حجت الاسلام والمسلمین علی صابری خطیب و کارشناس مسائل دینی در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نقش ایمان و اخلاقیات پیامبر(ص) در جذب قلوب مردم به اسلام و ترویج یکتاپرستی گفت: ما آیه قرآنی داریم که خداوند به پیامبر اکرم (ص) می فرماید: «ای پیامبر اگر تو خُلق حسنه نداشتی و از اخلاق نیکو برخوردار نبودی،کسانی که به دور تو آمدند، پراکنده می شدند و اطراف تو نمی ماندند.» اما در جایی دیگر پیامبر اکرم(ص) می فرمایند من به پیامبری نرسیدم و مبعوث نشدم مگر اینکه در مسیر ترویج مکارم اخلاق باشم.
وی ادامه داد: البته همین مکارم اخلاقی بود که عرب وحشی را دگرگون کرد. عربی که دختران خود را زنده به گور می کرد پس از بعثت پیامبر اکرم (ص) به جایی رسیدند که در مدینه النبی میزبان مهاجران شدند و در پاسخ به حضرت محمد مصطفی (ص) گفتند که ما هرآنچه داریم با مهاجران تقسیم می کنیم.
بیشتر بخوانید: شرح مختصری از زندگی امام صادق (ع)/ چه کسانی «شیعه جعفری» هستند؟
این خطیب و کارشناس مسائل دینی با تاکید براینکه اگر در دین اسلام، همراه ایمان اخلاق نباشد، امکان نیست دنیا آباد شود، گفت: مسلمان واقعی کسی است که از پیامبر اکرم (ص) تأسی کند. پیامبر ما پیامآور اخلاق، رحمت، برکت است. پیامبری است که خداوند متعال می فرمایند: «إِنَّکَ لَعَلى خُلُقٍ عَظيمٍ» یعنی ای محمد (ص) ما تو را با خلقی عظیم آفریدیم.
وی افزود: شما هرآنچه در دنیا داشته باشیم، اگر از اخلاق محروم باشیم، هیچ نداریم. ولی اگر از اخلاق نیکو بهرهمند باشیم.تعاملمان با اطرافیان به زیبایی شکل میگیرد.
بیشتر بخوانید: کار بزرگ امام صادق (ع) انقلاب فرهنگی بود
حجت الاسلام والمسلمین صابری با اشاره به آیه «لَكُمْ دِينُكُمْ وَلِيَ دِينِ» در سوره کافرون، بیان کرد: در مسیر تبلیغ پیامبر دلسوز مردم بودند و تمام سعی خودشان را می کردند تا مردم خداپرست شوند، و اخلاق و فرهنگشان را تغییر بدهند، اما عدهای از مردم واقعا اذیت میکردند و عامدانه مقابل پیامبر الهی (ص) و خداوند می ایستادند. به همین منظور هرآنچه پیامبر (ص) نجوا می کردند آنها متوجه نمی شدند، تا اینکه خداوند سوره کافرون را بر رسول اکرم (ص) نازل کردند. آنهایی که غرق در مَنیت، تکبر و جنایت هستند، قلبهایشان سیاه شده بود و خداوند دیگر افسارشان را گردن خودشان انداخت.
انتهای پیام/