یک فعال اقتصادی گفت: تا زمانیکه لزوم ایجاد رقابت در اقتصاد را باور نکنیم، نمی توانیم به بسیاری از نابسامانی ها و ایجاد رونق در تولید کمک کنیم.

محمد حسین برخوردار، یک فعال اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: تا زمانیکه لزوم ایجاد رقابت در اقتصاد را باور نکنیم، نمی توانیم به بسیاری از نابسامانی ها و ایجاد رونق در تولید کمک کنیم، از این رو بستر‌هایی که زمینه رقابت برای تولیدکنندگان را فراهم می‌کنند باید تقویت شوند که یکی از این بسترها، بورس کالاست.


بیشتر بخوانید: بهره‌گیری از ظرفیت‌های بورس کالا در توسعه صادرات 


وی افزود: همه نهاد‌ها باید برای انجام مبادلات مواد اولیه و واسطه‌ای در بورس کالا که زمینه شفافیت و رقابت را در اقتصاد فراهم کرده است، تلاش کنند این اتفاق به رشد تولید و احیای صنایع پایین دستی کشور کمک می‌کند و طی این سال‌ها عبور از چالش‌های مبادلات سنتی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بورس کالا محقق شده است.

برخوردار ادامه داد: غیرشفاف بودن فعالیت‌های اقتصادی و فرار مالیاتی نیز اگر دیگر معضلات اقتصاد است که باید با فراهم آوردن زیرساخت‌ها در مسیر سالم سازی و شفافیت اقتصادی کشور حرکت کنیم.

وی، در ادامه به رواج فعالیت‌های سفته بازانه و تلاش عده کثیری برای کسب سود از طریق واسطه گری اشاره کرد و گفت: توسعه بورس کالا از جنبه معاملات نقدی و مالی حائز اهمیت است چراکه معاملات نقدی این بورس به شفافیت و رقابت دادوستد‌های فیزیکی کمک می‌کند که این امر برای مصرف کنندگان و تولیدکنندگان کشور دارای اولویت است. همچنین رونق ابزار‌های مالی می‌تواند برای سفته بازان جذاب باشد تا آنها به جای تخریب بازار‌های فیزیکی به سمت‌های معامله در بازار‌های مالی حرکت کنند.

برخوردار در پایان تاکید کرد: بورس کالای ایران با ایجاد سازوکار عرضه و تقاضا و کشف واقعی قیمت ها، باید مورد حمایت بیشتر قرار گیرد تا به واسطه این بورس شاهد مبادلاتی منصفانه برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و در ادامه سرعت مناسب چرخ تولید در کشور باشیم.

انتهای پیام/

غیرشفاف بودن فعالیت‌های اقتصادی و فرار مالیاتی نیز اگر دیگر معضلات اقتصاد است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار