محققان با انجام تحقیقاتی، عواقب غیرمنتظره مصرف نمک خوراکی را شناسایی و اعلام کرده‌اند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی- افزودن نمک به غذاهای آماده ممکن است به طور قابل توجهی خطر ابتلا به افسردگی و اختلالات اضطرابی را افزایش دهد. این نتیجه‌ای است که محققان دانشگاه پزشکی سین کیانگ پس از مطالعه داده‌های نزدیک به نیم میلیون نفر به آن دست یافته‌اند.

بر اساس این مطالعه، افرادی که به طور منظم نمک به غذای خود اضافه می‌کنند، در مقایسه با افرادی که به ندرت از نمک استفاده می‌کنند، ۴۳ درصد بیشتر در معرض خطر افسردگی و ۳۹ درصد بیشتر در معرض خطر اضطراب قرار دارند. حتی کسانی که فقط گهگاه نمک اضافه می‌کنند، ۵ تا ۸ درصد افزایش خطر ابتلا به مشکلات روانی را تجربه می‌کنند.

مکانیسم این ارتباط هنوز کاملاً مشخص نیست، اما دانشمندان بر این باور هستند که نمک ممکن است باعث تسریع پیری بیولوژیکی بدن، تأثیر بر سطح هورمون‌های خلقی مانند سروتونین و دوپامین، یا اختلال در عملکرد سیستم عصبی از طریق افزایش فشار خون شود.

نویسندگان این مطالعه تأکید می‌کنند که این اولین تحقیق بزرگی است که ارتباط قوی و مثبت بین مصرف نمک اضافی و خطر افسردگی و اضطراب را شناسایی کرده است. آن‌ها توصیه می‌کنند که هنگام تنظیم رژیم غذایی، به ویژه برای افرادی که مستعد ابتلا به اختلالات روانی هستند، باید مصرف نمک را در نظر گرفت.

لازم به ذکر است که پیش از این، در مارس ۲۰۲۵، محققان دانشگاه ییل، فواید نمک خوراکی را نیز شناسایی کردند. بر اساس یافته‌های آن‌ها، نمک نه تنها می‌تواند طعم به غذا بدهد، بلکه به تحویل هدفمند داروها نیز کمک می‌کند. این مطالعه نشان داده است که تغییر غلظت نمک در مایع باعث می‌شود ریزذرات دارویی در جهت مورد نظر حرکت کنند.

منبع: lenta.ru

 
 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۱۲:۴۸ ۳۱ فروردين ۱۴۰۴
ب درک این بهشت ب این سرزنش نمی ارزه غذایییییییی بی نمک که مزه نمی ده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۳۱ فروردين ۱۴۰۴
با این گرونی اوضاع اقتصادی افسردگی نمک نمی خواد
آخرین اخبار