صبح امروز اتوبوس مطالبه گری خبرنگاران کرمان که با تلاش بسیج رسانه راه اندازی شده است، به حوزه راه ورفاه وتامین اجتماعی رفت.

اتوبوس مطالبه گری خبرنگاران درکارخانه نیمه تعطیلبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان صبح امروز خبرنگاران کرمان با اتوبوس مطالبه گری اداره های کار  ونیز تامین اجتماعی استان همراه شدند.

ابتدا مدیرکل سازمان تامین اجتماعی استان میزبان مطالبه گران عرصه خبر بود.

علی حسینی گفت: تراکم کار سازمان تامین اجتماعی را بسیار بالا است به گونه ای که  ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از جمعیت استان کرمان با سازمان تامین اجتماعی سروکار دارند.

وی افزود: ۴۳ هزار کارفرما که ۹۵ درصد آن‌ها کار خود را به صورت غیرحضوری انجام می‌دهند، دراستان کرمان داریم .

مدیرکل سازمان تامین اجتماعی استان کرمان اظهار کرد: ۱۴۵ هزار نفر بیمه شده خاص در استان کرمان وجود دارد که ۸۰ درصد از آن‌ها نیز کار‌های خود را به صورت غیرحضوری دنبال می‌کنند و خوشبختانه سامانه های الکترونیک تامین اجتماعی کمک زیادی به آنان کرده است.

دراین اداره خبرنگاران با مردمی که مراجعه کننده این اداره بودند نیز گفتگو کردند که تعطیلی بیمه قالی بافی یکی از این مطالبات بود که مدیرکل تامین اجتماعی علت آن را عدم تامین بودجه در سازمان مرکزی ذکر کرد.

رضا اسماعیلی مدیرکل اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی دومین مدیری بود که خبرنگاران به حوزه کاری وی سرک کشیدند.

وی دراین دیدار گفت: سالانه ۳۵ هزار نفر به بازار کار در استان کرمان وارد می‌شوند که اگر بخواهیم در جهت کاهش نرخ بیکاری حرکت کنیم، باید سالانه ۷۰ هزار شغل ایجاد کنیم.

وی مشکلات بیکاری استان کرمان را سرریز بیکاری سال‌های قبل عنوان کرد واظهار داشت: ۱۲۰ هزار نفر از بیکاران موجود، کسانی هستند که از دهه‌های قبل بدون شغل مانده‌اندکه جدیدا نیز ۳۵ هزار نفر نیز به آن اضافه شده ونرخ بیکاری دراستان را بالا برده است.

اسماعیلی تصریح کرد: سال گذشته ۴۰ هزار نفر در سامانه  کاریابی ما ثبت نام کردند و در حال راستی‌آزمایی ثبت نامی ها هستیم.

مقصد بعدی خبرنگاران مطالبه‌گر، حضور در کارخانه نیمه تعطیل روغن نباتی گلناز بود،جایی که که تولیدی در آن صورت نمی‌گرفت و کار تعطیل شده بود.

کارگران کارخانه در فضایی غیر ایمن درحال کردن بودند که با حضور خبرنگاران دست از کار کشیده و با آنها به صحبت ودرد دل پرداختند.

 لباس کار و کفش کار که ایمنی اولیه برای کار است، دراختیار این افراد نیست به طور مثال کفش های روباز نباید در خط تولید استفاده شوند که بدلیل عدم تامین اقلام توسط مدیر کارخانه با شرایط خطرناکی کار درحال انجام بود.

عدم امنیت کافی شغلی و دیرکرد 3ماهه حقوق افراد ونیز وضعیت نامشخص بیمه ها نگرانی این کارگران بود.

علی حسینی مدیرکل سازمان تامین اجتماعی استان کرمان بعد از صحبت های کارگران درجمع آنان اظهارکرد :با مدیران کارخانه روغن نباتی گلنار مذاکراتی  انجام داده و به آن‌ها قول دادیم برای رفاه حال کارگران، لیست کارگران خود را ارسال کرده و از ۳۰ درصد حق بیمه،  ۷ درصد آن را بپردازند که هنوز اقدامی انجام نشده است.

وی با بیان اینکه این کارخانه بیش از ۴ میلیارد به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است، گفت: اگر مدیر این مجموعه  لیست بیمه‌شدگان را با یک چک در اختیار ما بگذارد، مشکل بیمه کارگران این کارخانه را حل می‌کنیم که مدیر این کارخانه در جواب گفت: باید هیأت مدیره تصمیم بگیرد!

مدیر کارخانه روغن نباتی گلناز عمده مشکلات این کارخانه را نقدینگی عنوان کرد و گفت: این کارخانه با کمبود مواد اولیه و نقدینگی مواجه است و اکنون با نیمی از ظرفیت خود کار می‌کند.

مدیرکل سازمان تامین اجتماعی استان کرمان، حفظ تعامل در میان مسوولان اجرایی استان را در کاهش مشکلات مهم و موثر دانست و گفت: مسوولان استان در این زمینه هماهنگ هستند تا چرخ اقتصاد استان بچرخد، اما کارفرمایان نیز باید کمک کرده و در این زمینه همگام باشند.

حسینی عنوان کرد: کارخانه گلنار، ۴۱۱ کارگر دارد و ۲۵۰ نفر نیز که سابق در همین کارخانه کار می‌کرده‌اند از سازمان بیمه بیکاری دریافت می‌کنند، اما مدیران آن باید کمک کرده تا با هم بتوانیم گره از مشکلات کارگران آن‌ها برداریم.

انتهای پیام/ح

پای خبرنگاران مطالبه گر به کارخانه نیمه تعطیل روغن نباتی بازشد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.