به گزارش خبرنگار تکیه حسینی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ کلکچال، کوهی در شمال تهران، که همه آن را به مکانی زیبا و مناسب برای کوهنوردی و تفریح آخر هفته میشناسند، اما در دل این کوه، مدفن 8 تن از شهدای گمنام جنگ تحمیلی، مکانی برای برپایی هیئت هفتگی شده، هیئتی که کمی متفاوت تر از هیئت های درون شهر پایین این کوه است.
کلکچال، کوهی در شمال تهران، که ارتفاع قله آن به 3350 متر از سطح دریا میرسد، اما موضوع این گزارش، به نیمه های مسیر این قله مربوط میشود، جایی در مسیر صعود به این قله مرتفع، که پس از تدفین پیکر پاک هشت تن از شهدای گمنام دفاع مقدس، به تیپه نورالشهدا معروف گردیده است.
با شروع کوهپیمایی از پارک جمشیدیه، پس از 2 ساعت، به تپه نورالشهدا میرسیم. مکانی که از 28 اردیبهشت سال 1380، میزبان هشت تن از شهدای گمنام است. یادمان شهدا را به زیباترین شکل ممکن در دل کوه ساخته اند به طوری که مانند نگینی در دل کوهستان کلکچال میدرخشد؛ سازه اصلی حرم شهدا؛ بر اساس معمار اسلامی ایرانی بوده،که ۲۷ مترمربع دهانه آن است و ۹ و نیم متر ارتفاع دارد. در کنار مرقد مطهر شهدا، حسینیهای برای برپایی مراسمات ساخته شده است.
هیئت نورالشهدا این امکان را برای کوهنوردان پیش بینی کرده تا کسانی که شبانه به کوه میآیند، امکان استراحت و گذراندن شب خود را در حسینیه این مکان داشته باشند؛ با وجود پناهگاهی مجهز و بزرگ، در نزدیکی تپه نورالشهدا، بسیاری از کوهنوردان ترجیح میدهند که شب خود را در این مکان به صبح برسانند.
برنامه هیئت نورالشهدای کلکچال، به طور مستمر هر هفته صبح جمعه برگزار میگردد؛ هیئتی که عزادارن آن، بر خلاف هیئتهای دیگر، با لباس و تجهیزات کوهنوردی پای مراسمهای آن مینشینند. مراسمی که با برپایی ورزش باستانی آغاز و با پذیرایی از کوهنوردان به پایان میرسد.
انتهای پیام/