به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بیبیسی؛ محققان آمریکایی موفق به ابداع نوعی روش هورمونی شدهاند که میتواند به عنوان روشی مؤثر در جلوگیری از باروری مردان و پیشگیری از بارداریهای ناخواسته مورد استفاده قرار گیرد.
محققان در این روش، با تزریق هورمون به 270 مرد شرکتکننده در آزمایش متوجه شدند استفاده از شیوه تزریق هورمون مذکور با تأثیر 96 درصدی همراه است. البته بروز آکنه و اختلالات خلق و خو از عوارض اجتنابناپذیر این روش است.
دانشمندان آمریکایی این روش تزریق هورمونی را حدود 20 سال به عنوان یک روش پیشگیرانه در باروری مردان استفاده کردهاند. آنها همیشه به دنبال روش مؤثری بودند تا بتواند بدون ایجاد اختلال در روند فعالیت جنسی، مانع از تولید اسپرم شوند و از آنجا که اسپرم در مردان به طور مداوم تولید میشود، میزان زیادی هورمون نیاز است تا حجم طبیعی اسپرم را از بالای 15 میلیون در میلیلیتر به یک میلیون در هر میلیلیتر کاهش دهد.
پس از تزریق هورمون روی مردان 18 تا 45 ساله، محققان تعداد اسپرمها را کنترل و بررسی کردند. سپس دو تزریق هورمونی روی مردان انجام دادند که هورمونهای این تزریق شامل پروژسترون و شکلی از تستوسترون بود و تزریق هر 8 هفته یک بار تکرار شد. داوطلبانی که تزریق روی آنها انجام شده بود، بیش از ۶ ماه تحت کنترل بودند تا شمار اسپرمها به زیر یک میلیون برسد.
با توقف تزریق هورمون، تعداد اسپرمها دوباره به حالت عادی بازگشتند؛ اما بعد از یک سال، تعداد اسپرمهای 8 مرد از افراد شرکتکننده، به حالت طبیعی برنگشت.
دانشمندان سازمان بهداشت جهانی در ژنو معتقدند شاید این روش تزریقی بتواند به راهکاری برای جلوگیری از باروری مردان ختم شود و احتمال بارداریهای ناخواسته و بدون برنامهریزی را کاهش دهند.
محققان در سال 2011 آزمایش بر روی داوطلبان جدید را متوقف کردند زیرا نگرانیها درباره تاثیر منفی تزریق هورمون بر روی خلق و خوی مردان و افسردگی آنها وجود داشت. در این مدت 20 مرد نیز به دلیل مشاهده عوارض جانبی از برنامه آزمایشها خارج شدند.
انتهای پیام/