به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ آیتالله سبحانی،مرجع تقلید شیعیان در دیدار مدیرعامل بنیاد بینالمللی غدیر و اعضای ستاد بازسازی واقعه غدیر گفت:تأثیرگذاری اقدامات هنری در زمینه ترویج غدیر از موعظه، سخنرانی و نوشتن بیشتر است، بر این اساس به امور هنری برای گسترش فرهنگ غدیر توجه ویژه ای شود.
وی با اشاره به اینکه مرحوم علامه امینی اشعار قدیمی شعرای عرب درباره غدیر را در کتاب الغدیر جمعآوری کرد، گفت: پیشنهاد میکنم با همت اهل شعر و ادب، اشعار شعرای فارسیزبان در رابطه با غدیر و فضایل امیرالمؤمنین(ع) از گذشته تا به امروز جمعآوری شود و در واقع یک کتاب الغدیر فارسی تدوین شود.
آیت الله سبحانی با توجه به آیه 3 سوره مائده «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی وَرَضِیتُ لَکُمُ الْإِسْلَامَ دِینًا» گفت: این آیه قطعاً در سال دهم هجرت نازلشده است، برخی درباره این آیه بدون مدرک سخن میگویند درحالیکه اگر اکمال دین تحریم لحوم است اینها قبلاً حرام شده بود، تحریم چند لحم این ارزش را ندارد که قرآن بگوید دین کامل و نعمت تمام شد، این آیه آهنگ دیگری دارد و باید کار بسیار بزرگی انجام گیرد تا در حق او بگویند اکمال دین، اتمام دین و رضایت اسلام بهعنوان دین انجامگرفته است.
مرجع تقلید شیعیان افزود: در تاریخ اسلام در سال دهم هجرت، هیچ مسئله دیگری نمیتواند مصداق آیه 3 سوره مائده باشد، این اکمال، اکمال اساسی است، در واقع پیامبر اکرم معمار این کار بود و امیرمومنان ادامهدهنده کار این معمار است. خوشبختانه تا زمانی که مرحوم علامه امینی تحقیق و در کتاب الغدیر گردآوری کرد، 360 نفر از علمای سنی حدیث غدیر را نقل کردهاند، اگر علمای شیعه را بر این اضافه کنیم شاید در تاریخ اسلام حدیثی متواتر از حدیث غدیر نداشته باشیم.
وی تصریح کرد: اهل تسنن کتاب خوبی با عنوان «الفقه علی المذاهب الاربعه» دارند، در این کتاب حدود 20 آداب و رسم از سوی نبی مکرم اسلام برای دستشویی رفتن بیانشده است، آیا میشود پیامبر اکرم برای آن مسئله 20 آداب و رسوم بیان کند اما برای جانشینی این انقلاب که دشمنان از یکسو و منافقین از سوی دیگر هستند، فکری نکند؟
انتهای پیام/ش