تصادف ماهواره‌های فضایی سبب انفجاری بزرگ در فضا و به خطر افتادن جان فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی و نابودی ماهواره‌های گرانقیمت در مدار زمین شود.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،کارشناسان هشدار می‌دهند بروز نقص فنی در پروژه استارلینک می‌تواند خطری جدی متوجه ماموریت‌های فضایی آتی و حتی ادامه ماموریت سفینه‌های فضایی و ماهواره‌ها با کاربرد‌های مختلف شود که اکنون در مدار‌های مختلف به دور زمین گردش می‌کنند.
 

کارشناسان این احتمال را مطرح کرده اند که در اثر بروز نقص فنی ۲ ماهواره استارلینک به یکدیگر برخورد کنند و به این ترتیب افزون بر ایجاد زباله فضایی، امکان ایجاد تصادف زنجیره‌ای در فضا به وجود می‌آید که در نتیجه آن خطری جدی ایستگاه فضایی بین المللی و ماهواره‌های فضایی را تهدید می‌کند.
 
تیم متخصصان اسپیس ایکس به طور پیش فرض طرحی توسعه داده اند که بر پایه آن پس از اتمام دوره ماموریت هر یک از ماهواره‌های استارلینک، به طور خودکار ماهواره به سوی جو کره زمین کاهش ارتفاع دهد تا در اثر حرارت سوزان جو زمین نابود شود، اما اگر به طور تصادفی ماهواره‌ها با یکدیگر برخورد کنند احتمال ایجاد تصادف زنجیره‌ای در فضا به وقوع می‌پیوندد.
 
شرکت اسپیس ایکس به تازگی در پروژه‌ای به نام استارلینک حدود ۶۰ ماهواره ارائه دهنده پهنای اینترنت به فضا پرتاب کرده است و در نظر دارد تا اتمام پروژه حدود ۱۲۰۰۰ ماهواره برای پوشش دهی کامل کره زمین به فضا پرتاب کند.
 
هدف اسپیس ایکس از پرتاب این ماهواره‌ها ارائه اینترنت پرسرعت و مقرون به صرفه در مناطق مختلف کره زمین به ویژه مناطق محروم و دور افتاده است.

ایلون ماسک مالک شرکت اسپیس ایکس اعلام کرده است در نظر دارد یک ابر صورت فلکی megaconstellation از ماهواره‌های ارائه دهنده پن‌های اینترنت در فضای اطراف کره زمین به وجود آورد.
 
اما اگر تنها یک ماهواره در زمان ماموریت خود دچار انحراف از مسیر شود فاجعه‌ای بزرگ در فضا روی می‌دهد. کارشناسان اعلام کرده اند باید راهکاری برای جلوگیری از برخورد احتمالی ماهواره‌ها و ایجاد تصاف زنجیره‌ای پیدا شود تا به این ترتیب از بروز فاجعه در فضا جلوگیری شود.
 
امروزه انواع ماهواره‌های با کاربرد نظامی، جاسوسی، مخابراتی، تحقیقاتی، آب و هوا شناسایی، زمین شناسی و ایستگاه فضایی بین المللی در مدار اطراف کره زمین به ویژه مدار LEO در حرکت هستند که تصادف ماهواره‌های استارلینک که در فاصله نزدیک از همدیگر قرار دارند می‌تواند تهدیدی جدی برای آن‌ها و حتی فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی باشد. 
 

افزون بر تصادف ماهواره ها، کارشناسان اعتقاد دارند ماهواره‌های طرح استارلینک بسیار درخشان هستند و پرتاب تعداد زیادی از آن‌ها به فضا می‌تواند سبب ایجاد نقطه‌های روشن و با حرکت سریع در آسمان شب شود. رصدخانه‌های فضایی و تلسکوپ‌های زمینی که به رصد فضا می‌پردازند برای شناسایی و تشخیص این ماهواره از دیگر اجرام فضایی از جمله ستاره‌ها آمادگی ندارند و برنامه ریزی برای آن‌ها صورت نگرفته است و این می‌تواند سبب آسیب به علم نجوم و ستاره شناسی و رصد شود.
 

کارشناسان اعلام کرده اند پنل‌های خورشیدی نصب شده در ماهواره‌های استارلینک سبب شده است تا آن‌ها درخشان‌تر از سایرماهواره‌ها در آسمان مشاهده شوند و این تهدیدی برای رصد اجرام فضایی به وسیله منجمان است.
 

اکنون حدود ۴۹۰۰ ماهواره در مدار کره زمین گردش می‌کنند که با چشم غیرمسلح مشاهده نمی‌شوند و سبب اختلال در میزان روشنایی شب آسمان نمی‌شوند.
 
ماسک در نظر دارد برای کاهش میزان انتقاد‌ها جهت قرارگیری پنل خورشیدی ماهواره‌های استارلینک را دگرگون کند تا میزان انعکاس نور خورشید را به حداقل برساند.

منبع: express

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار