عطر خوبی از ترویج و ارتقای ادبیات استشمام می‌شود؛ زیرا فرشتگان پنهان فرهنگ مکتوب در سال 1394 خندان شدند.

امیر اسماعیل آذر مجری برنامه مشاعره و استاد زبان و ادبیات فارسی با مروری بر ادبیات در سال 1395 به خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: در سالی که گذشت من چند خاطره خوب از ادبیات کشور دارم. اولین نکته‌ای که قابل گفتن است این است که چهار جلد کتاب قرآن در شعر فارسی بوده که انتشارات سخن آن‌ها را منتشر کرده است و در مرکز توجه رهبر عزیر قرار گرفت.

وی افزود: دومین نکته کتاب «الهی‌نامه در مربع نشانه معناشناسی گراماس» بود که در اوایل سال 1394 منتشر شد و در کمتر از دو ماه چاپ نخست آن به پایان رسید.

این استاد زبان و ادبیات فارسی اظهار داشت: نکته سوم انتشار کتاب نظریه‌های پسااستعماری در حوزه ادبیات بود که انتشارات سپاهان آن را چاپ کرد و آخرین کار که با تصدیق داوران استاد مواجه شد، تصحیح متن دیوان شمس مغربی است که انتشارات انجمن آثار مفاخر به چاپ آن همت گذاشت و احتمال دارد که در همین سال به دست دوستداران عرفان ایرانی برسد.

آذر تصریح کرد: در همین سال سازمان تلفن همراه با همکاری دانشگاه صنعتی شریف، تصمیم گرفتند که راه شعر و ادبیات را در فضای مجازی تعبیه کنند و به همین منظور حدود چهار ماه است که به طور مستمر زحمات بسیاری کشیده شده تا اولین صادرات زبان فارسی در تلفن همراه تجلی پیدا کند و امروز و دیروز و فردا شما می‌توانید به تلفن همراه خود مراجعه کرده و شیوه آشنا شدن با شعر فارسی را جویا شوید و به طبع با شنیدن اینگونه خبرها عطر خوبی به مشام می‌رسد.

وی ادامه داد: خبرهای خوب مرتبط با ترویج کتاب و کتابخوانی هر چند کوچک، ولی شاید بتوانند جایی را در حوزه زبان فارسی به خود اختصاص دهند و این از نظر من نگاهی مثبت و توفیق‌آمیز است.

این مجری برنامه‌های مشاعره گفت: طرح معماری اسلامی برای کشور را با حضور کارشناسان طراز اول در کمیسیون هنر شورای عالی انقلاب فرهنگی به فرجام آوردیم و امیدوارم در سال 1395 بتواند در مرکز توجه هنرمندان و معماران کشور قرار گرفته و به نحو بسیار خوبی اجرایی شود.

آذر افزود: من در سال 1394 در حوزه کتاب و کتابخوانی چه به عنوان عضو شورای عالی راهبردی سازمان اسناد و کتابخانه ملی و چه در خارج از کتابخانه ملی، توانستم در حدود 10 استان برای هموطنانم خاصه جوان‌ترها راجع به کتاب صحبت کنم. مجموعه این صحبت‌ها با چند پیشنهاد همراه بود که از آن جمله می‌توان به مواردی چون نیاز تمام نمایشگاه‌های کتاب به کارشناسانی از رشته‌های مختلف اشاره کرد که بتوانند مردم را به حوزه‌های کتاب دلخواهشان هدایت کنند.

آذر تصریح کرد: در سال 1394 همکاری خوبی با نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور داشتم که آخرین آن نشست کتابخوان با هنرمندان بود و به نظر می‌رسد که یکی از توفیق‌های امسال برنامه‌هایی بود که علیرضا مختارپور، دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای ارتقای کتاب خواندن ارائه دادند.

وی خاطرنشان کرد: توفیق دیگر عرصه ادبیات در سال گذشته گزارشی بود که از زبان دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی شنیده‌ام و از ارتقای حقوق کتابدارهای بسیاری از شهرهای دور و فرشتگان پنهان خبر می‌داد.


انتهای پیام/








اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار