صادق ضیاییان رئیس مرکز خشکسالی در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین میزان بارش از ابتدای سال زراعی جدید اظهار کرد: براساس آخرین آمار از ابتدای مهر تا ۱۷ فروردین مجموع بارشهای کشور ۲۵۸.۴ میلی متر بوده، در حالیکه مدت مشابه سال قبل ۹۰.۵ و بلندمدت ۱۸۵.۶ میلی متر بوده است.
وی با بیان اینکه میزان بارش نسبت به دوره بلندمدت ۳۹ درصد و سال گذشته ۱۸۵ درصد رشد داشته است، افزود: این در حالی است که کماکان استانهای سیستان و بلوچستان ۲۰ درصد، کرمان ۱۷ درصد و یزد ۲ درصد نسبت به دوره بلندمدت کمبود بارش داشتند.
ضیاییان با اشاره به اینکه مابقی استانها بیش از نرمال بارش دریافت کردند، بیان کرد: در این میان استان ایلام با ۱۳۵ درصد و لرستان ۱۱۰ درصد افزایش بارش، بیشترین رشد را نسبت به دوره بلندمدت داشتند.
رئیس مرکز خشکسالی ادامه داد: بر اساس آمار با توجه به بارشهای مناسب اخیر تا ۱۲ فروردین کم بارشی سال زراعی گذشته به طور کامل مرتفع شد.
بیشتر بخوانید: اردیبهشت پربارشترین ماه کشور است/ استمرار بارشهای سیلابی در مناطق جنوب غرب کشور
وی با اشاره به اینکه کم بارشی سال زراعی گذشته در مقایسه با سالهای اخیر در نوع خود بی سابقه بود، بیان کرد: بارشهای مناسب و وقوع سیل در روزهای اخیر موجب شد نه تنها کمبود بارش سال زراعی اخیر جبران شود بلکه بسیاری از تالابها پرآب شدند.
این مقام مسئول از بارشهای مناسب در نیمه غربی و نیمه شمالی کشور خبر داد و گفت: از دیدگاه هواشناسی به سبب بارشهای مناسب مقدار قابل توجهی آب پشت سدها آمده است.
ضیاییان میزان بارش اردیبهشت در حاشیه زاگرس و بخشهایی از شمال کشور را بیش از نرمال و بخشی دیگر از مناطق کشور را نرمال ارزیابی کرد و گفت: البته از الان نمیتوان پیش بینی دقیقی داشت که آیا این بارشها به صورت سیل آسا خواهد بود یا خیر؟
رئیس مرکز خشکسالی با اشاره به اینکه کمبود منابع آبی در تمامی استانهای کشور جبران نشده است، بیان کرد: با توجه به آنکه استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و تا حدودی یزد با کمبود بارش روبرو هستند، از این رو کمبود منابع آبی در این استانها به طور کامل مرتفع نشده است.
وی با اشاره به اینکه ایران طی یک دوره ۱۱ ساله در خشکسالی به سر میبرد، اظهار کرد: اگرچه بارشهای مناسب در سال زراعی جدید موجب شد تا کمبود بارش سال گذشته به طور کامل مرتفع شود، اما کم بارشی دو سال قبل جبران نشده است.
ضیاییان در پایان تصریح کرد: بارشهای مناسب در سال زراعی جدید و جبران کمبود بارش سال گذشته بدان معنا و مفهوم نیست که کمبود آبهای زیرزمینی به میزان کافی تامین شده است چرا که برای جذب بارش در سفرههای زیرزمینی باید میزان بارش ذره ذره اتفاق بیفتد.
انتهای پیام/