به گفته سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت دسترسی به سیگار و تسهیل خرید و فروش آن در جامعه از عوامل افزایش شیوع سرطان است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی‌مقدم - فرشید رضایی, سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «اولین سند مکتوب در جهان که نشان دهنده اولین بیمار سرطانی در جهان است، متعلق به سه هزار سال قبل از میلاد است و البته احتمالا این مرد مصری اولین مورد سرطان انسانی نبوده است؛ بلکه اولین گزارش پزشکی مکتوب از یک بیمار مبتلا به سرطان است. تشخیص به موقع و پیشرفت در درمان های علمی باعث شده است که بیماران عمر طولانی‌تری داشته باشند و از عوارض کمتری از سرطان رنج ببرند. به طور مثال در آمریکا پس از جنگ جهانی دوم، شانس زنده ماندن ۵ ساله بعد از تشخیص سرطان کمتر از ۵۰ درصد بود و در آغاز قرن جدید به ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش پیدا کرده است.»

فرشید رضایی گفت: «اکنون سواد سلامت عمومی برای بهره گیری از پیشرفت های بزرگ تکنولوژیکی در تشخیص و درمان از اهمیت زیادی برخوردار است. نکته مهمی که باید مد نظر داشت، روند افزایشی سرطان ها در دنیا ناشی از مخاطرات محیطی و اشاعه سبک‌های نادرست زندگی در میان جوانان و خانواده‌ها است که در کنار روند امیدبخش درمان و تشخیص دیده می‌شود.»

به گفته فرشید رضایی در حال حاضر تخمین می‌زنند که از هر ۱۰۰هزار نفر زن آمریکایی، هر سال ۱۳۰ نفر جدید به سرطان سینه مبتلا می‌شوند و در ده سال گذشته، هر سال یک درصد به این عدد اضافه شده و ۲۰ نفر هم سالانه جان خود را در اثر سرطان سینه از دست داده‌اند که هر سال یک درصد از این عدد کم شده است. این مقایسه نشان می‌دهد تعداد موارد جدید ابتلای سالانه نسبت به سال قبل بیشتر است؛ اما خوشبختانه نرخ مرگ کمتر می‌شود.»

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: «بررسی‌ها نشان می‌دهد بار بیماری سرطان در جهان به طور کلی روند افزایشی دارد و تا ۲۵ سال آینده تعداد موارد جدید سالانه حدود ۷۰ درصد نسبت به اکنون بیشتر خواهد شد و باید تدبیری جهانی برای کاهش موارد جدید هر ساله سرطان اندیشید. قانون مبارزه با سرطان در اروپا به دنبال کاهش موارد جدید و مرگ سالانه سرطان است. اگر مرگ زیر ۶۵ سال را مرگ زودرس در نظر بگیریم، روند مرگ‌های زودرس در اروپا در قرن جدید کمتر شده است؛ اما هنوز سرطان در صدر علل مرگ زودرس در اروپا است و در بالای جدول علل مرگ زیر ۶۵ سال دیده می‌شود. به طوری که از هر ۱۰۰ هزار مرگ زیر ۶۵ سال، هنوز ۷۹ مورد آن به دلیل یکی از انواع سرطان‌ها بوده است.»

فرشید رضایی تصریح کرد: «در کشور ما در دهه گذشته روند افزایش دسترسی به سیگار و تسهیل خرید و فروش آن در جامعه و تبلیغ گسترده و بی‌حد و حصر قلیان و سیگار در سینمای خانگی را شاهد هستیم. کارگروه فرهنگ سلامت با ابلاغ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در وزارت بهداشت از سال گذشته آغاز به کار کرده است و تلاش می کند آسیب های فرهنگی خزنده مانند ترویج قلیان و سیگار را از طریق برنامه‌های علمی و فرهنگی کمتر کند.»

فرشید رضایی افزود: «سلامت نسل آینده این سرزمین، اولویت وزارت بهداشت و تمام سیاستگذاران کشور است.»

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار