به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ بهزاد جامعیان رئیس اداره سلامت اداره کل آموزش و پرورش فارس گفت: تغییر ذائقه غذایی مردم و اینکه شیراز به پایتخت پیتزا و فست فود تبدیل شده آسیب هایی را متوجه دانش آموزان کرده است.
جامعیان ادامه داد: انداختن سفره و نشست اعضای خانواده پشت یک میز برای صرف صبحانه اثرات تربیتی و روحی روانی بسیار دارد و متأسفانه بسیاری خانواده ها این مهم را مورد غفلت قرار می دهند.
وی افزود: در تقسیمات غذایی یک وعده داریم و یک میان وعده و آنچه در مدارس ارائه میشود میان وعده است که کالری بسیار کمتری از وعده غذایی دارد و خانواده باید وعده مهم صبحانه را خود برای کودک و دانش آموز فراهم کنند.
به سبب بی توجهی خانواده به وعده صبحانه که باید نسبت به ناهار و شام کالری بیشتری داشته باشد، دانش آموز ناشتا از خانه بیرون میآید و به سبب آنکه در مدارس خوراکی ناسالم وجود ندارد، دانش آموز راننده سرویس را مقابل یک مغازه نگاه میدارد تا اقلام نامناسب غذایی خریداری کند که گاه این کار بااطلاع خود خانواده انجام می شود.
دانش آموزان در سن رشد انواع نوشابه یا غذای فوری و خوراکی های فاقد کیفیت را به جای وعده غذای سالم خانگی مصرف میکند و چاقی و قند و بسیاری موارد دیگر برای آنان در سن پایین رخ می دهد که در آمار ها درصد بالای آن را شاهد هستیم.
برخی شیراز را پایتخت پیتزا نامیدهاند که البته صحت و سقم این اطلاق را ما نمیدانیم اما تعدد فست فود ها خود نشان دهنده اقبال مردم به این نوع غذا ها است که حتی نمی توان یک خیابان در شیراز پیدا کرد که یک یا چند فست فود در آن وجود نداشته باشد.
خانواده ها سعی کنند وعده صبحانه را برای دانشآموز فراهم کنند و در آن مواردی مانند لبنیات، عسل، شیر، تخممرغ و موارد مفید دیگر را ببینند.
میان وعده میتواند ساندویچ نان و پنیر یا انجیر و کشمش و موارد از این قبیل باشد و به نظر کارشناسان بهترین غذایی که میتوان در اختیار دانشآموز قرار داد همان غذایی خانگی است و بوفه مدارس تنها باید برای موارد ضروری باشد که به هر دلیل مادر و پدر نتوانستهاند میان وعده را برای کودک خود فراهم کنند.
در چند سال گذشته ما شاهد تغییر ذائقه غذای مردم بودهایم که زمانی در شیراز 100 نوع آش مختلف و پرخاصیت داشتیم که از انواع سبزیجات و غلات مفید در آن بهره برده میشد و دارای خواص بسیار و چاقکنندگی پایین بودند اما بهتدریج این موارد به فراموشی سپردهشده و با برگزاری جشنواره های سنتی برای زنده ماندن این غذاهای سنتی مفید تلاش میشود.
رئیس اداره سلامت اداره کل آموزش و پرورش فارس یادآور شد: در سال 73 قراردادی بین آموزش و پرورش و وزارت بهداشت منعقد شد و بر اساس آن مقرر شد امر بهداشت موارد مختلف از قبیل سرویس بهداشتی مدارس شهری را مربیان بهداشت و در روستاها خانه های بهداشت مورد نظارت قرار دهند.
وی تصریح کرد: ما به دنبال حل مشکل جذب مربیان بهداشت هستیم و نیاز هم داریم و امیدواریم با ابلاغ دستورالعمل این نیرو ها را در جای مرتبط با بهداشت و سلامت به کارگیری کنیم.
انتهای پیام/ر