یاسر نژادی ارتوپد و جراح زانو در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: چهارشنبه سوری یکی از جشنهایی است که متاسفانه هر ساله تلفات زیادی به خصوص در بین کودکان بهجا میگذارد؛ هر ساله در این روز تعدادی از افراد مجروح شده، صدمه خورده و یا جان خود را از دست میدهند و در این بین باید توجه کرد که کودکان بیشتر از والدین در معرض این گونه خطرات هستند و متأسفانه نتوانستهایم اقدامی مناسب در این زمینه انجام دهیم و شاید این آگاهی بخشیها موفق نبوده و باعث افزایش آمار حوادث در سالهای اخیر شده است.
وی اظهار کرد: معمولا زخمیهای چهارشنبه سوری به علت مواد منفجرهای است که در کنار آتش سوزی اتفاق میافتد و افراد بهخصوص کودکان دچار نقصهای متعدد شده و ضایعههایی پایدار برای آنها ایجاد میشود؛ این صدمات بهطور معمول قابل جبران نیستند و فرد تمام عمر با این ضایعه درگیر است، مجروحان حوادث چهارشنبه سوری آثار دائمی را همراه خود دارند و این یک نقص جبران ناپذیری خواهد بود.
بیشتر بخوانید: چهارشنبهای با رنگ و بوی وحشت و مرگ/ آسیبهایی که تا آخر عمر آینه دق میشوند
نژادی اظهار کرد: متاسفانه، افرادی که هیچ گونه آشنایی با فرمول و ترکیب این مواد خصوصا منفجره ندارند وارد این قضایا و ساخت آنها شده و مسبب صدمات جبران ناپذیری میشوند، بسیاری از مصدومان به ویژه کودکان در مراسم چهارشنبه سوری دچار عارضههای شدیدی میشوند و حتی ممکن است منجر به مرگ آنها شود در برخی افراد این صدمات ضایعه جبران ناپذیر میشود.
این جراح زانو بیان کرد: در صورتی که حادثهای مانند سوختگی ایجاد شود، فرد باید از خود درمانی پرهیز کند؛ پله اول سرد نگه داشتن آن عضو با آب سرد است، اگر سوختگی به قطع شدن عضو منجر شده باشد، مقداری آب و یخ را در کیسهای گذاشته و اندام را در کیسهای جداگانه و در کنار کیسه آب و یخ و ترجیحا همراه با سرم فیزیولوژیک قرار داده و سریعا به اورژانس مراجعه کنید تا زمان طلایی پیوند را از دست ندهید.
نژادی بیان کرد: ظروف تحت فشار گاز و قوطیهای حشره کش و اسپری را به خصوص در روزهای آخر سال و چهارشنبه سوری از دسترس کودکان و افراد نابالغ دور نگه دارید؛ در نزدیک محل ایجاد آتش از وجود آب یا مواد اطفایی دیگر مانند خاموش کنندههای دستی مطمئن شوید، از پرتاب کردن مواد آتش زا مثل فشفشه، بالن، دارت و غیره روی درختان، پشت بامها و منابع سوخت جدا خودداری کنید.
وی افزود: قطع عضو ضایعهای جبران ناپذیر است پس با احتیاط و پرهیز از رفتارهای پر خطر، زندگی را برای خود و دیگران تلخ نکنیم؛ از پرتاب ترقه و مواد آتش زا از پنجره آپارتمان به خیابان خودداری کنید، با ایجاد سر و صدای ناهنجار و مهیب، شادکامی خود را به تلخ دیگران تبدیل نکنید، از نگهداری مواد محترقه، تهیه و ساخت وسایل آتش بازی در منزل، زیر زمین، محل کار و غیره خودداری کنید.
بیشتر بخوانید: ۴ فوتی در اثر حوادث چهارشنبه سوری سال گذشته/ تهران؛ رکوردار آسیبدیدگی در مراسم چهارشنبه آخر سال
این جراح زانو تشریح کرد: از حمل مواد محترقه و آتش گیر و انفجاری حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف بهطور جدی خودداری کنید؛ هرگز مواد محترقه را در جای گرم به خصوص داخل یا در مجاورت موتورخانه انبار نکنید، مواد آتش بازی (منفجره و محترقه) را به طرف افراد دیگر پرت نکنید.
نژادی افزود: از پرتاب مواد آتش زا مانند فشفشه و موشک بر روی درختها، بام و بالکن منازل که از عوامل عمده بروز آتش سوزی است، جدا خودداری کنید، از ریخت مواد سریع الاشتعال مانند نفت، بنزین و غیره روی آتش روشن جدا خودداری کنید، از برپایی آتش در معابر باریک و در نزدیکی پستهای برق یا ایستگاههای تقلیل فشار گاز و پارکینگهای عمومی پرهیز کنید.
وی یادآوری کرد: از پریدن روی آتش به خصوص با چادر، مانتو و یا لباسهای گشاد اجتناب کنید؛ حضور والدین شاغل در این روز، زودتر از زمان همیشگی در جهت کنترل و نظارت بر فرزندان توصیه میشود، کودکان اغلب کبریت و ترقه و مواد آتش زا را در نقاط غیر قابل دید مثل انباری، زیرزمین، داخل کمد، کیف و وسایل شخصی خود مخفی میکنند، توصیه میکنیم در این ایام، حتی الامکان این محلها را مورد بازرسی قرار دهید. در پایان امیدوارم فلسفه اعیاد که در کنار هم بودن و شاد بودن است بر سبک و سیا ق. فعلی بوجود امده که باعث رفتارهای خشن و ناهنجار است غلبه نموده وچهارشنبه اخر سال بهانهای برای شاد بودن و درکنار هم بودن شود
انتهای پیام/