پول مجازی و مصداق بارز آن یعنی بیت کوین در کنار همه خبرسازی‌های خود،حاشیه های مهمی را نیز به همراه دارد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،   دنیای پر رمز و راز ارز‌هایی که از آن‌ها به ارز دیجیتال یا ارز مجازی تعبیر می‌شود، این روز‌ها در فضای مجازی بازتاب زیادی داشته و برای بسیاری از ما همچنان ناشناخته است.

همه چیز درباره دنیای مرموز بیت کوین

بیت کوین از کجا آمد؟

بیت کوین برمبنای نوعی الگوریتم ریاضی طراحی شده که با رسیدن به هر پاسخ در این الگوریتم یک واحد جدید بیت کوین خلق می‌شود. براساس محاسبات ریاضی اثبات شده، این الگوریتم در نهایت ۲۱ میلیون پاسخ دارد، بنابراین مجموع بیت کوین‌های طراحی شده در نهایت ۲۱ میلیون واحد است که تاکنون حدود ۱۷.۸ میلیون پاسخ استخراج شده است. به لحاظ ریاضی، با استخراج هر پاسخ و رسیدن به هر بیت کوین، استخراج پاسخ بعد مشکل‌تر می‌شود و به پردازشگر‌های رایانه‌ای پیشرفته برای دستیابی به پاسخ جدید نیاز است. این پردازشگر‌ها ماینر نام دارد و عملیات استخراج (ماینینگ) بیت کوین را انجام می‌دهند.


بیشتر بخوانید: بلعیدن برق کشور توسط معدنکاران بیت کوین


فقط تا ۲۱۴۰ فرصت دارید!

مبدعان بیت کوین معتقدند با کد می‌توان بحران اعتماد را حل کرد و از مجرای شبکه بلاک چین این کار را انجام داد و هر ۱۰ دقیقه تمام تراکنش‌های این شبکه در واحدی به نام بلاک ذخیره می‌شود. اکنون تعداد بیت کوین‌های استخراج شده ۱۷ میلیون و ۷۹۰ هزار است که تا سال ۲۱۴۰ به سقف ۲۱ میلیون خواهد رسید و از آن به بعد جریان ماینینگ به پایان خواهد رسید.

چه کسی خالق بیت کوین است؟

هویت پدیدآور بیت کوین مشخص نیست. گفته می‌شود «ساتوشی ناکاموتو» مخترع بیت کوین است. هویت واقعی او مجهول است؛ ولی در سال ۲۰۱۶ یک دانشمند استرالیایی به نام کریگ رایت ادعا کرد که او مخترع بیت کوین است. البته بسیاری معتقدند که او یک شخص نیست و بیت کوین محصولی از یک گروه برنامه نویسی بزرگ است.

معایب بیت کوین:

کاربرد معاملاتی اندک: بیت کوین مانند هر ارز دیگری (مثلا دلار و یورو) دو کارکرد دارد. کارکرد نخست، به عنوان ابزار پرداخت و دوم، به عنوان گزینه سرمایه گذاری. اکنون در کشورمان امکان هیچ گونه خرید و فروشی با استفاده از بیت کوین وجود ندارد؛ بنابراین کاربرد معاملاتی آن در داخل کشور صفر و در خارج کشور نیز محدود است و فقط برخی پرداخت‌ها را می‌توان با بیت کوین انجام داد. یکی از ضعف‌ها و باگ‌های بزرگ بلاک چین این است که در هر ثانیه هفت تراکنش انجام می‌دهد که اگر قرار باشد این ارز فراگیر شود به مشکل می‌خورد.

از دست رفتن کیف پول: اگر شما رمز دوم کارت بانکی خود را فراموش کنید یا حساب بانکی تان هک شود با پیگیری از طریق بانک، می‌توانید مشکل خود را حل کنید، ولی درباره بیت کوین در صورت فراموشی رمز یا هک شدن کیف پول الکترونیکی تان به مشکل بر می‌خورید.

ابهام‌های قانونی: اکنون هیچ قانون مدونی در زمینه ارز‌های دیجیتال در کشور نداریم و بانک مرکزی اواخر سال گذشته، پیش نویس سندی را برای سیاست گذاری در این زمینه منتشر کرده که هنوز در حد پیش نویس است و نهایی نشده است؛ بنابراین با تغییر قوانین داخلی و حتی تغییر قوانین جهانی در زمینه ارز‌های دیجیتال، ممکن است ارزش این ارز‌ها افت کند.

ریسک سرمایه گذاری: ارز‌های دیجیتال به ویژه بیت کوین با تغییرات قیمت زیادی مواجه اند و عملا ریسک سرمایه گذاری در این ارز‌ها بسیار بالاست. هم اکنون براساس گزارش‌ها روزانه ۱۶ میلیون دلار بیت‌کوین توسط کاربران ایرانی خرید و فروش می‌شود وکشورمان در خرید و فروش بیت کوین در رتبه ۲۹ جهانی قرار دارد.

حساب و کتاب دخل و خرج ماینینگ‌ها

ماینینگ‌های بیت کوین قیمت‌های متفاوتی بین ۹ تا ۲۶ میلیون تومان دارند. براساس گزارش هفت صبح، ماینینگ ۹ میلیونی ماهانه ۶۸ هزار تومان هزینه برق و درآمد ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی در پی دارد.

موضع  فقها در قبال بیت کوین

پول مجازی و مصداق بارز آن یعنی بیت کوین در کنار همه خبرسازی‌های خود، یک حاشیه مهم را نیز به همراه دارد و آن مسئله انطباق آن با شرع است.

در این باره عباس موسویان، عضو شورای فقهی بانک مرکزی دی ماه سال گذشته به خبرگزاری تسنیم گفته بود: بنده فعلا بیت‌کوین را نه پول، بلکه هیچ چیز نمی‌دانم. چون پول باید قوام و ثباتی ولو نسبی داشته باشد که بتوان سایر دارایی‌ها را براساس آن ارزش‌گذاری کرد.

شیئی که ارزش آن در طول یک سال ۱۹ برابر جابه جا شود، نشان می‌دهد ماهیت این به اصطلاح پول، قابلیت آن را ندارد که به عنوان معیار و متری برای سنجش دارایی‌ها به کار گرفته شود.

منبع: روزنامه خراسان

انتهای پیام/

ارز مجازی چیست که از مدارس تا گاوداری‌ها به محلی برای استخراج آن بدل شده است؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۳ ۱۵ تير ۱۳۹۸
پس مالیات اینهمه درآمد چی میشه ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۴ ۱۵ تير ۱۳۹۸
اینجور که گفتید درآمدش که خیلی خوبه بدون هیچ زحمتی فقط با سرمایه گذاری ده میلیون ماهی دو میلیون در آمد عالیه
Iran (Islamic Republic of)
فتح الله احمدیان.
۰۰:۱۵ ۱۵ تير ۱۳۹۸
عالیه،
دوست بنده ۲۷ملیون تومن سرمایه گذاری کرده،ماهی ۲۰۰تومن پول برق میده،ماهی ۸ملیون تومن هم درآمد داره،روزی ۶ساعت هم کار داره،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۴ ۱۴ تير ۱۳۹۸
همكار من تو كار واردات همين دستگاههاس ميگه همه اش رو قاچاق از دبي برام ميارن چون اگه بخوان از طريق گمرك بيارن كلي دوندگي و گمركي داره و ماهها طول ميكشه تا مجوزاش رو بگيرن ولي از دبي قاچاقچيا يه هفته اي ميرسونن دسمون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۲ ۱۳ تير ۱۳۹۸
قابل اعتماد نیست و به‌درد سرما‌گذاری نمی‌خورد