برنج مانده باعث مسمومیت غذایی می‌شود، اما این مسئله را اکثر مردم نمی‌دانند و متاسفانه گرم کردن مجدد آن بسیار رایج است.

خطراتی که درون دانه‌های برنج شب مانده نهفته است!به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دوباره گرم کردن برنج به آن سادگی که شما فکر می کنید نیست. برنج یکی از غذاهایی است که اکثر اوقات به مقدار فراوان درست می کنید و در آخر مقداری از آن باقی می ماند که آن را برای نهار روز بعد در یخچال می گذارید. فکر می کنید این کار مشکلی ندارد چرا که برنج همان طعم روز قبل را دارد، بر خلاف سیب زمینی سرخ شده که در صورت ماندن در یخچال طعم آن تغییر می کند. اما اکثر مردم نمی دانند برنج مانده به شدت این قابلیت را دارد که شما را دچار مسمویت کند.

راه دیگری برای دوباره گرم کردن برنج وجود ندارد، اما طریقه نگهداری از برنج را بعد از اولین پختن می توان تغییر داد. برنج نپخته دارای سلول هایی است که می توانند به سرعت باکتری با نام باسیلوس سرئوس Bacillus cereus تولید کنند. باسیلوس سرئوس می تواند باعث مسمومیت غذایی شودو این باکتری می تواند حتی پس از پخته شدن برنج هم روی آن باقی بماند.

مشکل زمانی رخ می دهد که شما برنج را درست بعد از پختن در دمای اتاق قرار می دهید. زمانی که برنج در دمای اتاق قرار می گیرد، هاگ ها می توانند رشد کرده و به باکتری تبدیل شوند و تکثیر پیدا کنند و در نتیجه خوردن این برنج در روز بعد باعث بروز مسمومیت غذایی می شود.

احتمالا متوجه شده اید که هر چه مدت طولانی تری بعد از پختن برنج در محیط بیرون بماند، احتمال مسمویت با آن بیشتر خواهد بود. خدمات سلامت بین الملل توصیه می کند برنج را بعد از پختن بیشتر از یک ساعت بیرون از یخچال نگهداری نکنید. بهتر است هر چه زودتر آن را در یخچال قرار دهید.

منبع:عصرایران

انتهای پیام/

خطر مسمومیت با خوردن برنج شب مانده

برچسب ها: آشپزی ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ابراهیم محربی
۱۱:۱۸ ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹
خیلی خوب بود اصلا ادم نباید برنج را بیش از یک ساعت بیرون یخچال نگه داشت مگه میشه مگه داریم
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۸:۴۰ ۱۶ بهمن ۱۳۹۷
ممنونم عالی بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۹ ۳۰ فروردين ۱۳۹۷
سلام ظروف بخت غذا دراین مسمویت بسیار دخیل هستند ظروف مسی تفلون والمینیمی برای بخت هرکونه غذائی اصلا ظروف خوبی نیستند وغذارا مسموم می کنند وبه وفور دراشبزخانهای ایران وجود دارد که اداره استاندارد ایران تایید کردهاست