مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم گفت: افرادی که اقدام به حفاری غیرمجاز جهت کشف اشیاء تاریخی و فرهنگی در شهر جعفریه قم را کرده بودند، در عملیاتی با هماهنگی بسیج و نیروی انتظامی دستگیر شدند.

پنج حفار غیرمجاز آثار تاریخی در قم دستگیر شدندبه گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید یزدانی گفت: عملیات مذکور بر اساس گزارش مسئول حوزه مقاومت بسیج شهید محلاتی بخش جعفریه در راستای تعامل با فرماندهی یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی استان قم در جهت مشارکت‌های اجتماعی مبنی بر جلوگیری از حفاری غیرمجاز صورت گرفت.

وی ادامه داد: افراد مذکور به قصد کشف اموال فرهنگی و تاریخی در نزدیکی کاروانسرای قلعه سنگی در بخش جعفریه استان قم مشغول حفاری غیر مجاز بودند.

وی اضافه کرد: با برنامه ریزی انجام شده و هماهنگی‌های لازم با جانشین فرماندهی انتظامی قم، عوامل یگان حفاظت و حوزه مقاومت بسیج به محل مذکور اعزام که در نتیجه آن پنج حفار غیرمجاز دستگیر شدند.

یزدانی با بیان این که ۳ متهم دستگیر شده ساکن قم و ۲ تن دیگر ساکن اصفهان هستند، گفت: از این افراد وسایلی همچون دوربین شکاری، چراغ قوه، چاقو، قمه، دستگاه فرز، دستگاه جوشکاری، یک دستگاه بیل میکانیکی و ... کشف و ضبط شده است.

وی با بیان این که حافظان اصلی آثار تاریخی قم شهروندان هستند تصریح کرد: منتظر گزاراش‌های مردمی در حفظ و نگهداری میراث فرهنگی استان قم هستیم و اقدام آنان برای این اداره کل قابل تقدیر است.

وی ادامه داد: استان قم بیش از ۳۵۰ اثر ثبت شده در فهرست آثار ملی دارد و یگان حفاظت میراث فرهنگی به صورت شبانه روزی مترصد گزارش‌های مردمی است و شهروندان گرامی می‌توانند از طریق شماره تلفن ۳۷۷۳۸۱۹۹ – یا تلفن ۱۱۰ مرکز فوریت‌های پلیس در حفظ میراث فرهنگی با این اداره کل همکاری داشته باشند.

یزدانی در پایان گفت: فعالیت‌های یگان حفاظت بسیار ارزشمند است، در حقیقت آن‌ها طلایه داران اصلی صیانت از میراث فرهنگی هستند و این میراث گرانبها را با شایستگی و با حفظ امانت به نسل آینده تحویل خواهند داد.

بیشترین تعداد اشیای تاریخی این استان مربوط به تپه قلی درویش و صرم است که قدمت آن‌ها به هفت هزار سال می‌رسد.

تپه باستانی قلی درویش که در حاشیه جنوبی شهر قم، ابتدای جاده قم – جمکران واقع شده، یکی از مهمترین پایگاه‌های باستانی در بخش مرکزی فلات ایران و مربوط به دوران آهن به شمار می‌آید. این محوطه از محوطه‌های شناخته شده و کاوش شده حاشیه کویر مرکزی است که در برگیرنده سه دوره اصلی استقراری – فرهنگی عصر برنز قدیم (حدود ۳۵۰۰ تا ۲۸۰۰ قبل از میلاد)، برنز جدید (حدود ۱۸۰۰ تا ۱۶۰۰ قبل از میلاد) و عصر آهن (حدود ۱۵۰۰ تا ۱۲۰۰ قبل از میلاد) است.

تپه صرم نیز متعلق به عصر آهن در بخش کهک میان روستا‌های صرم و خورآباد قم است که دارای گورستانی از عصر آهن با سفال‌های خاکستری رنگ و اشیای مفرغی و گاه آهنی است، این عصر به دوره زمانی گفته می‌شود که بشر آهن را کشف و از آن استفاده کرد که از لحاظ باستان شناسی و گاهنگاری همزمان با ورود اقوام آریایی به فلات ایران است. این تپه متعلق به یک هزار و ۵۰۰ سال قبل از میلاد می‌باشد.

کهک از بخش‌های پنجگانه استان قم می‌باشد که در فاصله حدود ۳۵ کیلومتری از شهر قم قرار دارد.

قم یکی از شهر‌های مهم تاریخی و کهن کشور محسوب می‌شود که درحال حاضر ۳۶۰ اثر تاریخی ثبت شده در آن موجود است.

انتهای پیام/ز

حفاران غیر مجاز در دام قانون

منبع: ایرنا

برچسب ها: میراث فرهنگی ، بسیج
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.