شکرچی زاده گفت: باید آئین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر سیل‌ بازنگری شود، زیرا که بسیاری از شهر‌های در معرض آسیب‌های جدی سیل قرار دارند.

تغییر انگاره در حوزه‌های سیاست‌گذاری ضروری است به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد شکرچی زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در مراسم دست‌آموخته‌هایی از سیل با بیان اینکه سامانه‌های بارشی از روزهای پایانی سال آغاز شد و استان‌های مختلفی را فرا گرفت، گفت:  سیل اخیر تاثیرات بسیار مثبتی بر اکوسیستم‌ها داشت چراکه مهم‌ترین چالش کشور که مسئله بحران آب و کم‌آبی بود با بارندگی‌های اخیر از بین رفت.

وی افزود: از بین رفتن زیرساخت واحدهای مسکونی و محصولات کشاورزی بر اثر سیل جنبه منفی این حادثه بود که امیدواریم با همکاری تمامی دستگاه‌های مسئول این آثار منفی هرچه سریعتر برطرف شود.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با استفاده از نظرات کارشناسان خود اقدام به مستند سازی تمامی جوانب این حادثه کرده‌ است، گفت: با دستور رئیس جمهور یک کمیته ملی در راستای این برنامه‌ها ایجاد شده است.


بیشتر بخوانید: هدر رفت ۴۰ میلیارد متر مکعب از آب‌های ورودی به کشور/ آب تالاب هامون به ۵ هزار هکتار افزایش یافت


شکرچی زاده با اشاره به اینکه عملکرد سازه‌های مختلف از حیث طراحی، نگهداری و ساخت آن‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، گفت: ۷۰۰ سازه فنی و زیرساخت‌های آن و همچنین ۱۲ هزار کیلومتر راه بر اثر سیل تخریب شده که خسارت‌های آن به ۴۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی با بیان اینکه مهندسی کشور در این حادثه در معرض یک آزمون بزرگ قرار گرفته است، اظهار کرد: باید با بررسی تمامی جوانب بتوانیم یک نتیجه مثبتی از این مهندسی به دست آوریم.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: شفاف‌سازی و گرفتن درس‌هایی از این حادثه از دیگر مواردی است که مهندسان از این سیل به دست می‌آورند.

شکرچی زاده با اشاره به اینکه در بخش ابنیه‌ها نیازمند یک تغییر و رویکرد مدیریتی هستیم، گفت: متأسفانه مدیریت استان‌ها و کلان‌شهر‌ها جوابگو نیستند و باید بتوانیم با تقویت حوزه مدیریتی و همچنین ایجاد یک کمیته فنی در وزارت راه و شهرسازی زیرساخت‌های این بخش را بازسازی کنیم.

وی اظهار کرد: مطالعات زمین‌شناسی و همچنین مهندسی مبتنی بر تغییرات اقلیمی هم باید در دستور کار قرار گیرد و در بخش ژئوتکنیک باید یک بانک اطلاعاتی به صورت تخصصی ایجاد شود.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار کرد: حفاظت از حریم راه‌ها و رعایت احتیاط لازم در بهره‌برداری از گاز‌ها بسیار ضروری است.

شکرچی زاده اظهار کرد: باید آئین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر سیل‌ بازنگری شود، زیرا که بسیاری از شهر‌های ما در معرض سیل و آسیب‌های جدی آن‌ قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از شهر‌های باستانی ما در حادثه سیل اخیر سالم ماندند، گفت: نیاکان و اجداد ما به موضوع سیل توجه داشتند، اما طی چند سال اخیر بستر رودخانه‌ها محلی مناسبی برای ساخت و ساز‌های واحد‌های مسکونی شده است.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: امروزه در کشور ارائه ضوابط بر اساس پهنه‌بندی  به فراموشی سپرده شده است و ما در این بخش نیازمند یک تغییر انگاره هستیم.

شکرچی زاده افزود: تغییر انگاره‌ای در حوزه سیاست‌گذاری‌ها باید انجام شود و به جای آنکه اقدام به ساخت و ساز‌های جدید کنیم باید وضعیت سازه‌های موجود خود را در کشور سامان‌دهی کنیم تا بتوانیم به یک ثروت عظیم در این حوزه دست یابیم.

انتهای پیام/

باید وضعیت سازه‌های موجود خود را در کشور سامان‌دهی کنیم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار