علیرضا بزرگی رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: بحران آب که به موضوعی تاریخی و تکراری تبدیل شده باید در دستور کار دولت ها و مجلس شورای اسلامی به صورت مستمر قراربگیرد، چراکه بی تدبیری در سنوات گذشته و حال باعث شده سطح سفره های آب زیرزمینی به شدت کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه پایین بودن میزان بهره وری آب در کشور، گفت: این مشکل به دلیل نبود هماهنگی بین دستگاه های متولی این امر از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، مهندسین و بهره برداران به وجود آمده؛ درحالیکه باوجود تشکیل شورای عالی آب بسیاری از مشکلات این بخش هنوز پابرجاست.
بزرگی صدور بی رویه مجوزهای حفرچاه و رشد قارچ گونه چاه های غیرمجاز را از دلایل افت سطح آبهای زیرزمینی دانست و اظهارداشت: با توجه به تخصیص بودجه برای مقابله با بحران آب، مدیریت ضعیف در حوزه های آبخیزداری و آبخوان داری باعث شده تا نتوانیم سفره های آب زیرزمینی را تقویت کنیم و نه تنها بارندگی های اخیر مهار نشده، بلکه باعث بروز سیلاب و تخریب کشاورزی و تاسیسات زیربنایی نیز شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران با اشاره به اینکه انتقال آب به مزارع و مصرف آب در بخش کشاورزی هنوز به صورت سنتی انجام می شود گفت: هدر رفت و پرتی آب در جوی های خاکی انتقال آب بسیار بالاست و میزان اجرای روشهای نوین آبیاری تحت فشار در بخش کشاورزی نسبت به سطح زیرکشت بسیار پایین است.
وی از نبود نظارت در بخش بهره برداری آبیاری توسط مهندسین کشاورزی ابراز نگرانی کرد و گفت: دراجرای روشهای نوین آبیاری در قسمت های مشاوره، طراحی و اجرا از مهندسین استفاده می شود، اما در بخش بهره برداری آبیاری مهندس ناظری وجود ندارد و مهندسین کشاورزی درحوزه نظارت بر بهره برداری در بخش کشاورزی نقش کمرنگی دارند.
بزرگی با بیان اینکه استفاده از الگوی کشت مناسب و اصلاح نژاد گونه های کم مصرف آب، برای مقابله با کم آبی ضروری است، تصریح کرد: توسعه کشت های مدرن گلخانه ای راهکاری اساسی برای مقابله با کم آبی است، چراکه روشهای نوین آبیاری بهره وری آب را تا 30 درصد افزایش می دهد، اما در کشت های مکانیزه گلخانه ای بهره وری آب تا 10 برابر افزایش می یابد.
انتهای پیام/