به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اتحادیه اروپا یكی از كم سابقهترین رویدادها در طول تاریخ تاسیس این اتحادیه را تجربه كرد.
بسیاری از كارشناسان معتقدند كه این اتفاق بزرگترین چالش این اتحادیه از زمان تاسیس است و «نه» بزرگی به یكپارچگی.
خروج بریتانیا ماهیت اتحادیه اروپا را تحت تاثیر قرار خواهد داد. این موسپیدهای بریتانیا بودند كه رای دادند به جدایی از اتحادیه اروپا و حالا اگر كسی به دنبال درك تاثیرات اقتصادی و سیاسی این اتفاق است كافی است سری به بازار طلا بزند كه این روزها حرارتی بالا دارد.
هر چند در نخستین واكنش تالارهای شیشهای از اروپا تا آسیا، قرمز به تن كردند اما بورس لندن پس از چند روز ریزش توانست بار دیگر خود را احیا كرده وروی پاهایش بایستد.
حالا بسیاری این سوال را مطرح میكنند كه آینده چه خواهد شد، شریك ناراضی بالاخرهاز پس سالها تحمل ازدواجی مصلحتی تن به جدایی داده و باید پذیرفت خانواده اروپایی دیگر بدون بریتانیا باید به زندگی ادامه دهد.
اینها البته اگر در كنار تحركاتی كه در هلند، فرانسه، آلمان و... مشاهده میشود، قرار بگیرد نشان میدهد اتحادیه اروپا با چالشی بزرگ میان بودن یا نبودن روبهرو است. آیا باقی میماند؟ این پرچم بدون یك ستاره دوامی خواهد داشت یا اینكه ستارهها یكی یكی فروخواهند ریخت؟
از سوی دیگر بیش از سه میلیون نفر در بریتانیا دست به كار شدهاند و طوماری را امضا كردهاند مبنی بر اینكه ضروری است دوباره همهپرسی برگزار كنید تا ما رای بدهیم به ماندن در اتحادیه اروپا. با این حال بازارهای جهانی نفت، طلا و... آن قدر گرم واكنش نشان دادن به گذشتهاند كه تحولات جاری چندان اثری بر آنها باقی نمیگذارد.
هزینه طلاق برای بریتانیا این تنها موافقان موجودیت اتحادیه اروپا نیستند كه آنچه از راه خواهد رسید، نگرانشان كرده است. بریتانیاییها خود نیز دورهای سخت و سنگین را برای اقتصادشان پیشبینی میكنند. از این رو است كه برخی این طلاق را گرانترین طلاق جهان لقب میدهند چرا كه موجب خواهد شد بریتانیا مهمترین شركای تجاریاش را از كف بدهد.
سرمایهگذاری در این كشور نیز با كاهش روبهرو میشود. اینها بخشی از تبعات اقتصادی است و در اینفوگراف به تفصیل شرحی از آنچه رخ خواهد داد، منعكس شده است. از سوی دیگر باید در نظر داشت كه با خروج بریتانیا، اثرگذاری سیاسی این اتحادیه نیز در معادلات جهانی تزلزل خواهد یافت. تا پیش از این اتحادیه اروپا، با هویت كامل دارای دو رای در شورای امنیت بود و بعد از خروج بریتانیا، حق این اتحادیه به دلیل حضور تنها عضو دارای حق وتوی آن در شورای امنیت به یك رای كاهش خواهد یافت. این بدان معنی است كه اهمیت استراتژیك این اتحادیه در مقایسه با قبل كاهش مییابد. فردا چه خواهد شد؟
منبع:روزنامه اعتماد
انتهای پیام/