روغن زیتون حاوی بیش از 36 پلی فنول است که خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قدرتمند دارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در گذشته باور بر این بود که چربی و کلسترول موجب انسداد شریان ها می شوند و این شرایط به بروز سکته مغزی و یا حمله قلبی منجر می شود.

 به نقل از "ایزی هلث آپشنز"، آنچه پژوهشگران در حال حاضر می دانند این است که بیماری قلبی به واسطه التهاب شکل می گیرد. محرک های منفی در جریان خون - قند، نمک، کمبود مواد مغذی، سموم - موجب می شوند تا سلول های حاضر در رگ ها مهاجرت کرده و ملتهب شوند و این به شکل گیری ضایعات یا انسداد شریان ها منجر می شود، که دلیل سکته های مغزی و حملات قلبی است.

در شرایطی که عوامل مختلفی می توانند دلیل این التهاب باشند، رژیم غذایی یکی از گزینه های اصلی در این زمینه محسوب می شود. با تمرکز بر مواد غذایی دوستدار قلب، شما می توانید به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهید.

اما این تنها درباره سالم غذا خوردن نیست، بلکه درباره مصرف مواد غذایی است که از مواد مغذی و ترکیباتی بهره می برند که برای حفظ و بهبود سلامت قلب شما مبارزه می کنند. در ادامه با برخی از این مواد غذایی که باید در رژیم غذای روزانه خود جای دهید بیشتر آشنا می شویم.

روغن زیتون فوق بکر


شکل اصلی چربی که در منطقه مدیترانه مصرف می شود، روغن زیتون فوق بکر است که سرشار از اسیدهای چرب تک غیر اشباع است. این اسیدهای چرب به تنهایی فواید محافظت از قلب را ارائه می کنند، اما جدا از آن، روغن زیتون حاوی بیش از 36 پلی فنول است که خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی قدرتمند دارند.

اسیدهای چرب تک غیر اشباع و پلی فنول ها در کنار یکدیگر می توانند فواید زیر را ارائه کنند:
کاهش سطوح کلسترول کلی
کاهش کلسترول بد (LDL)
افزایش کلسترول خوب (HDL)
کاهش استرس اکسیداتیو
کاهش التهاب

تمامی این عوامل بر سلامت شریان ها و رگ های انسان تاثیرگذار هستند و به صورت مستقیم از بروز مشکلات قلبی پیشگیری می کنند.

مصرف روزانه دو قاشق غذاخوری روغن زیتون فوق بکر را مد نظر قرار دهید که به پیشگیری از ابتلا به سرطان نیز کمک می کند. از این روغن می توانید در پخت و پز، سالادها، اسموتی ها یا برای تفت دادن استفاده کنید.

توت ها
توت ها مانند توت فرنگی و بلوبری حاوی آنتوسیانین ها هستند که نوعی فلاونوئید با کیفیت چشمگیر محسوب می شوند.

این آنتوسیانین ها از خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بهره می برند، با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند، و به تنظیم آنچه درون شریان ها رخ می دهد، کمک می کنند، و از این رو، آنها عملکرد بهتری در کنترل قند خون ارائه می کنند.

مصرف سه وعده یا بیشتر از توت ها مانند توت فرنگی و بلوبری در هفته بهره‌مندی از فوایدی که به آنها اشاره شد را امکان پذیر می کند.

سربازانی که برای سلامت قلب مبارزه می‌کنند!

مغزهای خوراکی

مغزهای خوراکی انتخاب هایی خوشمزه هستند و می توانید از میان بادام، پسته، فندق، آجیل برزیلی، دانه کاج، بادام زمینی و ... گزینه های مورد علاقه خود را انتخاب کنید.

مغزهای خوراکی منبع خوبی برای چربی های سالم - چند غیر اشباع و تک غیر اشباع - هستند و همچنین از محتوای فیبر، پروتئین، توکوفرول ها، مواد معدنی، فیتواسترول ها، و پلی فنول ها بهره می برند که همگی به حفظ و بهبود سلامت قلب کمک می کنند.
مصرف یک مشت کوچک از مغزهای خوراکی در روز را مد نظر قرار دهید. همچنین، انواع مختلف مغزهای خوراکی را مصرف کنید زیرا هر کدام فواید دوستدار قلب مختلفی را ارائه می کنند.

سبزیجات برگدار سبز

سبزیجات برگدار سبز از مغذی‌ترین سبزیجات محسوب می شوند و مصرف حداقل یک وعده بزرگ از آنها در روز توصیه می شود.

از نظر سلامت قلب، آنها سفتی در شریان ها را کاهش می دهند، به تنظیم فشار خون کمک می کنند و در تولید نیترات غذایی - یک ترکیب که به فشار خون کمک می کند، از لخته شدن خون در شریان ها پیشگیری می کند، و به طور مستقیم مانع از اختلال در دیواره های شریانی می شود - نقش دارد.

شما باید به طور منظم سبزیجات برگدار سبز را مصرف کنید، زیرا اثر آنها پس از حدود دو روز کاهش می یابد. سبزیجات برگدار سبز از محتوای بالای لوتئین، منیزیم و فولات سود می برند که به شکل گیری خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی منتج می شود.

سربازانی که برای سلامت قلب مبارزه می‌کنند!

فیبر
مقدار مصرف کافی از فیبر برای تنظیم قند خون، تغذیه باکتری های روده و سوخت و ساز اهمیت دارد، که همگی پیامدهای مهمی برای سلامت قلبی عروقی دارند. بسیاری از مطالعات نیز نشان داده اند که فیبر در کاهش کلسترول موثر است، که یکی دیگر از فواید دوستدار قلب است.

سربازانی که برای سلامت قلب مبارزه می‌کنند!

فیبر در سبزیجات، مغزهای خوراکی، غلات کامل، لوبیا، حبوبات و میوه ها یافت می شود. تمامی این موارد مواد غذایی کامل گیاهی هستند.

متاسفانه، رژیم های غذایی غربی از محتوای پایین فیبر برخوردار هستند، زیرا بسیاری از مواد غذایی فرآوری شده از مواد پالایش شده تهیه می شوند. اگرچه در برخی از این غذاها فیبر افزوده می شود، اما همچنان شرایطی مشابه با مصرف منابع غذایی کامل طبیعی حاوی فیبر ارائه نمی کنند. منابع طبیعی فیبر مواد مغذی و ترکیبات مفید دیگری مانند ویتامین ها، مواد معدنی، پلی فنول ها، فلاونوئیدها و مواد شیمیایی گیاهی را نیز ارائه می کنند که دارای فواید دوستدار قلب هستند.

مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای فیبر 25 تا 38 گرم است.

منبع:سلامت 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.