گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان - روستای کوچک "خینالیق" در شمال شرقی جمهوری آذربایجان و بر روی کوههای شهرستان قوبا واقع شده است. خینالیق در ارتفاع 2335 متری از سطح دریا قرار دارد و یکی از دورافتادهترین نقاط قاره سبز نیز محسوب میشود.
جمعیت این روستای تاریخی کمتر از 1000 نفر بوده و فاصله آن با اولین شهر چندین ساعت است که آن هم باید از طریق مسیرهای ناهموار و خطرناک صورت گیرد.
آیونا ساکلاراکی، عکاس 26 ساله، در جریان سفر به آذربایجان تصمیم گرفت تا از این روستا نیز دیدن کند. خانم ساکلاراکی میگوید: «به خاطر دورافتاده بودن و وضعیت جادههای منتهی به روستا، رفتن به آنجا کار سادهای نبود. در ضمن، چشماندازهای مسیر فوقالعاده بودند.»
قرنها از سکونت مردم محلی در روستای خینالیق میگذرد و برخی از کارشناسان قدمت آن را به دوران باستان نسبت دادهاند. نکته جالب در مورد ساکنین محلی این است که آنها خودشان را نوادگان حضرت نوح میدانند؛ به باورشان، حضرت نوح پس از "طوفان نوح" در این روستا توقف کرد. از این رو، محیط روستا کاملا مذهبی است. انگار روستا در گذر زمان به فراموشی سپرده شده است. گردشگران هنگام ورود به روستای خینالیق تصور میکنند که سوار یک ماشین زمان شده و به گذشته سفر کردهاند. خانههای سنگی و کمبود امکانات اولین چیزی است که توجه گردشگران را به خود جلب میکند.
آیونا میگوید: «در آنجا اصلا خبری از چیزهای لوکس نیست. مثلا یک دستشویی جلوی هر خانه قرار دارد که از طریق حفر گودال ساخته شده است و در بهترین حالت فقط یک چهارچوب چوبی دارد. در روستا اصلا خبری از امکانات حمام نیست. خانوادهای که میهمانشان بودم، حمام نداشتند.»
یکی از دلایل اصلی عدم وجود امکانات مدرن در روستا این است که خینالیق در حقیقت یک "ذخیره گاه طبیعی" است و بنابراین، دولت هرگونه ساخت و سازی را در آن ممنوع کرده است. علیرغم جدی بودن عدم وجود امکانات در روستا، چندین ساختمان در آن قرار دارد که به حفظ فرهنگ و تاریخ ساکنین کمک میکند.
آیونا میگوید: «موزهای در روستا قرار دارد که بنا به درخواست گردشگران باز میشود. همچنین مسجدی با سقف متالیک سنتی در آن قرار دارد. اتفاقا یک سوپرمارکت در روستا قرار دارد اما آن زمانی که من رسیدم، بسته شده بود. ساکنین روستا مجبور بودند مایحتاج خود را از روستای مجاور خریداری کنند و با خود به روستا بیاورند.»
در سالهای اخیر بر تعداد گردشگران خارجی که مشتاق به بازدید از این روستای تاریخی هستند، افزوده شده است. همچنین افزایش سرمایهگذاری نیز باعث شده تا جادههای بهتری برای روستا ساخته شود و در نتیجه افراد بیشتری از مرتفعترین روستای اروپا بازدید کنند.
آنویا در آخر میگوید: «به خاطر جاده آسفالت، رفت و آمد به روستا راحتتر شده اما همچنان اقامت در آنجا برای گردشگران بسیار دشوار است. اکثر افراد در هتلهای شهرستان قوبا اقامت میکنند و تنها برای چند ساعت به روستا میآیند.»
منبع: فرادید
انتهای پیام/