به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ محمد مهدی غیاثی مدیر دفتر سلامت غذا جهاد کشاورزی فارس با بیان اینکه ۸ محصول در اولویت اجرای طرح استاندارد سازی محصولات کشاورزی قرار گرفته است، گفت: این محصوات شامل پیاز، سیبزمینی، گوجه، خیار باغی و گلخانهای، کاهو، سیب و پرتقال است.
وی افزود: در این طرح، محصولات آنالیز و پایش خواهند شد و کد سلامت ۱۶ رقمی دریافت میکنند تا مصرفکننده از سلامت آن اطمینان داشته باشد.
غیاثی درباره علت انتخاب این محصولات، گفت: این محصولات در معرض خطر بیشتری به لحاظ وجود باقیمانده سموم و نیترات هستند و به دلیل اینکه مصرف این گونه محصولات بیشتر در سبد تازه خوری خانوارها قرار میگیرد، احتمال باقیمانده آلایندهها و تجمع آن در بدن بالاتر است و ممکن است خطرساز باشد.
وی اظهار کرد: همچنین به دلیل پر مصرف بودن این محصولات احتمال استفاده از کودهای شیمیایی و رعایت نکردن فاصله زمانی استفاده از نهادهها تا برداشت به منظور عرضه سریع به بازار بالاتر است.
مشاور رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس تصریح کرد: در حال حاضر در استان فارس بالغ بر ۹۰ کیلینیک گیاه پزشکی در مراکز شهرستانها و دهستانها فعال است که دو سوم آن عضو انجمن کلینیکهای گیاه پزشکی هستند.
استانداردسازی محصولات کشاورزی طرحی ملی است، اما استان فارس در اجرای این طرح پیش قدم بوده است.
انتهای پیام/ر