به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،از بدرود فاطمه با حیات دنیوی در آبنمای کوهسار، قریب به یک هفته می گذرد،آنچنان که از مرگ دانش آموزان دختر در دریاچه مصنوعی پارک شهر قریب به 15 سال می گذرد.
اگرچه فاصله ای نسبتا طولانی میان این دو حادثه وجود دارد،اما جنس داغ،اندوه و حزن آن یکی است و آن داغدار شدن پدر،مادر و خانواده هایی که جگر گوشه خود را از دست داده اند،قربانی هایی که شاید بتوان بخشی از آن را به تقدیر،قضا و قدرگره زد،اما بدون تردید سهل انگاری و سو مدیریت نیز نقشی بسزا در وقوع چنین رخدادهایی داشته است.
بدون تردید در صورت رعایت اصول فنی و استاندارد،ضریب وقوع چنین حوادثی به نحوی قابل توجه،افت و کاهش می یابد،بروز چنین حوادثی درپارک ها،بوستان ها و شهربازی ها،نخستین یا دومین بار نبوده و به احتمال بسیار قوی،آخرین باز نیز نخواهد بود.
حوادث تلخی که احتمالا بسیار بیشتر از آنچه که رسانه ای شده،مسبوق به سابقه بوده و چه بسیار حوادثی که رخ داده و خانواده هایی که داغدار شده اند و احیانا از چشم رسانه ها پنهان مانده اند.
* اخراج و عزل،پس لرزه های یک رخداد تلخپس از رسانه ای شدن حادثه تلخ آبنمای بوستان کوهسار،احتمال ادامه دار بودن پس لرزه های این رخداد نامیمون می رفت و زمانی این گمانه زمانی ها به واقعیت پیوست که قلم شهردار تهران برای اخراج و عزل مسئولان ذیربط چرخید.
شهرام گیل آبادی،رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران عنوان کرد:شهردار تهران دستور عزل شهردار ناحیه،مسئول خدمات شهری ناحیه و رئیس اداره فضای سبز منطقه را صادر کرد و پیمانکار را برای رسیدگی به مراجع قضایی معرفی کرد.
*رسیدگی های دیرهنگامامنیت شهری در اماکن عمومی یکی از الزامات زندگی شهری محسوب می شود،امنیتی که معطوف به مباحث تاسیساتی،فنی و مهندسی می شود و در اصول شهرسازی در ابعاد گوناگون اعم از نوع کاربری،نحوه معماری،اصول ایمنی،استحکام بنا و...ظهور و بروز پیدا می کند.
در این میان نباید از نظر دور داشت که نقش شهردرای و سیستم مدیریت شهری به عنوان نهاد متولی و مسئول امور شهر،غیر قابل انکار و کتمان است.
پیشگیری از حوادث احتمالی با اتخاذ تدابیر و تمهیدات ویژه و اصولی از ضروریاتی است که توجه به آن نقش موثری در حفظ جان و سلامت شهروندان ایفا می کند.
حسین ایمانی جاجرمی،مدیر گروه شهر انجمن جامعه شناسی ایران در گفتگویی با رسانه ها و در تشریح وظایف ونقش مدیریت شهری در تامین امنیت عنوان می کند:نظارت بر رعایت استانداردها در تجهیزات و تاسیسات شهری مانند بوستان ها و فضای بازی و سرگرمی بر عهده مدیریت شهری است.
ابوالفضل قناعتی،عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران،نیز با تکرار و تایید مطالب فوق می گوید: شهرداری می تواند قبل از بهره برداری(از طرح ها و پروژه ها)،میزان و ضریب ایمنی و استانداردها را به شکلی اصولی در تاسیسات و اماکن عمومی و تفریحی بسنجد.
بطور یقین با وقوع حوادثی همچون بوستان کوهسار،انگشت اتهام به سوی پیمانکار و متولیان شهری باز می گردد،اگرچه عزل و احکام اخراجی که بعد از حادثه بوستان کوهسار صادر شد،در نوع خود قابل توجه بود،اما می طلبد ساز وکاری اندیشیده شود تا با اتکای به آن از بروز چنین وقایع تلخی با نظارت و رسیدگی اصولی پیشگیری شود.
امید است با افزایش و توسعه وضعیت کیفی تاسیساتی و سخت افزاری پارک ها،بوستان ها و شهر بازی ها،ضریب بروز چنین حوادث تلخی بیش از پیش مهار و کنترل شود.
انتهای پیام/
قابل بازگشت و جبران نیست
و دختر خواخرم 10 سال پیش ازش افتاد پایین و ضربه باعث از دست دادن بینایی یکی از چشماش شد.
الان شاگرد اول کلاسشونه اما چه فایده که ما همیشه...
جالبش اینجاست که اداره شورای شهر دقیقا روبروی این وسایل بازی است.....
فقط یک حقوق مفت میگیرن
خداوند صبر بده
ای کاش شهرداری به جای هزینه صرف گلکاری داخل پارکها و میادین شهر به فکر صرف هزینه برای ساخت دیواره برای باغ پرندگان برخی پارکهایی که از حیوانات نگه داری میکنند هم بود. همین بی توجهی های مسئول سبب بروز مرگ و میرهای کودکان بی گناه در پارکها و بوستانهاست.
ای کاش شهرداری به جای هزینه صرف گلکاری داخل پارکها و میادین شهر به فکر صرف هزینه برای ساخت دیواره برای باغ پرندگان برخی پارکهایی که از حیوانات نگه داری میکنند هم بود. همین بی توجهی های مسئول سبب بروز مرگ و میرهای کودکان بی گناه در پارکها و بوستانهاست.