
باشگاه خبرنگاران جوان؛ نرگس امامجمعه - در سالهای اخیر، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف تقویت کادر آموزشی و پژوهشی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، اقدام به برگزاری فراخوان جذب هیأت علمی کرده است. این فراخوان به منظور تأمین نیازهای آموزشی و پژوهشی دانشگاهها و ارتقای کیفیت آموزش عالی کشور طراحی شده و با توجه به افزایش تعداد دانشجویان و تنوع تخصصهای لازم در رشتههای مختلف، جذب اعضای هیأت علمی با تجربه و کارآزموده اهمیت زیادی پیدا کرده است.
با این حال، یکی از چالشهای اساسی در فرآیند جذب هیأت علمی، عدم صدور کد استخدامی برای برخی از پذیرفتهشدگان است. این مسئله نه تنها بر روند استخدام و اشتغال این افراد تأثیر منفی میگذارد، بلکه میتواند به کاهش انگیزه و اعتماد به نفس آنها در ادامه مسیر حرفهایشان منجر شود.
فراخوان جذب اعضای هیأت علمی دانشگاهها معمولاً دو بار در سال، در ماههای شهریور و بهمن، برگزار میشود. این فراخوان فرصتی را برای فارغالتحصیلان دانشگاهی و حوزوی که تمایل دارند در حوزه دانشگاهی به عنوان عضو هیأت علمی فعالیت کنند، فراهم میآورد. فراخوان جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم در سال گذشته، اوایل شهریور ۱۴۰۲ برگزار شد.
گفته میشود که حدود ۶۰۰ نفر از اعضای هیأت علمی که قبلاً در دانشگاهها جذب شدهاند، هنوز در انتظار صدور کد استخدامی هستند. حسینعلی قبادی، رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، ضمن تأکید بر ضرورت تسریع در حل این مشکل، بیان کرد: «موضوع عدم صدور کد استخدامی به مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم و سازمان امور استخدامی کشور مربوط میشود.»
براساس گزارشها، در دی ماه سال ۱۴۰۳، سازمان امور استخدامی برای ۵۶۶ نفر از متقاضیان جذب هیأت علمی که مربوط به سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ بودند، ردیف استخدامی اختصاص داد؛ اما این اقدام هنوز به صدور کد استخدامی برای این افراد منجر نشده است.
این وضعیت باعث نگرانیهای جدی درباره آینده شغلی اعضای هیأت علمی و کیفیت آموزش عالی در کشور شده است.
فراخوان آبان ۱۴۰۱ هستم و دو دسال به صورت استاد مدعو همکاری دارم با دانشگاه و طی یکسال اخیر بصورت تمام وقت حضور فیزیکی دارم. متاسفانه هنه انرژی مان صرف پیگیری وضعیت نامشخص ی است که موضوع این گزارش هست. ضمنا بیش از ۱۵۰۰ نفر از فراهوان های قبل از ۱۴۰۳، پرونده شان به سرانجام نرسیده و همچنان منتظر صدور حکم هستند.
بعد ۳ سال گذشتن از و همچنین بیش از یک سال از صدور حکم،
و پیگیری فراوان از دانشگاه و وزارت علوم،
هیچ اقدام موثری صورت نگرفته است.
از سویی دیگر طی هر بار مراجعه حضوری،
مسولین محترم وزارت علوم با رعایت احترام اقدام موثری انجام نداده و از نود سلب مسولیت می کنند.
دریغ از انسانیت و یک وجدان سالم!
بنده فراخوان شهریور ۱۴۰۲ شرکت کردم و همچنان منتظر دریافت کد استخدامی هستم. متاهل هستم و در این شرایط سخت در انتظار صدور کد استخدامی هستم
امیدوارم دلیل این رفتن ها و غربت کشیدن ها به سرای اعمالشان برسند
متاسفانه مشخصا به دلیل بیقانونی برخی ارگانها، با زندگی و آینده تعداد زیادی از تحصیلکردهها و نخبگان کشور بازی شده.
بنده در فراخوان آبان ۱۴۰۱ شرکت کردم و پس از دریافت ابلاغ از وزارت علوم و طی مدت حدود یکسال، موفق به دریافت ردیف استخدامی نشده ام. این وضعیت برای حدود ۱۵۰۰ نفر از نخبگان دانشگاهی که سالهای متمادی از زندگیشان را صرف تحقیق و پژوهش نموده اند و قشر فرهیخته، نمونه و با اخلاق جامعه هستند واقعا ناراحت کننده و تاسف بار است. از مراجع مربوطه تقاضا داریم در این خصوص ورود پیدا کرده و راهگشای شرایط بسیار سخت ما اعضای هیات علمی نو ورود به دانشگاه باشند.
من الان ۴ ترمه بدون حکم تدریس میکنم و دلسوزی در وزارت علوم نیستت
به داد نخبگان برسیددددددد
خیلی ها در حال انصراف و مهاجرت هستندددددد