مهناز خانوى مديركل اداره نظارت بر فرآورده هاى طبيعى ، سنتى و مكمل هاى تغذيه اى سازمان غذا و دارو با اشاره به سهم داروهاى طبيعى و گياهى از داروهاى مصرفى ايرانىها در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: ۴ درصد فرآورده هاى دارويى كه در كشور مصرف مى شوند داروهاى گياهى و طبيعى هستند.
وى در ادامه به افزايش ميزان تمايل مردم به استفاده از داروهاى گياهى و طبيعى اشاره كرد و افزود: بر اساس آمار بدست آمده در انتهاى سال ٩٦ ميزان مصرف داروهاى گياهى در ايران نسبت به سال ٩٥ حدود ١.٥ درصد افزايش پيدا كرده است.
خانوى عنوان كرد: سياست هاى كشور و سياستگذارى وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو به اين سمت پيش مى رود كه مصرف داروهاى طبيعى يا گياهى توليد شده در صنعت داروسازى افرايش پيدا كند.
مديركل اداره نظارت بر فرآورده هاى طبيعى ، سنتى و مكمل هاى تغذيه اى سازمان غذا و دارو در خصوص حمایت از تولیدکنندگان فرآورده های طبیعی و گیاهی در کشور گفت: سیاست های کشور به این سمت پیش می رود که داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی بیشتر مورد مصرف قرار بگیرند و نکته قابل بحث این است که در راستای حمایت از تولیدکنندگان داروهای گیاهی یا طبیعی برنامه ریزی هایی انجام شده است.
بیشتر بخوانید:ممنوعیت ورود داروهاى گیاهى به کشور/ تولید و عرضه بیش از ١١٠٠ فرآورده طبیعى ایرانى
وی تصریح کرد: در مورد داروهایی که ماده اولیه آنها در داخل کشور تامین می شود ساز و کارهای مشخصی در نظر گرفته شده است تا امکان تولید فرآورده ها به سهولت انجام شود و بتوانیم از تولیدکنندگان داروهای گیاهی با ماده اولیه ایرانی بیشتر حمایت کنیم.
خانوى در خصوص عصاره های مصرفی در تولید داروهای گیاهی گفت: بخش اعظم عصاره هایی که برای تولید داروهای گیاهی استفاده می شوند تولید داخل هستند و میزان واردات عصاره از خارج کشور اصلا در برابر میزان تولید داخل قابل توجه نیست.
مديركل اداره نظارت بر فرآورده هاى طبيعى ، سنتى و مكمل هاى تغذيه اى سازمان غذا و دارو گفت: سازمان غذا و دارو مجوز تولید فرآورده ها را به تولیدکنندگان می دهد اما اینکه محصول چه زمانی و به چه میزان وارد بازار می شود دقیق مشخص نیست و سازمان غذا و دارو اطلاعات خود را در این زمینه از انجمن تولیدکنندگان فرآورده ها و داروهای گیاهی اخذ می کند.
انتهای پیام/