بادمجون‌هایی که معروف به شمالی هستن و باریک و قلمی و خوشرنگ اند رو انتخاب کنید و بهتره بادمجونا دونه یا تخم نداشته باشن. اگه بادمجون تخم داره سعی کنید اون قسمت‌ها رو زیاد نریزید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   این مدل ترشی بادمجان خیلی راحت درست میشه و شدیداً خوش‌خوراکه. علاوه بر اون رنگ زیبایی داره و جون میده برای خوشگل کردن سفره. سعی کنید از بهترین مواد برای درست کردن ترشی استفاده کنید. بادمجون‌هایی که معروف به شمالی هستن و باریک و قلمی و خوشرنگ اند رو انتخاب کنید و بهتره بادمجونا دونه یا تخم نداشته باشن. اگه بادمجون تخم داره سعی کنید اون قسمت‌ها رو زیاد نریزید.

طرز تهیه ترشی بادمجان

مواد اولیه:

بادمجان قلمی ۱ کیلوگرم
سیر حدود ۴۰۰ گرم
سبزی ترشی: جعفری، نعنا، ترخون و سبزی‌های معطر؛ خرد شده ۱۰۰ گرم
سبزی خشک معطر محلی کمی
فلفل سبز تند چند عدد
سرکه قرمز به میزان لازم
نمک به میزان لازم
سیاه دانه، گلپر، فلفل قرمز و سیاه در صورت تمایل
طرز تهیه ترشی بادمجان

طرز تهیه ترشی بادمجان



طرز تهیه:
۱. سر و ته بادمجون هارو بگیرید و اونا رو درشت خرد کنید.

۲. سیر رو پوست بکنید و خرد کنید. (میتونید سیر‌ها رو بکوبید تا له بشن یا در غذا ساز بریزید)

۳. بادمجون‌های خرد شده رو داخل قدری سرکه ریخته به آن کمی نمک اضافه کنید و روی حرارت بجوشونید تا کمی نیم پز بشه. خیلی نیاز به پختن نداره. حدود ده دقیقه تا یک ربع کافیه تا خامی اون گرفته بشه. (حرارت گاز و شعله متوسط باشه)

۴. بعد از پخت بادمجون اون رو در آبکش بریزید تا سرکه اضافی خارج بشه.

۵. وقتی بادمجون‌ها خنک شد اون‌ها رو کم کم در شیشه بریزید و بین هر لایه کمی سیر خرد شده و سبزی خشک و سبزی ترشی بریزید و در لایه‌ی رویی در هر شیشه یک تا دو عدد فلفل قلمی تند خرد کنید. این به ذائقه‌ی شما در مقابل تحمل تندی برمیگرده که چقدر فلفل بریزید.

۶. حالا مخلوط سرکه و نمک (مقدار کمی) رو داخل شیشه‌ها بریزید و درب شیشه رو خوب ببندید.

۷. شیشه رو به مدت یک هفته در کابینت قرار بدید. همچنین بعد از دو روز ترشی رو چک کنید که سرکه اون کم نشده باشه. در صورت کم بودن مجددا به اون‌ها سرکه اضافه کنید. بعد از یک هفته ترشی رو در یخچال قرار بدید. این ترشی هر چی بیشتر بمونه بهتر و خوشمزه‌تر میشه.

نکات:

۱. اگه دوست دارید می‌تونید در هر لایه فلفل سبز قلمی بریزید که در این صورت ترشی تندتر میشه.

۲. زیاد ریختن سیر باعث تندی بیشتر ترشی می‌شه پس اگر به تندی حساس هستید میزان سیر و فلفل رو کمتر کنید.

۳. سبزی چوچاق یا زولنگ یک نوع سبزی محلی شمالیه که بسیار معطره و در غذا‌های شمالی و ترشیجات استفاده می‌شه. در اینجاهم از چوچاق خشک بعنوان سبزی خشک معطر محلی استفاده شده... اگه شما به این سبزی خشک دسترسی نداشتید از نعنا خشک استفاده کنید از هیچی بهتره، ولی خوب جای اون رو نمی‌گیره.

۴. بعضی‌ها در این ترشی سیاه‌دانه میریزن اگه دوست دارید می‌تونید کمی بریزید.

۵. کاملا حواستون باشه بادمجون‌ها رو در حین پختن له نکنید. پختن فقط باید در حدی باشه که خامی بادمجون گرفته بشه.

۶. سبزی رو خوب بشورید و بعد بذارید خشک بشه (روی ملحفه تمیز قرار بدید تا آب اضافی اون گرفته بشه) و بعد خرد کنید و استفاده کنید. بادمجون‌ها هم حتما باید خشک باشن. کلا هیچ نوع آبی نباید وارد ترشی بشه.

۷. در این ترشی از سرکه قرمز استفاده میکنیم که علاوه بر رنگ زیبای خود بامجون‌ها یک رنگ بی‌نظیر به ترشی می‌ده.

۸. نمک مورد نیاز برای هر شیشه بزرگ حدود نصف قاشق چای‌خوری هست. زیاد نمک نریزید، چون هنگام پخت بادمجونا هم کمی نمک به بادمجون‌ها زده ایم.

۹. در صورت تمایل به استفاده از ادویه‌ی ترشی در مصرف اون مختارید. ادویه‌ی ترشی در عطاری‌ها به فروش می‌رسه. علاوه بر این‌ها می‌تونید از فلفل سیاه و قرمز و گلپر هم استفاده کنید.

منبع : برترینها

انتهای پیام/

 

برچسب ها: آشپزی ، ترشی بادمجان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.