به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، خورش قلیه ترش یکی از غذاهای سنتی لرستان و حاوی ویتامینهای A، B، C، E، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، فسفر، آهن، کلسیم، اسیدفولیک، روی (زینک)، پروتئین، فیبر، پلی فنول، اسیداولاژیک، کولین، سلنیوم و غیره است.
برای بررسی خواص خورش قلیه ترش لرستان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص خورش قلیه ترش لرستان گفت: خورش قلیه ترش لرستان دارای پروتئین بالایی است و موجب تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن میشود؛ لذا غذای مناسبی برای کودکان در حال رشد و سالمندان است.
بیشتر بخوانید: غذایی محلی برای رفع کمخونی/ حافظه خود را با نسخهای خانگی تقویت کنید
وی افزود: مصرف این خورش به علت داشتن کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D. موجب تقویت و استحکام استخوان و دندان میشود و از پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری میکند.
عظمایی بیان کرد: خورش قلیه ترش لرستان به علت داشتن ویتامینهای A، E، C. و پلی فنول خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار قوی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها از جمله سرطانها محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این غذا به علت داشتن ویتامین B۱۲، آهن و اسیدفولیک موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کمخونی میشود؛ لذا برای زنان باردار و جنین بسیار سودمند است.
وی اظهار کرد: از دیگر خواص این خورش خوشمزه میتوان به پاکسازی کبد و کلیه، تقویت سیستم قلبی عروقی، تقویت بینایی، تقویت قوای جنسی اشاره کرد.
عظمایی بیان کرد: خورش قلیه ترش لرستان دارای انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید است و موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و مو میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: کنترل قند، فشار و چربی خون و تاثیر چشمگیر در تصفیه خون و رفع غلظت خون از دیگر خواص این غذای فوقالعاده است.
بیشتر بخوانید: پیشگیری از آلزایمر با پلویی خوش عطر/ مصرف این غذا کودکان را باهوش میکند
وی بیان کرد: این خورش تاثیر بسزایی در بهبود عملکرد مغز، تقویت سیستم عصبی، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر دارد.
-گوشت گوسفندی ۴۰۰ گرم
-سیب زمینی ۳-۲ عدد
-رب انار به مقدار لازم
-پیاز ۲ عدد متوسط
-رب گوجه فرنگی محلی یک قاشق غذاخوری
-آب به مقدار لازم
-روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
-نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-برای تهیه این خورش ابتدا گوشت را به قطعات کوچک خرد میکنیم و با مقداری آب میپزیم.
-پیاز را با روغن دنبه یا کنجد تفت میدهیم.
-نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به پیاز تفت داده شده اضافه میکنیم.
-گوشت پخته شده را به مواد اضافه میکنیم.
-سیب زمینی را پوست میگیریم و به صورت نگینی خرد میکنیم.
-سیب زمینی خرد شده را به مواد اضافه میکنیم.
-کمی صبر میکنیم تا غذا بپزد و جابیافتد.
-در انتهای پخت رب انار را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم خورش با حرارت ملایم بپزد و آماده شود.
-این غذا با نان سنگک تازه و سبزی یا برنج سرو میشود.
انتهای پیام/