به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، روابط عمومی هواشناسی مازندران اعلام کرد: با توجه به تغییرات آب و هوایی هـواشنـاسـی مازندران به کشاورزان توصیههایی کرد که به شرح زیر است:
۱) آمادهسازی زمین برای کشت محصولات پائیزه (گندم، جو، سبزیجات پائیزه)
۲) مدیریت لازم در برداشت از مزارع سبزیجات برگی، ریشهای
۳) اعمال مدیریت زهکشی در مزارع آبگرفته
۱) محلولپاشی جبرانی پس از برداشت محصول مرکبات (اوره با ماکروکامل) به منظور افزایش مقاومت درختان به سرما و ذخیره غذایی در زمان گلدهی (به غیر از روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه با در نظر گرفتن شرایط جو)
۲) احداث زهکش به عمق مناسب در ضلع شمالی باغات مرکبات متناسب با شیب زمین
۳) عدم هرس زودهنگام درختان هلو و شلیل
۴) استفاده از قیم برای شاخههای درختان بارده و جوان
۵) کنترل دما، رطوبت، تهوبه مناسب در گلخانهها و همچنین بستن دریچهها بهنگام شب و بروز باد و سرما
(به غیر از روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه با در نظر گرفتن شرایط جوی)
۱) سمپاشی با استفاده از یکی از سموم مالاتیون، دیازینون، ایمیداکلوپراید، فوزالون، کلرپیریفوس، سایپرمترین در صورت مشاهده جمعیت و آثار اولیه خسارت کک مزارع کلزا
۲) سمپاشی با قارچ کش فولیکور به میزان یک لیتر در هکتار، کاربندازیم و تیوفنات متیل در ابتدای مرحله رشدی قبل از به ساقه رفتن در مزارعی که سابقه آلودگی در سال قبل داشته جهت کنترل بیماری ساق سیاه کلزا یا شانکر ساقه کلزا (فوما)
۳) طعمه پاشی روی درختان آلوده تامسون برای کنترل مگس میوه مدیترانهای
۴) رعایت تناوب زراعی در کشت محصولات پائیزه
۵) استفاده از بذور ضدعفونی شده مرغوب و گواهی شده برای کشت محصولات پائیزه
۶) تسریع در برداشت میوههای رسیده جهت کنترل خسارت آفت مگس میوه مدیترانهای
۷) جمعآوری میوههای ریخته شده پای درختان به منظور رعایت بهداشت باغها
۸) مبارزه با آفات و بیماریهای سیاهریشه از هفته سوم آبان ماه لغایت اواسط آذر ماه پس از ریزش ۷۰ درصد برگها
۹) تأکید در کنترل آفات و بیماریهای درختان سیاه ریشه بصورت تلفیقی (زراعی، مکانیکی و شیمیایی) با در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی هر منطقه و با توجه به وضعیت رشدی درختان
۱) خودداری از به چرا بردن گوسفندان در زمان بارندگی شدید
۲) مراقبت لازم از برهها و گوسالههای تازه متولد شده و حفاظت آنها از بوران باد و ورطوبت
۳) مبارزه با بیماریهای انگلی داخلی در گوسفندان و تکرار آن در ۴۸ ساعت بعد و همچنین هفت روز بعد
۴) استفاده از بیدون و ظروف آلومینیمی جهت جمعآوری و حمل شیر
۵) جداسازی برهها از میشهای مادر به هنگام شب جهت جلوگیری از خفهشدن برهها
۶) صافکردن، خنککردن و تحویل سریع شیر به سکوی جمعآوری شیر
۷) رعایت بهداشت دام و پاکسازی جایگاه و محوطه دامداریها
۸) استفاده از آهک برای ضدعفونی جایگاه دام
۱) تنظیم دمای سالنها و اعمال حداقل تهویه در مرغداریها بهنگام شب و اوایل پرورش جوجه (بمنظور خروج گازهای مضر و همچنین پیشگیری از بیماریهای تنفسی و بهینهسازی مصرف سوخت با استفاده از دریچه اینلت)
۲) گرم کردن سالنهای پرورش طیور ۴۸ ساعت قبل از جوجهریزی و مطمئن شدن از گرم شدن سالنها خصوصاً کف آنها
۳) اطمینان از عملکرد سیستم گرمایشی و هیترهای گاز سوز قبل از جوجهریزی
۴) اطمینان از عملکرد ژنراتور برق اضطراری
۵) ذخیره سوخت جایگزین
۶) تنظیم جیره غذایی بر اساس اسیدهای آمینه
۷) اعمال مدیریت بستر جهت جلوگیری از بروز بیماریهای تنفسی
۸) اجرای آمادهسازی سالنهای پرورش طیور به طور کامل
۹) استفاده از آهک برای ضدعفونی جایگاه طیور
۱۰) بسترریزی قبل از جوجهریزی با استفاده از تراشه چوب به قطر ۵ تا ۷ سانتیمتر
۱۱) جلوگیری از ورود پرندگان آزاد پرواز به داخل انبار و به خصوص سالنهای پرورش طیور
۱) اعمال مدیریت لازم جهت زمستانگذرانی زنبورهای عسل
۲) در نظر گرفتن غذای ذخیره برای زمستانگذرانی زنبورهای عسل
۳) عدم بازدید کلونیهای زنبور عسل در ساعات سرد روز و زمان بارندگی
۴) برداشت قابهای اضافی و انتقال قابها به یک طرف و پرکردن فضاهای خالی با روزنامههای مچاله شده
۵) رنگآمیزی کندوهای زنبور عسل جهت جلوگیری از نفوذ رطوبت به داخل کندو
۶) عایقکاری کف کندو از قسمت بیرونی
۷) تعویض کندوهای فرسوده و قابهای شکسته و شانهای سیاه و آلوده جهت جلوگیری از بروز بیماریها
۸) مبارزه با بیماریهای نوزما و کنه واروار
۹) ادغام کندوهای ضعیف با هم
الف) ماهیهای سردآبی:
۱) بستن ورودی آب مزارع ماهیهای سردآبی در زمان بارندگی و گلآلود شدن آب رودخانهها و در صورت نیاز استفاده از حوضچههای ترسیب قبل از ورود آب در استخرهای پرورش ماهی
۲) قطع غذادهی در زمان بارندگی در مزارع پرورش ماهیهای سردآبی
۳) تنظیم ورودی و خروجی آب استخرهای پرورش ماهیهای سردآبی
۴) کاهش عوامل استرسزا در مزارع پرورش ماهی
۵) رعایت نکات مدیریت بهداشتی در مزارع پرورش ماهیهای سردآبی جهت جلوگیری از بروز بیماریها
ب) ماهیهای گرم آبی:
۱) کاهش عوامل استرسزا در مزارع پرورش ماهی
۲) خودداری از صید ماهیهای گرم آبی در زمان بارندگی جهت جلوگیری از تخریب دیوارههای استخر پرورش ماهی
انتهای پیام/ م