به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در اسفندماه ۱۳۹۶ (تورم نقطه به نقطه) به عدد ۱۱۴.۷ رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل معادل ۸.۳ درصد افزایش داشته است.
این در حالی است که بر اساس گزارش دیگر بانک مرکزی، در اسفند ۱۳۹۶ متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معاملهشده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۵۷.۶ میلیون ریال بود که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۶.۱ درصد افزایش نشان میدهد.
افزایش ۲۶.۱ درصدی قیمت مسکن نسبت به تورم نقطه به نقطه ۸.۳ درصدی، بیانگر فاصله گرفتن فاحش تورم مسکن از متوسط تورم کالاهای مصرفی است؛ که قطعاً خبر ناگواری برای اقشار متوسط و کمدرآمد جامعه محسوب میشود.
دادههای بانک مرکزی از گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران از سال ۱۳۹۳ بدین سو که برگرفته از آمارهای سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است، نشان میدهد افزایش ۲۶.۱ درصدی قیمت مسکن در اسفندماه ۱۳۹۶ بالاترین رکورد گرانی مسکن در ۴ سال اخیر بوده است.
بررسی دادههای فوق این واقعیت را هم نشان میدهد که جهش قیمت مسکن از نیمه دوم سال گذشته آغاز شده و ماه به ماه بر سرعت آن افزوده شده است.
از مهر ۱۳۹۶ رشد قیمت مسکن دورقمی شد و پس از آن در بهمنماه از مرز ۲۰ درصد گذشت و در اسفندماه هم از ۲۶ درصد عبور کرد.
به گفته کارشناسان، رکود شدید در بخش ساختمان و سقوط ساخت و عرضه مسکن در دولتهای یازدهم و دوازدهم، به تدریج در حال نشان دادن آثار خود در بازار مسکن است. این در حالی است که در چند سال اخیر عرضه بیش از دو میلیون مسکن مهر، بخش زیادی از تقاضای مصرفی را از بازار مسکن مهار کرده بود.
اما توقف مسکن مهر و عدم جایگزین طرح یا مشوقهای جذاب برای سازندگان مسکن، موجب سقوط شدید تولید مسکن شده است. اگر دولت در سال ۹۷ هم نسبت به بازار مسکن، بیتفاوت بماند، خانهدار شدن مستأجران و زوجهای جوان، رؤیای دستنیافتنیتر خواهد شد.
منبع: مشرق
انتهای پیام/