ونوس وطنخواه روانپزشک در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اظهار کرد: نوروز زمانی است که نظم خواب از دست میرود و برنامه افراد به هم میریزد زیرا افراد موظف نیستند که در ساعات خاصی از روز بیدار شوند که این موضوع باعث ایجاد بینظمی در خواب همچنین بیخوابی ثانویه میشود.
وی افزود: اگر بدانیم که تصادفات رانندگی در اثر خوابآلودگی رانندگان در ایام نوروز از علل عمده تصادفات جادهای است و اینکه بسیاری از حوادث صنعتی و شغلی به علت خواب آلودگی به دنبال تغییر ساعات خواب روی میدهند میتوانیم به اهمیت بهداشت خواب پی ببریم.
وطنخواه اظهار کرد: برخی از مطالعات نشان داده که 30 درصد مردم ایران دچار انواع اختلالات خواب بوده یا آن را تجربه کردهاند که این اختلالات کیفیت زندگی روزمره فرد را خدشهدار میکند و نیازمند درمان است و این موضوع با برهم خوردن خواب در نوروز متفاوت است.
وی با توجه به اهمیت خواب و سلامت روان افزود: اگر اختلالات خواب به موقع تشخیص و درمان داده نشود، فرد کیفیت زندگی خود را از دست خواهد داد و با سردرد و درگیریهای دیگری در طول رور مواجه خواهد شد.
این روانپزشک افزود: در افراد مسن اختلالات خواب مشخصات ویژهای از بروز آلزایمر است و شایعترین نوع اختلالات کمخوابی به بدخوابی و مشکلات تنفسی میانجامد.
وطنخواه گفت: بهداشت خواب ضعیف، تغییر در ساعات خواب، اضطراب و افسردگی، مصرف کافئین و مواد محرک قبل از خواب و مصرف داروهای خوابآور از علل بیخوابی شناخته شدهاند که باید افراد جامعه به آن توجه داشته باشند.
وی افزود: محرومیت طولانی از خواب گاهی به آشفتگی و اضطراب روزمره میانجامد و با توجه به اهمیت بهداشت مناسب خواب باید برای خوابیدن و بیدار شدن ساعات خاصی را مشخص کنیم.
وی در ادامه به برخی از توصیههای بهداشت خواب در ایام نوروز پرداخت و افزود: اگر گرسنه هستید، قبل از خواب یک وعده کوچک میل کنید، اتاق را تاریک، ساکت و خنک نگه دارید و در بعدازظهر و شب از مصرف قهوه و مواد دارای کافئین پرهیز کنید.
وطنخواه گفت: رعایت بهداشت و نظم خواب در نوروز میتواند یک تصمیم جدید در سال 97 باشد و اگر به این تصمیم در طول سال توجه کنیم میتوانیم شاهد کیفیت عملکرد و حال خوب باشیم.
انتهای پیام/