به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علی بیتاللهی دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی، از آغاز مطالعات فرونشست زمین در ۹ فرودگاه بزرگ کشور خبر داد و گفت: سیلاب فروردین امسال که با آسیبهای جدی نیز همراه بود و اثرات تخریبی آن در برخی محوطهها و سایتهای فرودگاهی نیز به جای ماند، سرآغاز مطالعات جدی فرونشست زمین در فرودگاههای کشور شدند.
دبیر کارگروه ملی مخاطرات طبیعی با اشاره به اینکه فرودگاههای خرمآباد، گرگان و ایلام بیشترین تاثیرپذیری را در مقابل با سیلاب اخیر داشتند، افزود: موضوع ارزیابی علل آسیبدیدگی فرودگاههای کشور در حوادث طبیعی از جمله سیل و راهکارهای مقابله با آن در دستور کار شرکت فرودگاههاست.
بیتاللهی از تشکیل جلسات متعدد مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با شرکت فرودگاهها خبر داد و گفت: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به عنوان بازوی مطالعاتی اینکار در کنار شرکت فروگاه هاست. چندین جلسه در ارتباط با موضوع برگزار شد و امیدواریم که هرچه سریعتر اقدامات اجرایی در این زمینه در رابطه با مقابله با سیلابهای آتی در سایتهای فرودگاهی انجام شود.
وی پیگیری مطالعه فرونشست در سایتهای فرودگاهی را از دیگر اقداماتی برشمرد که در دستور کار شرکت فرودگاهها و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی است و توضیح داد: استحصال بیرویه آب، مصرف آبهای زیرزمینی در اغلب دشتهای کشور و افت آبهای زیرزمینی و اینها خود به خود موجب پدیده فرونشست زمین میشوند، بنابراین حساسیت در مورد اثرات فرونشست در سایتهای فرودگاهی بالا رفته است.
بیتاللهی بیان کرد: از آنجا که حساسیت فرودگاهها از نظر درجه اهمیت و صاف بودن باند و عدم آسیب پذیری آنها در مقابل فرونشست بسیار حائز اهمیت است این موضوع در دستور کار شرکت فرودگاهها قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: تاکید بر ارتقای خدمات مسافری در فرودگاه مهرآباد
وی اعلام کرد: با تاکیدی که وزیر راه و شهرسازی در این زمینه داشتند و مسئولان شرکت فرودگاهی واقف به اهمیت موضوع هستند، قرار است با همکاری مرکز تحقیقات در مورد ۹ فرودگاه کشور ارزیابیهای مناسبی انجام شود و راهکارهای مقابلهای هم اندیشیده شود تا استحکام فرودگاهها دستخوش خلل و آسیب نباشد.
به گفته بیت اللهی فرودگاههایی که مطالعات فرونشست در آنها آغاز شده است شامل امام، مهرآباد، مشهد، تبریز، کرمان و شیراز هستند.
انتهای پیام/