به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ شربت بهلیمو حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ،B۲ ، B۶، کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، فیبر، پروتئین، مس، روی، آهن و آنتیاکسیدان است.
برای بررسی خواص شربت بهلیمو و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهمترین خواص شربت بهلیمو اظهار کرد: این شربت نقش مؤثری در تقویت قلب و سیستم عصبی دارد و به سلامتی معده، هضم غذا، رفع اسپاسمهای عضلانی، کاهش نفخ شکم و درد معده کمک شایانی میکند.
وی درباره خواص دیگر شربت بهلیمو بیان کرد: این شربت اضطراب و تشویش را کاهش میدهد و سردردهای مزمن مانند میگرن را رفع میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت بهلیمو دهان را خوشبو میکند و برای مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی، کمخونی و آسم بسیار مفید است.
عظمایی با اشاره به نقش مؤثر شربت بهلیمو در کنترل قند، چربی و فشارخون تأکید کرد: این شربت برای افرادی که دچار سرفههای خشک، تب و گرفتگی صدا هستند، بسیار مناسب است.
وی تصریح کرد: شربت بهلیمو از سقط جنین در زنان باردار جلوگیری میکند؛ این شربت به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از بدن در برابر بیماریهای مختلف محافظت میکند.
عظمایی یادآور شد: شربت بهلیمو تأثیر چشمگیری در رفع عطش و کاهش حرارت بدن در فصل گرما دارد.
برگ بهلیمو (وَروَن) ۲۰ گرم
میوه بِه یک کیلوگرم
آب لیموترش تازه پنج قاشق غذاخوری
آب چهار تا ۶ لیوان
عسل به مقدار لازم
_نخست میوه بِه را به خوبی بشویید سپس هستههایش را جدا کنید و آب آن را بگیرید.
_آب بِه را به همراه ۲ تا سه لیوان آب پنج دقیقه در حرارت ملایم بجوشانید.
_ پس از اینکه محلول جوشانده شده ولرم شد، عسل را به آن اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
_ برگ بهلیمو را پودر و همراه با ۲ لیوان آبجوش دَم کنید.
_ پس از اینکه بهلیمو دَم کشید آن را صاف و به مواد بالا اضافه کنید.
_ شربت را پس از سرد شدن در یخچال بگذارید تا خنک شود.
انتهای پیام/