محمدی فوق متخصص جراحی قفسه سینه و متخصص جراحی عمومی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کاردیومگالی یا همان بزرگ شدن قلب اظهار کرد: کاردیومگالی قلب درواقع به معنای بزرگ شدن قلب است و علل مختلفی دارد. یکی از شایعترین علل کاردیومگالی نارسایی قلب است. این نوع عارضه در میانسالی بیشتر دیده میشود اما ورزشکاران حرفهای هم ممکن است در سنین پایین به آن مبتلا شوند. عوامل دیگری که میتواند موثر باشد شامل چاقی مفرط و کمخونیهایی مانند فقر آهن تالاسمی است و عواملی مانند مشکلات پرکاری و کمکاری تیروئید نیز میتوانند بسیار موثر باشند.
وی در ادامه افزود: یه سری بیماریهای قلبی مثل نقص بین دیواره دو بط و همچنین نارسایی دریچههای قلبی مخصوصاً آئورت هم میتواند باعث کاردیومگالی شود. معمولاً بدون نشانه هستند اما اگر هم علامت داشته باشند بیشتر شامل تنگی نفس است. ممکن است این افراد درد سینه یا همون آنژین صدری، تپش قلب داشته باشند. البته اگر بیماری شدت داشته باشد میتواند در مراحل پیشرفتهتر هم موجب تورم هر دو اندام تحتانی رحم شود.
بیشتر بخوانید: داروی تقویت حافظهای که موجب سقط جنین میشود/ چرا برخی افراد همیشه گرسنهاند؟
متخصص قفسه سینه بیان کرد: برای تشخیص این نوع عارضه یک سری روشهای بالینی وجود دارد که پزشک با معاینه قلب میتواند متوجه صداهای اضافه و تغییر اندازه قلب شود. روش ساده برای تشخیص گرافی ساده قفسه سینه این است که دیده میشود که قلب بیشتر از ۵۰ درصد حجم قفسه سینه را تشکیل میدهد. پزشک به کمک نوار قلب میتواند متوجه تغییرات محور قلب هم شود. بهترین روش اکوکاردیوگرافی قلبی است که توسط متخصصین قلب باید انجام شود. سیتی اسکن هم میتواند روش مناسبی باشد.
وی گفت: درمان این نوع عارضه بستگی به نوع و شدت بیماری دارد. در مراحل اولیه از درمانهای دارویی استفاده میشود و افراد میتوانند از رژیمهای غذایی مناسب کمنمک و چرب برای پیشگیری استفاده کنند. مهمترین راهکار برای پیشگیری از درمان این نوع عارضه کنترل فشار خون است. افراد باید هنگام مصرف دارو حتماً با پزشک مربوطه مشورت کنند.
انتهای پیام/