به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛به نقل از روزنامه تلگراف،این روزنامه با توصیف تفکر وهابیت به عنوان منبع اصلی تروریسم بین المللی به تشریح علل آن پرداخت.
این روزنامه نوشت: ایدئولوژی این تفکر افراطی توانسته است تعدادی از کشورهای جهان را مورد هجوم قرار دهد.
به نوشته تلگراف، ریشههای گروه تروریستی داعش به وهابیت باز میگردد که تفکری افراطی است و در عربستان از قرن 18 میلادی حاکم است و هم اکنون در سراسر جهان تاثیر (منفی) دارد.
در ژوئیه سال 2013 میلادی، پارلمان اروپا در استراسبورگ وهابیت را به عنوان منبع اصلی تروریسم جهانی دانست.
تلگراف افزود: وهابیت به علت پولهای عربستان و تاثیر محوری این کشور بر دیگر کشورهای عربی، از نفوذ روز افزونی در برخی کشورها برخوردار شده است.
به نوشته این روزنامه، مفتی کل عربستان اخیرا اقدامات گروه داعش را محکوم کرده و گفته است، افکار افراط گرایانه و تروریسم به هیچ شکل رابطهای با اسلام ندارد.
با کمک درآمد حاصل از صادرات نفت و عوامل موثر دیگر، جمعیتهای خیریه سعودی از آغاز سال 1970 میلادی به حمایت مالی از مدارس (به اصطلاح) دینی و مساجد در سراسر جهان به منظور گسترش تفکر وهابیت مبادرت ورزیده اند.
تلگراف با این حال خاطرنشان کرد این محکومیت جای تعجب و شگفتی دارد و بیانگر یک تناقض بزرگ در ریاض است زیرا اعضاء خاندان حاکم در عربستان برای وهابیت کف می زنند و به آن افتخار می کنند و این امر سلفیهایی را تقویت می کند که اقدامات افراط گرایانه علیه شیعیان را دنبال می کنند.
گروه بوکوحرام اکنون تفکر وهابیت را دنبال می کند به گونهای که این تفکر موجب ظهور هستههایی از عناصرِ فعال در خارج از عربستان جهت آمادگی برای انجام حملات تروریستی شده است، نظیر آنچه در شهرهای بیروت، پاریس، بروکسل و اخیرا لاهور روی داد.
طبق ارزیابی وزارت خارجه آمریکا، در طول چهار دهه گذشته عربستان در تلاش به منظور تبدیل جریان سُنی به جریان متعصبِ متعهد به وهابیت بیش از 10 میلیارد دلار برای موسسات خیریه هزینه کرده است.
ارزیابی مسئولان اطلاعاتی اتحادیه اروپا این است که 15 تا 20 درصد این افراد به گروه القاعده و سایر گروههای تروریستی پیوستهاند.
وهابیت در سال 1925 میلادی بر شهر مکه مکرمه مسلط شد و سعی کرد جوانان بیکار را به تفکر وهابیت و سلفی گری جذب کند.
انتهای پیام/