وی بیان کرد: من بسیار خوشحالم که اکنون در ایران محققانی فراوان در سطوح علوم پایه و بالینی در زمینه میکروبها فعالیت میکنند، تعداد سلولهای باکتریایی موجود در بدن ما حدود ۱۰۰ تریلیون (معادل ۲ کیلوگرم) بوده، این در حالی است که تعداد سایر سلولهای بدن ما ۴۰ تریلیون هست به طوری که در طبیعت همواره این سوال مطرح میشود که آیا ما سوار باکتریها هستیم یا باکتریها سوار ما هستند؟
این عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران افزود: باکتریها علاوه بر تعداد از نظر ژنوم هم از سایر سلولهای بدن ما بیشتر هستند به طوری که ژنوم پروکاریوتی ۴۰۰ برابر ژنوم یوکاریوتی در بدن ماست به عبارتی دیگر حدود ۱۰ میلیون نوع ژنوم باکتری در بدن ما وجود دارد.
سیادت تاکید کرد: باکتریها با نظمی خاص در بدن ما قرار گرفته اند که این آرایش ویژه باکتریها سلامت ما را تامین میکند، بنابراین اگر این نظم به هر گونه به هم ریختگی دچار شود، فرد از اختلالات و بیماریهای گوناگون رنج میبرد.
وی تصریح کرد: اکنون در ایران حدود ۲۰ دانشجوی.Ph.D و تعدادی زیاد دانشجوی کارشناسی ارشد در انستیتو پاستور ایران و پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران در زمینه میکروبها با هم همکاری میکنند.
این عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران با اشاره به دیگر برنامههای روز جهانی میکروبیوم در ایران گفت: افتتاح سایت میکروبیوتا و نخستین Data base در این زمینه، رونمایی از جلد اول نخستین کتاب جامع میکروبیوم و انتشار ویژه نامه پژوهشگاه غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت روز جهانی میکروبیوم از دیگر برنامههای این روز در ایران است.
سیادت یادآوری کرد: ما از حوزه میکروبیوم در پیشگیری، تشخیص و حتی درمان بیماریها استفاده میکنیم.
همچنین در ادامه اسماعیل شاهسوند رئیس مرکز تحقیقات اپی ژنتیک بیمارستان روزبه درباره نقش ژنتیک در بیماریهای روانی اظهار کرد: ژنها در همه رفتارهای طبیعی و غیر طبیعی انسان دخالت دارند، در بیماریهای روانی که بیماریهایی پیچیده هستند، ژنهای بسیار متعدد در کنار عوامل محیطی و رشدی حالتهایی غیر عادی مانند افسردگی، وسواس و اضطراب را به وجود میآورند.
وی بیان کرد: ممکن است در یک خانواده یک یا ۲ نفر تابلوی علامت بیماری را داشته باشند، ولی بقیه اشخاص تابلوی علامت بیماری را ندارند، بنابراین به طور قطع نمیتوانیم بگوییم که این افراد سالم هستند، زیرا این احتمال وجود دارد که ژنهای معیوب بخشی از مسیر بیماری را طی کرده باشند، ولی هنوز به تابلوی علامت منجر نشده باشند همچنین ممکن است والدین به طور کامل سالم باشند، اما جهشهای دنوو در ژن فرد ایجاد شده باشد، جهشهای دنوو یا ژنهای خفته بیماری زا به طور قطع به تابلوی علامت ختم نمیشوند.
انتهای پیام/