رئیس بنیاد ملی نخبگان از برنامه‌ریزی برای همسان‌سازی تسهیلات نخبگی میان بانوان و آقایان خبر داد.

حسین افشین در جلسه هیات رئیسه بنیاد ملی نخبگان که با حضور سخنگوی دولت و معاون امور بانوان رئیس‌جمهور در محل این بنیاد برگزار شد، با اشاره به تسهیلات گسترده بنیاد نخبگان که برای مردان در نظر گرفته شده است، اظهار داشت: طرح سرباز نخبگی، از جمله طرح‌های برگزیده بنیاد است و تقریباً تمام نخبگان آقا از این تسهیلات استفاده کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان به دنبال ایجاد فرصت‌های مشابه برای بانوان نخبه است، افزود: تلاش می‌کنیم طرحی را برای بانوان با هدف رفع مشکلات و موانع پیش روی آنها و ایجاد فرصت‌های برابر در راستا بهره‌برداری از ظرفیت‌های نخبگانی کشور تعریف کنیم.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با اشاره به بودجه ۱۰۷ میلیارد تومانی بنیاد ملی علم، گفت: ما در همین مدت تصمیم به افزایش این بودجه به ۳۰۰ میلیارد تومان را گرفته‌ایم و سال گذشته نیز برای چهار هزار عضو هیات علمی پروژه تعریف شده است و در تلاش هستیم تا پایان امسال، ۱۵ میلیارد تومان پروژه دیگر تعریف شود.

افشین با اشاره به نسبت ۶۰ به ۴۰ دانشجویان دختر به پسر در کشور، اظهار امیدواری کرد که با همگرایی بیشتر بین بنیاد ملی نخبگان و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، اثربخشی بیشتری در این حوزه حاصل شود.

در این جلسه، موضوعاتی از جمله نقش بانوان نخبه در تصمیم‌گیری‌های جامعه، تخصیص عادلانه بودجه میان دختران و پسران، علل مشارکت پایین بانوان در مشاغل اثرگذار، حذف افراد با رویکرد تبعیض جنسیتی از موقعیت‌های اثرگذار و راهکار‌های تقویت خانواده‌ها برای تربیت دختران نخبه بحث و بررسی شد.

از نکات مهم این نشست، تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت بانوان نخبه در سطوح بالای تصمیم‌گیری کشور بود. حاضران در جلسه با اشاره به اهمیت نقش زنان در توسعه و پیشرفت جامعه، بر لزوم ایجاد فرصت‌های برابر برای حضور و مشارکت فعال بانوان در عرصه‌های مختلف تأکید کردند.

موضوع تخصیص عادلانه بودجه میان دختران و پسران نخبه نیز در این جلسه مورد بحث قرار گرفت و راهکار‌هایی برای رفع تبعیض‌های احتمالی در این زمینه ارائه شد. حاضران بر این باور بودند که تخصیص بودجه باید بر اساس شایستگی‌ها و توانمندی‌ها صورت گیرد و هیچ‌گونه تبعیضی بر اساس جنسیت نباید اعمال شود.

علل مشارکت پایین بانوان در مشاغل اثرگذار نیز از دیگر موضوعات مورد بحث در این جلسه بود. حاضران با بررسی موانع و چالش‌های پیشِ روی بانوان در این زمینه، راهکار‌هایی برای رفع این موانع و تشویق بانوان به حضور فعال‌تر در مشاغل کلیدی و اثرگذار ارائه کردند.

همچنین در این جلسه، پیشنهاد راه‌اندازی «مرکز عدالت جنسیتی در آموزش» با هدف بررسی و رفع تبعیض‌های جنسیتی در نظام آموزشی کشور و رعایت عدالت آموزشی برای دختران ارائه شد. این مرکز تلاش خواهد کرد تا فرصت‌های برابر برای تحصیل و پیشرفت برای تمام دختران نخبه ایرانی فراهم شود.

منبع: معاونت علمی ریاست جمهوری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار