ساماندهی معافیت های مالیاتی، کوچک کردن دولت و مدیریت هزینه ها از جمله راهکارهای کاهش وابستگی بودجه به درآمد نفتی است.

راهکارهای کاهش وابستگی بودجه به نفت/ضرورت ساماندهی معافیت های مالیاتیبه گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حاجی بابایی نماینده مجلس شورای اسلامی در برنامه تیتر امشب در خصوص چالش های بودجه بدون نفت گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده درآمد حاصل از هدفمندی یارانه‌های در سال ۹۸ مبلغ ۱۴۲ هزار میلیارد تومان است.

او با بیان اینکه درآمد‌های نفتی کشور امسال ۱۵۵ میلیارد تومان است افزود: در سال ۹۸ وابستگی بودجه به نفت به ۳۴.۱ درصد رسیده در حالیکه این  رقم در بودجه ۲۶ درصد پیش بینی شده بود.

او افزود: در برنامه ششم  مقرر شده تا پایان این برنامه باید وابستگی به نفت در بودجه جاری و هزینه ای به صفر برسد.

حاجی بابایی تصریح کرد: اگر بودجه شفاف داشته باشیم و درآمد و هزینه ها مشخص شود، به راحتی می توانیم از سد نفت بگذریم و در بودجه جاری از درآمد های نفتی استفاده نکنیم.

این نماینده مجلس بیان کرد: درآمد دولت یا نفت است یا مالیات. طبق برنامه ششم توسعه درآمد نفتی دولت در بودجه باید به صفر برسد یعنی درآمد نفتی باید در جای درست هزینه شود نه در بودجه جاری دولت. این کار با شفاف سازی بخش های مختلف همچون  پتروشیمی ها، پخش و پالایش، نفت و گاز محقق می شود.

وی درباره دیگر راهکارهای کاهش وابستگی بودجه به نفت گفت: باید گستره مالیات ها افزایش و جلوی فرار مالیاتی گرفته شود.در واقع باید عدالت در پرداخت مالیات ایجاد شود.

در ادامه سبحانیان کارشناس اقتصادی تصریح کرد: تاکنون صحبت های زیادی درباره کاهش وابستگی بودجه به نفت شده اما در عمل در راستای اصلاح ساختاری بودجه و کاهش وابستگی بودجه به نفت  اقدام مناسبی صورت نگرفته است. علت اینست که چه در دولت و چه در مجلس توجه کافی به نظرات کارشناسانه و علمی نمی شود.

 او افزود: در حوزه مالیات ها همه اذعان دارند نظام مالیاتی به درستی اعمال نمی شود اما اقدام عملی در حوزه معافیت های مالیاتی در لایحه مالیات بر ارزش افزوده یا در حوزه فرارهای مالیاتی انجام نمی شود. حجم زیاد فرارهای مالیاتی دلالت بر این دارد که ما نتوانستیم مبادلات اقتصادی را شفاف کنیم و نگاه کوتاه مدت و سیاسی باعث شده در عمل موفق نباشیم.

این کارشناس اقتصادی درباره راهکارهای کاهش وابستگی بودجه به نفت گفت: باید در شورای عالی سران ۳ قوه، اجماعی صورت می گیرد  تا خروجی مناسبی داشته باشد. تا کنون قدم های خیلی بزرگی در این شورا برداشته نشده است.

وی افزود: باید در حوزه ساماندهی معافیت ها، مبارزه با فرار مالیاتی و تغییر نحوه مدیریت دولتی اقداماتی انجام گیرد.


 بیشتر بخوانید: جمع بندی لایحه مالیات بر عایدی سرمایه پیش از بررسی بودجه ۹۹


در ادامه لاهوتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در این خصوص تصریح کرد: ابتدای انقلاب۷۰ درصد بودجه وابسته به نفت بود الان روی کاغد ۳۶ درصد است. کاهش وابستگی به درآمد نفتی بحث جدیدی نیست و دولت و مجلس همواره در این خصوص برنامه داشته اند .

لاهوتی در خصوص راهکارهایی کاهش وابستگی بودجه به نفت گفت: حذف دهک های پردرآمد یکی از این راهکارهاست. در حال حاضر  ۹۹۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان می دهیم و باید در این بخش جراحی بزرگی انجام شود.

وی افزود: قطع وابستگی کامل بودجه به نفت  وجود ندارد چراکه هر سال هزینه جاری دولت افزایش می یابد. ما می توانیم بخشی از وابستگی به درآمد نفت را کمتر کنیم.

این نماینده مجلس بیان کرد: کوچک کردن دولت و مدیریت هزینه ها، اصلاح صندوق های بازنشستگی و لشگری، حذف معافیت های مالیاتی و وصول معوقه ها، حذف یارانه پردرآمدها و حذف هزینه های مازاد از دیگر راهکارهای کاهش وابستگی بودجه به درآمد نفتی محسوب می شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار