برای بررسی خواص کباب مشتی اصفهان و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران،درباره مهمترین خواص کباب مشتی اصفهان اظهار کرد: پروتئین موجود در این غذا موجب تقویت عمومی بدن، افزایش سطح انرژی و عضلانی شدن آن میشود؛ لذا برای افرادی که کارهای فیزیکی انجام میدهند مثل کارگران ساختمانی و ورزشکاران (بدن سازان) مفید است.
وی افزود: این غذا به علت داشتن اسیدفولیک و ویتامین B۱۲ موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و رفع کم خونی میشود، لذا مصرف آن را برای زنان باردار توصیه میکنیم.
عظمایی بیان کرد: کباب مشتی اصفهان دارای کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D است و باعث تقویت و استحکام استخوانها و دندان شده و از بروز پوکی استخوان جلوگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی در ادامه گفت: مصرف این غذا موجب تقویت و بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی، تقویت بینایی و پیشگیری از آرتروز میشود همچنین طراوت و جوان سازی پوست و مو، تقویت حافظه و پیشگیری از آلزایمر از دیگر خواص این غذا است.
عظمایی با اشاره به اهمیت تقویت سیستم ایمنی بدن بیان کرد: این غذا به علت داشتن ویتامینهای A، E. و C خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود لذا بدن را در مقابل انواع بیماریها مخصوصا سرطانها محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف کباب مشتی اصفهان برای افرادی که لاغر و کم بنیه و کودکان در حال رشد بسیار مفید است و باعث چاقی در افراد لاغر میشود.
وی بیان کرد: افرادی که غلظت خون بالایی دارند یا دچار نقرس هستند نباید در مصرف این غذا زیاده روی کنند.
تخم مرغ ۲ عدد
پیاز متوسط ۲ عدد
آرد نخودچی ۱/۵ پیمانه
سرکه و شیره به مقدار لازم
روغن دنبه یا کنجد به مقدار لازم
هویج خام رنده شده ۴ عدد متوسط
گوشت چرخ کرده گوسفندی ۳۰۰ گرم
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
ابتدا پیازها را رنده کرده و به گوشت چرخ کرده اضافه میکنیم.
هویج را ریز رنده کرده و به مخلوط اضافه میکنیم.
آردنخودچی را کم کم اضافه کرده و مخلوط حاصل را ورز میدهیم.
تخم مرغها را شکسته و به مواد اضافه میکنیم.
ادویه جات را اضافه کرده و آن را مخلوط میکنیم.
مقداری روغن را در ماهیتابه میریزیم.
مقداری از مایه گوشت را برداشته و در کف دست به شکل بیضی پهن میکنیم و سپس در روغن قرار میدهیم.
کبابها را پشت و رو کرده تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
برای مزه ملس این کباب از سرکه به همراه شیره یا شکر به عنوان شهد استفاده میشود.
۲ قاشق غذاخوری سرکه را با ۲ قاشق غذاخوری شیره مخلوط کرده و به عنوان شهد به کار ببرید.
کبابهای سرخ شده را کف تابه چیده و شهد را روی آن بریزید سپس روی حرارت کم به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه قرار داده تا شهد به خورد کباب برود.
سپس در ظرف مورد نظر چیده و سرو کنید.
انتهای پیام/