کارشناس حوزه نفت و انرژی گفت: فروش نرفتن نفت دلیلی بر شکست نفت در بورس نیست. فروش بیشتر آن مستلزم تفکرعمیقتر درباره نقاط قوت و ضعف این سبد معاملاتی است.
صادق مردانی کارشناس حوزه نفت و انرژی در گفتوگو باخبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره تخفیف عرضه نفت در بورس انرژی، اظهار کرد: با توجه به تحریم ها و مشکلات قابل توجهی که از جانب بسیاری از کشورهای دنیا برای فروش نفت ایران ایجاد شده، با فرمول جهانی تخفیف فروش نفت و ملاحظات سیاسی، شرکت ملی نفت ایران توانست موفقیت خوبی را در حوزه بورس به دست بیاورد.
به گفته مردانی دولت و شرکت ملی نفت ایران در صدد تخفیف بیشتر نفت برای جذب مشتری هستند که این تخفیف موافقان و مخالفانی هم دارد.
این کارشناس حوزه انرژی گفت: هدف تخفیف نفت در بورس تاثیرگذاری بر سیاستهای قیمتی است و البته که تخفیف بیش از حد کار درستی نیست؛ فروش نرفتن نفت دلیلی بر شکست نفت در بورس نیست. فروش بیشتر آن مستلزم تفکر عمیق تر درباره نقاط قوت و ضعف این سبد معاملاتی است. قطعا برای تثبیت این فرآیند به چندسال زمان نیاز داریم.
بیشتر بخوانید :افزایش ظرفیت تولید نفت در کشور با واگذاری پروژههای جدید به بخش خصوصی
او افزود: به طورمثال در لندن روزهایی که تعداد معاملات نفتی از یک حدی پایینتر است سعی میکنند این مقدار را در محاسبات فرمولی نفتی شان به حساب نیاورند.
این فعال اقتصادی ادامه داد: بازی با قیمت نه تنها کار درستی نیست بلکه باید متوقف شود و به سراغ گزینههای دیگر از جمله آزاد کردن مقصد فروش نفت برویم؛ هم اکنون به دلیل مراودات سیاسی محدوده مقصد آزاد است؛ به طور مثال ما به شمال شرق آسیا نفت می فروشیم و کشوری را مد نظر قرار نمیدهیم اما محدوده را مشخص و محدود کرده ایم. اما میتوانیم نفت را در بورس با مقصد آزاد به فروش برسانیم.
مردانی درباره تاثیر تخفیف موقت قیمت نفت برای افزایش تقاضا، بیان کرد: کاهش بیش از حد قیمت نفت ایران برای فروش بیشتر راهکار مناسبی در بلند مدت نیست، چرا که کشور ما در زمینه نفت مشتریهای زیادی که به دنبال نفت ارزان هستند، دارد. اگر آن ها تصور کنند که این کاهش قیمت برای فروش بیشتر نفت است به دنبال تخفیفات بیشتر خواهند آمد. در نتیجه روند فعلی فروش نفت در کشور روند قابل قبولی است.
این کارشناس اقتصادی در پایان خواستار فروش نفت ایران با قیمت معقول وتخفیفات بین المللی شد و گفت: قطعا وجود نفت ایران در بسیاری از پالایشگاه های دنیا مانند آب حیات است اما نباید با تخفیفات خارج از محدوده اقتصادی به ارزش و اهمیت طلای سیاه ایرانی صدمه وارد شود.
انتهای پیام/
اگر همون موقع عرضه میکردند و ۵۰۰ تاجر را کمک میکردند وارد بازار بشوند از اون تعداد همین که ۲۰ نفر در دوران تحریم دوام میآوردند الان اوضاع اینطور نبود.
دوباره وقتی که اوضاع درست بشه وزیر نفت میاد میگه ما ۸۸، ۹۱ ، ۹۲ و ۹۸ عرضه کردیم ولی کسی نخرید !!! « این صحبت را زنگنه در سال اخیر انجام داده و در استدلالش اشاره نکرده که هرموقع عرضه کردند تحت تحریم بودیم ».
چون بورس در حالت عادی جلوی کمیسیونهای چند میلیون دلاری را میگیرد گویا بهتره فقط وقتی نمیشود صادر کرد و روی دست میماند در بورس نفت عرضه شود !