!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۵ ۲۴ اسفند ۱۴۰۳
آب که مشخصه بارش ها کمی بوده امسال
نفت هم تحریم کردن فقط چین فکر میکنم خریداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۴ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
بهترین حالت بخاطر گناهان مسئولان نظام هست تا توبه نکنند وازگناهان خود نزد خدا ابرازپشیماتی نکنن عذاب خدابرسرکشوروملت هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۷ ۲۲ اسفند ۱۴۰۳
درِ نماز جمعه ها رو تخته کنید والله قسم همه چی به حالت طبیعی و عادی خودش برمیگرده. یادتون که نرفته دوره کرونا مساجد و نماز جمعه ها تعطیل بود بارندگی طبیعی و عادی بود اوج بارندگی داشتیم و از اون طرف هم سرما درختان رو نزد و سال 1400 فراوانی میوه و پرآبی بود
Iran (Islamic Republic of)
حجت
۲۰:۵۳ ۲۲ اسفند ۱۴۰۳
یاد سید جمال الدین اسدآبادی افتادم که گفت شرق و غرب عالمو گشتم اما تنها جایی که می‌خواستند خدا و حضرت ابوالفضل (ع) کل مشکلاتشونو حل کنه و حضرت خضر (ع) راهنمایی‌شون کنه ایرانی جماعته.
Iran (Islamic Republic of)
ح ، امیدی
۱۵:۲۱ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
وقتی دلها ی مردم ومهمتر ازآن دلهای مسولین کشور پشت به خدا باشد ،آسمان خدا هم پشت به مردم میکند وآبرها را از آسمان کشور دور میکند ، نماز باران را جایگزین نماز جمعه کنند تا بلکه خدا از عذاب مردم صرف اراده کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۷ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
1. وقتی تو کشور خشکی مثل ایران، هندوانه و صیفی جات پرورش می دادید و اونو به کشورهای دیگه صادر می کردید، باید فکر عواقبش رو هم می کردید.
2. هشتاد درصد آب شیرین ما تو زمینه کشاورزی مصرف میشه. کشاورزی ای که هنوز داریم به سبک هخامنشیان انجامش میدیم و هیچ پیشرفتی تو این زمینه نداشتیم.
3. به خاطر زیرساخت قدیمی، حداقل 25 درصد آب آشامیدنی ما داره تو شبکه انتقال تلف میشه. یعنی هر ایرانی از 100 لیتر آبی که براش تأمین میشه، کمتر از 75 لیترشو دریافت میکنه و بقیه ش هرز میره.
4. وقتی درگیر فحش دادن به چپ و راست و مرگ فرستادن به زمین و زمان بودید، عربستان با اصلاح زیرساخت و خرید تجهیزاتی مثل آب شیرین کن تونست بیابون های خودش رو به چمنزار تبدیل کنه

این لیست رو میشه همینطوری ادامه داد، اما باز معتقدید که مردم مقصرن. بله، ما مقصریم که باعث شدیم مملکت بیفته دست شما ...ها
-
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
ظاهرا خداوند هم بر ما سخت گرفته اند
Iran (Islamic Republic of)
Bakhtiyari
۱۱:۳۷ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
پایتخت باید به سه استان تقسیم میشد و پایتخت اقتصادی هم حتما و حتما و حتما به هرمزگان انتقال داده میشد و از اقیانوس برای بیشتر شهرهای ایران انتقال آب داده میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۹ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
مسیررودخانه ها ویلا سازی کردند .آب رودخانه ها مسیر زیادی طی می کنند تا به سد برسند .به جای یک سد چند سد در مسیر بزنید .دریکی از کشورها برای جلوگیری از تبخیر آب پشت سد از پنل های خورشیدی استفاده می کنند .متاسفانه عرض بعضی رودخانه ها مثل زاینده رود خیلی زیاد و عمق آن کم است .
Iran (Islamic Republic of)
تورم،مالیات فقرا به اغنیا
۲۰:۳۸ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
جالب بود
Iran (Islamic Republic of)
حجت
۲۰:۵۴ ۲۲ اسفند ۱۴۰۳
بالای سد، سد بسازیم که اسکل بودنمونو جار بزنیم؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۹ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
پس خیلی خیلی نرم و آرام (( طرح انتقال پایتخت )) داره رقم میخوره ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۶ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
همین وجود شماها در این کشور سبب شده به این بحران‌ها برسیم از بس احمقید چه اصراری دارید بر روی گسلهای زلزله و اینهمه آلودگی و خطر جان و مال خود را بگذارید این اصرار بر نادانی شما گویا منتظری ستودنی باشد !!!؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۳ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
چهل و پنجاه ساله که میگوئید کار می‌کنیم نتیجه کارهایتان مشخص شده ورشکستگی در همه زمینه ها ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۹ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
این همه باران اومده کجا رفت
Iran (Islamic Republic of)
Bakhtiyari
۱۰:۱۸ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
چرا اصرار دارید که دستکم پایتخت اقتصادی به هرمزگان نیاید وقتی بیست ملیون بی هدف در شهری بنام تهران جمع کردید دیگر چه انتظاری دارید اگر قحطی نیاید تهران یا می‌باید به سه استان تقسیم شود و یا باید پایتخت اقتصادی حتما و حتما و حتما به هرمزگان برده شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
قابل توجه آنها که بر طبل افزایش جمعیت می کوبند و جشم روی پیامدهای زیست محیطی ان روی کشور خشک و بی آب ایران بسته اند و ترافیکهای فلج کننده و الودگی هوا را لمس نمی کنند
Iran (Islamic Republic of)
لیبرالیسم،تجاوز ب مفهوم کلمات
۲۰:۴۰ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
عزیز جون،تمام اینها ک گفتی مشکل از مدیریته پیر و لَخت دولتهای ایرانه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۴ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
از ماست که بر ماست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۸ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
افغان ها را بیرون کنید . در اینده مشکل درست میکننتد تا دیر نشده لطفا .قبل از وقوع فاجعه باید دست به کار شد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۰ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
به افغان ها ربطی نداره .رحم کنید تا خدا رحم کند
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۸:۴۹ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
بهترین راه احداث سد بختیاری در لرستان و انتقال آب آن به تهران و شهرهای در مسیر هست.طبق برآوردها ظرفیت این سد ۵ میلیارد هست.که میتواند ذخیره خوبی برای آب شرب مناطق مرکزی باشد.
Iran (Islamic Republic of)
زاگرسیان
۱۱:۳۹ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
پس خود بختیاری و لرستان چی عزیز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۹ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
لرستان بدبخت، چهارمحال بیچاره،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۴ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
میخوای اب چند جا دیگرم براتون بیارن، همه شهرها خودشون مشکل کم ابی دارن تنها راه کشیدن آب از دریاست اونم از جنوب که به اقیانوس راه داره
Netherlands (Kingdom of the)
ناشناس
۱۵:۱۲ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
لرها که همه اومدن تهران حد اقل آب مصرفی رو با خودشون بیارن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۷ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
ما افغانیها تهران فتح میکنیم دبه آبتون حاضر کنید
Iran (Islamic Republic of)
لیبرالیسم،تجاوز ب مفهوم کلمات
۲۰:۴۲ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
چقدر باهوشی ک ازطرف افغانستانیها صحبت کردی،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۱ ۲۲ اسفند ۱۴۰۳
افغانی افغانیه، علامه دهر هم که باشه باز افغانیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۲۲ اسفند ۱۴۰۳
شما غارنشین ها راست میگیدکشورتونوفتح کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۳۳ ۲۴ اسفند ۱۴۰۳
این آرزو را باید به گور ببرید
Iran (Islamic Republic of)
حاجی به به
۰۸:۴۵ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
سپاسگزاریم.
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۰۸:۳۵ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
مردم چکار کنند برادر؟
آب از خلیج فارس بکشید بدید دست مردم
کشورم که ماشاالله پر از نعمت و ثروته
Iran (Islamic Republic of)
آب هست،اما ول است
۲۰:۴۳ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
آب هست،اما ول است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
همیشه ما مردم باید مدیریت کنیم؟
پس کی شماهایی که حقوق میگیرین کار میکنین!!؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
افغانی ها را بریزید بیرون درست میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۱ ۲۱ اسفند ۱۴۰۳
حرف مفت نزن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۲ ۲۲ اسفند ۱۴۰۳
حرف مفت تو میزنی افغانی آواره، کشور شده پر از افغانی مصرف گرا و بی خاصیت و البته مشکل آفرین
آخرین اخبار