یک متخصص غدد و متابولیسم با توضیح علت‌های تعریق زیاد، استفاده از یک محلول را راه حل کنترل فعالیت غدد تعریق دانست.

شاداب صالح پور متخصص غدد و متابولیسم در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، پیرامون علل و درمان تعریق اظهار کرد:  در فصل تابستان و بهار که دمای هوا بالاست غدد عرقی تحت تاثیر گرما قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: غدد تعریق شامل اکرین و آپوکرین است؛ ترشح غدد اکرین فاقد چربی است و بیشتر آن را آب و نمک تشکیل می‌دهد؛ ترشح غدد آپ آکرین شامل ماده‌ای به نام سبوم است که  نوعی چربی به حساب می‌آید و بر روی  بدن فرد و لباس او لک برجای می‌گذارد؛ غدد آپوکرین بیشتر در نواحی خاصی که شامل چین‌های بدن مانند زیر بغل و کشاله ران است، قرار دارد. فعالیت غدد آپوکرین در افراد چاق، کسانی که در سنین بلوغ قرار دارند، همچنین افرادی که  در آنها ترشح هورمون مردانه بیشتر ازحد طبیعی است، مشاهده می‌شود.

علل و درمان عرق کردن؟ /چرا بیش از حد عرق می‌کنیم؟

صالح‌پور با توجه به عواملی که بر تعریق تاثیر گذار است؛ تصریح کرد: تغییرات هورمونی، گرما و خشکی سطح پوست ، تیروئید و منشاء ارثی نیز می‌تواند باعث ایجاد تعریق زیاد باشد، مثلا افرادی که در خواب تعریق شدیدی تجربه می‌کنند، دچار عوامل ارثی هستند؛ به افرادی که تعریق زیادی دارند پیشنهاد می‌شود که در حمام به جای استفاده از صابون‌ها از شامپو بدن استفاده کند تا مقدار تعریق را کاهش دهند.

وی ادامه داد: در بعضی از موارد نیز تعریق زیاد از مصرف بعضی از داروها و بعضی از بیماری‌ها نشأت می‌گیرد که شامل بیمارهای عفونی مانند سل، تب مالت،  بیماری‌های تب‌دار، بیماری‌های غدد لنفاوی، سرطان غدد لنفاوی، نارسایی‌های قلبی و ریوی و حتی مسمومیت با حشره کش‌ها و غیره می‌‌شود.


بیشتر بخوانیدوقتی آژیر این بیماری‌ها با تعریق به صدا در می‌آید


علل تعریق کف دست و پا چیست؟

این متخصص غدد و متابولیسم درباره تعریق کف دست و پا توضیح داد: این نوع تعریق نیز جزء دسته تعریق ارثی است؛ گاها تمام اعضای خانواده در دوران جوانی و نوجوانی این تعریق را تجربه کردند، اضطراب نیز باعث تشدید تعریق در کف دست و کف پا می‌شود.

علل و درمان عرق کردن؟ /چرا بیش از حد عرق می‌کنیم؟

وی افزود: این تعریق در روابط اجتماعی و اعتماد به نفس افراد بسیار تاثیرگذار است؛ می‌توان با استفاده از محلول آلومینیوم کلراید ۶ یا ۱۲ درصد که به مدت ۶ ماه تعریق را مهار کرد؛ همچنین می‌توان با تزریق بوتاکس و مسدود کردن غدد عروقی یا عمل جراحی این عارضه را تا حدودی درمان کرد.


بیشتر بدانیدهنگام خواب عرق می‌کنید؟ بیماری وحشتناک در کمین شماست!


صالح‌پور درباره درمان این عارضه تصریح کرد: افرادی که تعریق زیادی دارند می‌توانند با استفاده از دئودورانت‌ها و مام‌ها، همچنین محلول آلومینیوم کلراید که باعث می‌شود غدد عروقی مسدود  شود و تعریق عصبی کاهش پیدا کند، عارضه خود را درمان کنند؛ اگر منشأ تعریق عصبی است نیز  پیشنهاد می‌شود فرد با مراجعه به روانپزشک و حل مشکلات عصبی خود و همچنین استفاده از داروهای آرامبخش تعریق را کنترل کند؛ تاکید می‌شود برخلاف تصور‌ عموم آلومینیوم سرطان زا نیست و فقط مصرف دراز مدت آن باعث تیرگی و التهاب پوست می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
آریا
۰۹:۵۵ ۰۴ شهريور ۱۳۹۸
این سایت هم اطلاعات خوبی داره
Afghanistan
عباس
۱۰:۱۱ ۱۹ تير ۱۳۹۸
من بسیار عرق میکنم هنگام گرمی هواخصوصن که کارجسمی کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۰ ۲۹ فروردين ۱۳۹۸
واسه تعریق دست و پا حجامت خیلی موثره