به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ هر روز محققان به دستاورد جدیدی درباره اثرات مخرب فستفودها بر سلامتی پی می برند که عمده دلیل آن سریع، خوشمزه و نسبتا ارزان بودن فستفودهاست که مردم را مشتاق تر برای مصرف این مواد غذایی می کند.
فست فودها امروزه در میان بچه ها حسابی طرفدار پیدا کرده است و متاسفانه شرایط زندگی مدرن یکی از دلایل افزایش مصرف این موادغذایی مضر محسوب می شود.
موضوع نگران کننده و خطرناک این است که هر روز به تعداد رستورانهای فستفودی در گوشه گوشه شهر اضافه میشود و هر کجا چشم کار می کند با این رستورانها مواجه میشوید، رشد قارچی این فست فودی ها آسیب های زیادی را به دنبال دارد.
فست فودها اثرات منفی روی سلامت جسم دارند و منجر به بروز کمبود مواد مغذی بدن و اضافه وزن و چاقی میشوند. اما کار به همینجا ختم نمیشود، زیرا فستفودها اثر مخربی روی مغز و سلامت روان فرد به جا میگذارند.
بر اساس تحقیقات محققان، مصرف قند منجر به بروز اضطراب و بیشفعالی میشود، با این حال نتایج پژوهشی که به تازگی چاپ شده است نشان میدهد کودکانی که مواد غذایی سرشار از مواد نگهدارنده مانند بنزوات سدیم و رنگهای خوراکی مصرف می کنند، بیشتر در معرض بیشفعالی قرار دارند، محققان روی ۸۰۰ کودک بیشفعال بررسیهایی انجام دادند و دریافتند که با حذف مواد نگهدارنده و رنگهای خوراکی از تغذیه این کودکان، زودرنجی، تحریکپذیری، رفتارهای تهاجمی و اختلالات خواب حدود ۱۵۰ کودک کاهش پیدا کرده است.
پژوهشهای تکمیلی و نتایج آن در Psychology Today منتشر شده است و نشان میدهد رژیم غذایی فقیر از اسیدهای چرب امگا ۳ و مصرف زیاد کربوهیدراتهای تصفیه شده (موجود در فستفودها)منجر به افزایش اضطراب کودکان میشود. به عقیده این محققان نوسانات قند خون باعث افت چشمگیر انرژی، افزایش خستگی، بدخلقی و اضطراب میشود.
محققان به این نتیجه رسیدهاند که داشتن تغذیهای سرشار از قند و چربیها خطر ابتلا به افسردگی را بالا میبرد. این محققان موشهای آزمایشگاهی را به مدت ۶ هفته با مواد غذایی سرشار از چربی و قند تغذیه کرده و مشاهده کردند این موشها علائم افسردگی و اضطراب بیشتری از خود نشان میدهند. محققان این موشها را با موشهایی که تغذیه کمچرب و متعادل داشتند مقایسه کردند. آنها به این نتیجه رسیدند که مصرف مواد غذایی حاوی چربی و قند زیاد باعث برهمزدن واکنشهای شیمیایی مغز به ویژه میزان کورتیزول (هورمون استرس) و پروتئین CREB شده و امکان ایجاد سوءتغذیه و اعتیاد غذایی را بالا میبرد.
فستفودها به طور حتم حاوی میزان زیادی چربی از نوع چربیهای ترانس و اشباع هستند و در آنها خبری از وجود اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ که برای سلامت قلب و مغز مفیدند نیست، نتایج یک پژوهش استرالیایی که در دانشگاه کالیفرنیای لسآنجلس انجام شده است، نشان میدهد مصرف فستفود در موفقیتهای تحصیلی کودکان تاثیر منفی میگذارد.
نتایج این پژوهش استرالیایی نشان میدهد دانش آموزانی که گرفتار کمبود اسیدهای چرب امگا ۳ هستند در مدرسه بیشتر دچار مشکل میشوند و در درسهایی مانند املا و قرائت ضعف دارند و رفتارهای مناسبی از خود بروز نمیدهند، محققان پیشرفت تحصیلی گروهی ۳۹۶نفره از دانشآموزان بین ۶ تا ۱۲ سال را بررسی کردند، نیمی از این شرکتکنندهها نوشیدنی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و گروهی دیگر پلاسبو (دارونما) دریافت کردند، بعد از یک دوره ۶ ماهه، محققان دریافتند کودکانی که نوشیدنی مغذی مصرف کرده بودند نتایج بهتری در تستهای حافظه به دست آوردند.
انتهای پیام/