اهمیت مطالعه بر روی سیاره‌های فراخورشیدی سبب شد تا دانشمندان در محیط آزمایشگاهی با شبیه سازی کیهان این سیاره‌ها را دوباره سازی کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، تیمی از کارشناسان ناسا برای مطالعه سیاره‌های فراخورشیدی، در آزمایشی منحصربه فرد در آزمایشگاه JPL  (NASA's Jet Propulsion Laboratory)  به‌طور ویژه به بررسی و شبیه سازی جو نوعی سیاره فراخورشیدی (hot Jupiter) پرداختند.
 
دانشمندان  تا کنون با استفاده از تلسکوپ‌های فضایی و زمینی پیشرفته موفق شده‌اند صد‌ها سیاره فرا خورشیدی که خارج از منظومه شمسی قرار دارند را شناسایی کند.
 

تیم آزمایشگاه ناسا برای درک بهتر درباره اجزای تشکیل دهنده اتمسفر این سیاره‌ها، جو سیاره بیگانه را در آزمایشگاه دوباره پیاده سازی کرده‌اند.
 
اکنون دانشمندان برای شناسایی سیاره‌های فراخورشیدی به بررسی اتمسفر آن‌ها می‌پردازند؛ زمانی که سیاره فراخورشیدی از مقابل ستاره خود عبور می‌کند نوعی سایه ایجاد می‌شود که با بررسی تصاویر دریافت شده می‌توان ابعاد، فاصله و حتی نوع سطح سیاره را شناسایی کرد.
 

از دیگر ویژگی‌هایی که بررسی تصاویر دریافتی از تلسکوپ‌ها درباره سیاره‌های فراخورشیدی در اختیار دانشمندان قرار می‌دهند، دمای ستاره و سیاره میزبان، میزان نور ستاره و اندازه تابش آن است، اما این اطلاعات به میزان کافی برای شناسایی سیاره‌های فراخورشیدی کافی نیست و به این دلیل دانشمندان در روی زمین با استفاده از امکانات پیشرفته به تولید دوباره اتمسفر سیاره‌های فرا خورشیدی پرداختند.
 
علت نام گذاری hot Jupiter بر روی این گروه از سیاره‌های فرا خورشیدی به دلیل شباهت گاز‌های موجود در آن به سیاره مشتری در منظومه شمسی است.
 
این نوع سیاره‌های فراخورشیدی در عرض کمتر از ۱۰ روز به دور ستاره خود می‌چرخد و دمای جو آن به طور میانگین حدود ۲۸۰۰ درجه سلیسیوس است.
 
تیم دانشمندان JPL با استفاده از یک ترکیب از گاز‌ها که به طور معمول در کیهان منتشر می‌شوند به این آزمایش دست زده‌اند. گاز هیدروژن و مونوکسید کربن ۲ ماده اصلی در این آزمایش بودند.
 
دانشمندان سپس برای شبیه سازی گاز‌ها را بین ۳۳۰ تا ۱۲۳۰ درجه سلیسیوس گرم کردند و آن را در معرض سطح بالایی از نور ماورای بنفش قرار دادند.
 
کارشناسان بنا بر این آزمایش‌ها امیدوار هستند اطلاعات جدید درباره اتمسفر سیاره‌های فراخورشیدی به دست آوردند، این شبیه سازی نشان داد جو این سیاره‌ها حالت کدر و مات دارد.
 

کارشناسان در مراحل بعدی پژوهش‌های خود در نظر دارند به بررسی این نکته بپردازند که سیاره‌های فراخورشیدی چگونه نور را جذب و به دگرگونی‌های محیط پاسخ می‌دهند.
 
تابش نور ماورای بنفش همچنین به ایجاد واکنش‌های شیمیایی منحصربه فرد در محیط آزمایشگاه و تولید گاز دی اکسید کربن و بخار آب تولید منجر می‌شود.
 
کارشناسان برای انجام این آزمایش، تجهیزاتی پیشرفته‌ مانند نوعی کوره را مورد استفاده قرار داده‌اند که گاز‌ها در آن حرارت دیدند، به گفته کارشناسان محفظه ساخته شده به وسیله پژوهشگران JPL،‌ قابلیت حرارت دادن بیشتر گاز‌ها را نیز دارد.
 
این اولین بار نیست که دانشمندان فضای بیگانه را در زمین بازسازی می‌کنند؛ سال گذشته تیمی از دانشمندان ناسا، به بازسازی اقیانوس‌های مایع متان قمر تیتان سیاره زحل پرداختند، کارشناسان در نظر دارند در آینده زیردریایی‌هایی منحصربه فرد برای شناسایی اسرار این قمر شگفت انگیز ساخته و روانه فضا کنند.
 
منبع:Newatlas
 
انتهای پیام/

بازسازی جو سیاره‌های فراخورشیدی در آزمایشگاه

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
داوود
۱۴:۱۸ ۲۶ اسفند ۱۳۹۷
همه جای دنیا بجز انگلستان از سامانه واحد های بین المللی SI استفاده میشه. پس سلسیوس نه، سانتیگراد.
آخرین اخبار