به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان یونانی در تازهترین پژوهشهای خود دریافتند، میان بروز آپنه خواب در زنان و ابتلای آنها به سرطان ارتباط مستقیم وجود دارد.
وقفه تنفسی در خواب یا آپنه خواب یک اختلال خواب است که باعث توقف یا کاهش تنفس برای مدتی کوتاه در طول خواب میشود؛ هر توقف میتواند برای چندین ثانیه یا حتی چندین دقیقه طول کشیده و معمولاً تعداد زیادی توقف در یک شب اتفاق میافتد.
هر کدام از این دوره ها یک «آپنه» نامیده میشود؛ اکثر این دورهها با صدای خرخر بلند همراه است که در بعضی موارد با صدا و احساس خفگی همراه می شود که در آن فرد ناگهان با حالت خفگی از خواب بیدار می شود.
براساس تحقیقات اخیر پژوهشگران دانشگاه ارسطو تسالونیکی، (Aristotle University of Thessaloniki) یونان بروز وقفه تنفسی در خواب منجر به بروز بیماریهای متعددی میشود که سرطان یکی از آنها است.
باوجودیکه در بسیاری از آپنهها فرد مبتلا متوجه تنگی یا توقف تنفس خود در طول شب نمی شود، این دورهها معمولا باعث کاهش قابل توجه کیفیت خواب او میشود.
پژوهشگران تأکید میکنند، آپنه خواب درمان نشده میتواند در دراز مدت به نتایج جدی مانند سکته، حمله قلبی، دیابت نوع دوم، فشار خون بالا، چاقی، ضعف حافظه و افسردگی منجر شود.
دانشمندان یونانی دادههای بیش از 19 هزار زن را بررسی کردند و در نهایت دریافتند، سرطان در آنهایی که دچار آپنه خواب هستند بسیار شایعتر از کسانیست که این اختلال را ندارند.
این بررسی در مردان نیز صورت گرفته و نتایج آن نشان داده که این روند در مردان وجود ندارد؛ میلیونها نفر در سراسر جهان دچار وقفه تنفسی در خواب هستند که منجر به خروپف میشود.
محققان یونانی چاقی، مصرف الکل و استعمال دخانیات را نیز تحت بررسی قرار دادند و اعلام کردند: نمیتوان گفت قطعا زنانی که دچار آپنه هستند به سرطان مبتلا میشوند؛ شیوه زندگی نیز موضوع مهمی است.
منبع:فارس
انتهای پیام/
برای درمانش برید یه گزارش تهیه کنید منتشر کنید لطفا