11مزرعه الگویی، تحقیقی- ترویجی در سطح 6 روستای شهرستان طبس و به مساحت 7.9 هکتار اجرا شد.

بخشایی ، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛ گفت: به منظور انتقال و ارائه دانش و تکنولوژی در قالب روش های ترویجی و پیگیری آموزش ترویجی فرآیند تولید برای انجام توصیه های فنی و تغییر رفتار و مهارت تولید کنندگان، سایت ها ی الگویی ترویجی و مزارع تحقیقی ترویجی اجرا می شود.


وی افزود: این سایت ها و مزارع الگویی در خصوص کشت22 رقم و لاین گندم ، 8 رقم و لاین جو ،4 رقم و لاین تریتیکاله ، 4 رقم کلزا ،7 رقم چغندر قند پاییزه و 3 رقم ارزن دم روباهی اجرا گردیده است.

بخشایی هدف از اجرای چنین طرح هایی را، مشارکت کشاورزان در انتخاب ارقام برتر و مناسب منطقه، بررسی و مقایسه سطوح مختلف تغذیه ، بررسی و مقایسه میزان مختلف تراکم بذر در هکتار ، افزایش عملکرد، افزایش راندمان آبیاری، مدیریت اصولی مزرعه و تولید محصول سالم عنوان کرد.

وی اظهار داشت: در مزارع ضمن نظارت مستمر کارشناسان فنی از مرحله کاشت تا مرحله برداشت، عملکرد هرکدام از لاین ها و ارقام بطور جداگانه مورد اندازه گیری و مقایسه قرار می گیرد و پس از بررسی و مشخص شدن نتایج ارقام و لاین های مناسب منطقه به بهره برداران معرفی خواهند شد.

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان طبس گفت : در اجرای این طرح ها مواردی همچون خاک ورزی حفاظتی، توصیه کودی بر اساس آزمون خاک، استفاده از بذور مناسب منطقه، تغذیه و تاریخ کاشت مناسب ، رعایت شده است.

بخشایی هدف از کاشت چغندرقند پائیزه صرفه جویی در مصرف آب، اصلاح الگوی کشت، بهبود اقتصاد خانوار روستایی، اشتغال زایی، قرار گرفتن این گیاه صنعتی با خانواده غلات به منظورکنترل آفات و بیماری ها و علف های هرز دانست و افزود چغندر پاییزه برای اولین بار در شهرستان کشت گردیده است .

انتهای پیام/ک

 

برچسب ها: جهاد کشاورزی ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار