اگر ماهیچه‌های شما به طور مرتب با گرفتگی مواجه هستند، کمبود برخی مواد معدنی و ویتامین‌ها می‌تواند عامل کلیدی در این زمینه باشد.

علت گرفتگی ماهیچه ها و درمان آنبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اگر انقباض‌های دردناک در ماهیچه‌های خود را تجربه می‌کنید که توانایی کنترل آن‌ها را ندارید، آگاه هستید که گرفتگی‌های ماهیچه‌ای چه احساسی را در انسان ایجاد می‌کنند.

گرفتگی‌های ماهیچه‌ای می‌توانند از چند ثانیه تا چند دقیقه ادامه داشته باشند. به طور معمول، این گرفتگی‌ها پس از انجام ورزش یا استفاده بیش از حد از ماهیچه شکل می‌گیرند. کمبود آب بدن، کمبود مواد معدنی یا ویتامین‌ها می‌توانند از دلایل گرفتگی‌های ماهیچه‌ای باشند.

اگر ماهیچه‌های شما به طور مرتب با گرفتگی مواجه هستند، کمبود برخی مواد معدنی و ویتامین‌ها می‌تواند عامل کلیدی در این زمینه باشد. پیش از آغاز مصرف هرگونه مکملی با پزشک خود در این زمینه مشورت کنید.

ویتامین‌هایی برای گرفتگی‌های ماهیچه

ویتامین B۱۲

کمبود ویتامین B۱۲ می‌تواند با فشار خون پایین، لرزش در حرکات، احساس سوزن سوزن شدن و ضعف ماهیچه‌ای پیوند خورده باشد. این علائم همگی می‌توانند به گرفتگی‌های ماهیچه‌ای منجر شوند. ویتامین B۱۲ در تولید گلبول‌های قرمز خون نقش دارد و بر همین اساس است که کمبود آن می‌تواند به آنمی (کم خونی) منجر شود. سنتز DNA و هدایت عصبی نیز از ویتامین B۱۲ سود می‌برند. این ماده مغذی در تخم مرغ، گوشت و ماهی وجود دارد. ویتامین B۱۲ یک ویتامین محلول در آب است، از این رو، می‌تواند در بدن ذخیره شود تا هنگام نیاز استفاده شود.

ویتامین B۶

مسائل اسکلتی ماهیچه‌ای مانند گرفتگی‌های دست و پا می‌توانند به واسطه کمبود ویتامین B۶ شکل بگیرند. کمبود این ماده مغذی در افراد معتاد به الکل شایع است. این افراد به طور معمول وعده‌های غذایی سالم و متعادلی مصرف نمی‌کنند و با مشکلاتی در جذب مواد مغذی مواجه هستند. ویتامین B۶ می‌تواند به بهبود گرفتگی‌های ماهیچه‌ای کمک کند، به ویژه زمانی که به همراه ویتامین‌های دیگر خانواده B. مانند B۱۲ مصرف شود. ویتامین B۶ برای برخی واکنش‌های شیمیایی در بدن اهمیت دارد که از آن جمله می‌توان به ترشح گلوکز به ماهیچه‌ها اشاره کرد. روزانه به دریافت ۱.۳ تا ۱.۷ میلی گرم ویتامین B۶ نیاز دارید. این مقدار را می‌توانید با مصرف اسفناج، گردو، موز، یا ماهی سالمون تامین کنید. ویتامین B۶ نیز همانند ویتامین B۱۲ محلول در آب است.

ویتامین D.
گرفتگی‌های ماهیچه ای، احساس سوزن سوزن شدن دست‌ها و پاها، و انقباض‌های ماهیچه‌ای می‌توانند به واسطه کمبود ویتامین D. شکل بگیرند. اگر به میزان کافی ویتامین D. دریافت نکنید، فسفر و کلسیم نیز ممکن است به میزان کافی جذب نشوند. این شرایط می‌تواند موجب تتانی شود که افراد مبتلا به این بیماری اسپاسم‌های دست و صورت را تجربه می‌کنند. ساده‌ترین روش برای دریافت ویتامین D. قرار گرفتن پوست در معرض نور خورشید است. همچنین این ماده مغذی در برخی مواد غذایی مانند جگر، ماهی‌های چرب، و شیر یافت می‌شود. برای حفظ سلامت استخوان‌ها و ماهیچه‌ها باید روزانه ۶۰۰ واحد بین المللی ویتامین D. دریافت کنید.

ویتامین E.
ویتامین E. به رقیق نگه داشتن خون و گشاد شدن رگ‌های خونی کمک می‌کند که بهبود گردش خون را به همراه دارد. اگر گرفتگی‌های ماهیچه‌ای شما از سیاهرگ‌های واریسی سرچشمه می‌گیرند، ویتامین E. به طور ویژه می‌تواند در بهبود این شرایط موثر باشد. دریافت ۱۰۰۰ واحد بین المللی در قالب دی-آلفا-توکوفرول برای کسب بهترین نتایج توصیه شده است.

مواد معدنی برای گرفتگی‌های ماهیچه‌ای

کلسیم

افراد بسیاری به این مساله توجه ندارند که ماهیچه ها، از جمله قلب، برای ارائه عملکرد درست خود به کلسیم نیاز دارند. افرادی که با کمبود کلسیم در خون مواجه هستند، ممکن است در نهایت به تتانی مبتلا شوند که انقباض مداوم ماهیچه‌ای را موجب می‌شود. این شرایط می‌تواند به نارسایی قلبی منجر شود.

خوشبختانه، این شرایط نادر است، اما دریافت ناکافی کلسیم شایع است، به ویژه در افرادی که مصرف لبنیات را کنار می‌گذارند. اگر تمایلی به مصرف لبنیات ندارید، ممکن است به مصرف مکمل‌های کلسیم نیاز داشته باشید.

منیزیم

کمبود شدید منیزیم نادر است، اما دریافت ناکافی این ماده مغذی شایع است، به ویژه بین افرادی که رژیم‌های غذایی سبک غربی را دنبال می‌کنند و به میزان کافی میوه ها، سبزی ها، غلات کامل، و حبوبات را مصرف نمی‌کنند. برای تامین منیزیم می‌توانید مصرف برخی مواد غذایی مانند بروکلی، کلم، اسفناج، کاهو، یا مصرف مکمل‌هایی که حاوی منیزیم و کلسیم به همراه هم هستند را مد نظر قرار دهید. توجه داشته باشید که مصرف بیش از حد منیزیم نیز می‌تواند به اسهال منجر شود.

پتاسیم

شاید یکی از فراوان‌ترین مواد مغذی در غذای مصرفی ما پتاسیم باشد، اما همچنان برخی افراد با کمبود آن مواجه هستند. این شرایط اغلب به دلیل وجود غذا‌های یکسان در رژیم غذایی افراد شکل می‌گیرد. همچنین، زمانی که افراد رژیم می‌گیرند ممکن است از مصرف میوه‌ها و غلات پرهیز کنند. اگر بیش از اندازه آب بنوشید نیز پتاسیم از بدن دفع می‌شود. بهترین روش برای حصول اطمینان از دریافت پتاسیم کافی مصرف پنج وعده میوه و سبزی در طول روز است.

پیش از استفاده از مکمل‌ها با پزشک خود مشورت کنید. به توصیه‌های پزشک درباره چگونگی مصرف مکمل توجه داشته باشید، زیرا برخی دارو‌ها می‌توانند با پتاسیم تقابل داشته باشند. پتاسیم بیش از حد نیز می‌تواند به هایپرکالمی منجر شود که مضر است. بر همین اساس توصیه می‌شود پتاسیم از منابع غذایی تامین شود.

سدیم

بیشتر افرادی که یک رژیم غذایی غربی را دنبال می‌کنند، مقدار زیادی سدیم دریافت می‌کنند، زیرا غذا‌های فرآوری شده نقش چشمگیری در این قبیل رژیم‌های غذایی دارند. مصرف بیش از حد آب، تعریق بیش از حد، یا عملکرد ضعیف کلیه‌ها می‌تواند تخلیه سدیم از بدن و گرفتگی‌های ماهیچه‌ای را در پی داشته باشد.

اگر در آب و هوایی گرم ورزش می‌کنید، ممکن است به افزایش سدیم دریافتی خود نیاز داشته باشید. اگر به این مساله که گرفتگی‌های ماهیچه‌ای از کمبود سدیم سرچشمه می‌گیرند، مشکوک هستید، طی یک یا دو هفته اندکی نمک به غذای خود اضافه کرده و شرایط را بررسی کنید.

آهن

یکی دیگر از مواد معدنی مهم برای پیشگیری از گرفتگی‌های ماهیچه‌ای آهن است. آهن به انتقال اکسیژن در بدن کمک می‌کند. کمبود این ماده مغذی اغلب با سندرم پای بی قرار پیوند خورده است. آزمایش خون بهترین روش برای بررسی سطوح آهن است. ماکیان، ماهی، مغز‌های خوراکی و غلات کامل از جمله گزینه‌هایی هستند که می‌توانید برای دریافت آهن مد نظر قرار دهید. پیش از استفاده از مکمل آهن نیز با پزشک خود مشورت کنید.

منبع: عصر ایران

انتهای پیام/

مواد مغذی موثر در گرفتگی‌های ماهیچه‌ای

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.