به گزارش خبرنگار
حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،
یثرب یحیوی استاد دانشگاه شهید بهشتی در اولین همایش ملی "فلسفه اسلامی و پرسشهای پیش رو" که صبح امروز در سالن 17 شهریور در دانشگاه خوارزمی برگزار شد، گفت: چهره فلسفه در ایران معاصر که متأثر از فلاسفه قرن 19 و 20 است پیش از آن که بخواهد سیمای ایرانی- اسلامی داشته باشد بیشتر جنبه تطبیقی پیدا کرده است.
وی ادامه داد: برخورد دینی با فلسفه رویکردی تازه به وجود آورده است که اساسا نباید آن را با ذات فلسفه همسو و یکسان پنداشت. دین در بستر خود فلسفهای جداگانه دارد اما باید میان "فلسفه کل" و "فلسفه دین" مرزی قائل شد.
یحیوی اضافه کرد: جایگاه اجتماعی فلسفه و البته بخش اعظم رشتههای علوم انسانی با توجه به تأکید جامعه بر رشته های پزشکی و مهندسی بسیار در سطح پایین تراز دیگر رشتهها قرار گر فته است.
وی در خصوص اندیشههای استاد مطهری در خصوص فلسفه تاریخ اظهار داشت: رواج "اندیشههای مارکسیستیی" از مهمترین موضوعاتی است که شهید مطهری به آن پرداخته است و دلیل اصلی آن نهضتهای اجتماعی آن دوره بوده است.
گفتنی است؛ اندیشه سیاسی روی همرفته درپی یافتن کارگزاری در تاریخ است. از اینرو پیرامون اندیشهها، جنبشهای سیاسی و اجتماعی پدید میآید. قرن بیستم عصر دگرگونیهای بنیادی در همهٔ عرصههای زندگی انسان از جمله زندگی سیاسی بوده است. و بیشک مارکسیسم یکی از جنبشهای فکری عمدهٔ قرن نوزدهم و بیستم بهشمار میآید.
انتهای پیام/