به گزارش خبرنگار
حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ این روزها نسیم رمضان از بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم وزیدن گرفته است. نمایشگاه قرآن پس از دو دوره برگزاری در باغ موزه دفاع مقدس به محل قبلی خود یعنی مصلی امام خمینی(ره) بازگشته و با بیش از 600 غرفه و برنامههای متنوع و گوناگون از روزهداران و بازدیدکنندگان میزبانی میکند.
غرفه های عفاف و حجاب، مکتوب، محصولات فرهنگی و هنری بین الملل، کودک و نوجوان، خانواده و بانوان و نرمافزار از جمله بخشهای مختلف نمایشگاه قرآن در رمضان 95 است.
ارائه تابلو فرشهای نفیس، تابلوهای نستعلیق و آثار هنری و صنایع دستی در غرفههای بخش هنر از جمله جذابیتهای اصلی نمایشگاه قرآن است. همچنین 111 غرفه عفاف و حجاب با ارائه خدماتی مانند دوخت رایگان چادر و فروش انواع مانتوها و محصولات حجاب توانسته اند حجم عظیمی از بازدیدکنندگان را به خود جذب کنند.
رئیس جمهور علیرغم اعلام قبلی به افتتاحیه نمایشگاه قرآن نیامد
اما حاشیههای نمایشگاه قرآن امسال همزمان با مراسم افتتاحیه آغاز شد، از گلایه غرفهداران و بیبرنامگی در اعلام زمان آئین افتتاح تا حضور نیافتن رئیس جمهور در مصلی تهران...
یکی از این غرفهداران نمایشگاه قرآن به خبرنگار قرآن و عترت باشگاه خبرنگاران جوان گفت: روز افتتاحیه را یک بار اول ماه رمضان اعلام کردند و بعداز آن روز 23 خرداد قطعی شد که ما با وسائل برای برپایی غرفه به مصلی آمدیم، اما خبری نبود. به جای آن در بیست و چهارم خرداد در فقدان یک برنامه منظم بالاخره نمایشگاه افتتاح شد.
از دیگر حاشیههای حائز اهمیت در مراسم افتتاحیه نمایشگاه قرآن حضور و سخنرانی رییسجمهور بود که علیرغم انتظار حضار و اعلام قبلی، همانند افتتاحیه و اختتامیه مسابقات بینالمللی قرآن خبری از ایشان نشد. به همین جهت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نبود رییس قوه مجریه در مراسم را با یک سخنرانی طولانی جبران کرد.
در خصوص کم و کیف برگزاری نمایشگاه در مصلی تهران نیز نظر ناشران و غرفه داران را جویا شدیم که اکثر آنها از برگزاری نمایشگاه در این مکان راضی بوده و از لحاظ امنیت و موقعیت مکانی آن را تایید کردند، اما از کمبود بازدیدکننده گلهمند بودند.
یکی از ناشران در خصوص میزان استقبال مردم از نمایشگاه قرآن 95 گفت: جابهجایی مکانی نمایشگاه از مصلی به باغ موزه دفاع مقدس یک اشتباه بود که میتوان گفت در آن دو سال با کمترین بازدیدکننده و نامناسب ترین شیوه برگزاری رو به رو شدیم. در این چند روز نیز به تبع آن همچنان بازدید خوبی نداشتهایم.
البته عباس نظری راد، مدیر کمیته روابط عمومی و تبلیغات نمایشگاه قرآن از حضور پرشور بازدیدکنندگان در روزهای پنجشنبه و جمعه خبر داد و حضور مردم را بسیار خوب ارزیابی کرد.
نمایش نفیسترین کتاب وحی در نمایشگاه قرآن
در میان غرفههای متعدد این نمایشگاه که هرکدام آثار ارزندهای را در مقابل بازدیدکنندگان قرار دادهاند، نمایش نخستین کتاب ارزنده و نفیس قرآن کریم به خط کوفی خود نمایی میکند.
از این کتاب که چاپ کشور ترکیه است، 500 نسخه چاپ شده و 250 نسخه از آن قابل فروش است و با مبلغ 20 میلیون تومان به فروش میرسد.
250 نسخه دیگر این کتاب ارزشمند نیز به سران کشورهای اسلامی اهدا شده است. این صحف شریف نخستین قرآن نگاشته شده از صدر اسلام است که نسخه اصلی آن در موزهای در ترکیه نگهداری میشود.
از دیگر کتب خاص در این نمایشگاه کتاب «اماناة المقدسه» است که در آن تمام آثار به جا مانده ار انبیا و اولیای الهی همچون عمامه حضرت یوسف(ع)، استخوان برجای مانده از دست حضرت یحیی(ع)، اولین قفل درب کعبه و عکسی از نخستین قرآن کریم به صورت مصور و همراه با توضیحات چاپ شده است.
راهرویی جهت یادآوری
از دیگر جاذبه های اصلی نمایشگاه قرآن میتوان به راهروی شماره 3 اشاره کرد. در این راهرو تاریک تفسیر تصویری آیات منتخب سوره عبس به نمایش گذاشته شده است. این راهرو با یک پرده مشکی شروع شده و در چهار راهرو منقطع ادامه مییابد که در آن صوت زیبای قرائت قرآن پخش می شود و همزمان تصاویری از تشکیل جنین در رحم مادر تا مرگ و دفن در قبرستان بر مانیتورها به نمایش گذاشته میشود. این راهرو یکی از آثار خلاقانه ایست که بیشترین بازدیدکننده را به خود اختصاص داده است.
مهجوریت غرفههای عفاف و حجاب در نمایشگاه قرآن
بسیاری از بانوان با هدف بازدید و خرید از غرفههای عفاف و حجاب به نمایشگاه میآیند، اما از درب ورودی شبستان که به غرفهها منتهی میشود تا رسیدن به غرفه عفاف و حجاب که خارج از شبستان و در ضلع شرقی مصلی واقع شده، مسافتی طولانی وجود دارد که پیمودن آن برای بازدیدکنندگان روزهدار خستهکننده و طاقت فرسا است.
بسیاری از بازدیدکنندگان از نبود اطلاع رسانی برای یافتن غرفهها ناراحت بوده و قیمت ها را در مقایسه با فروشگاههای دیگر همتراز میدانند.
گفتنی است بیست و چهارمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از 24 خرداد ماه در مصلی بزرگ تهران آغاز به کار کرده و به مدت 15 روز پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.
گزارش از عطیه حاجی
انتهای پیام/